Očkujete proti meningokokům?

Anonymní
1.5.23 14:19

Očkujete proti meningokokům?

Otázka je jasná. Očkujete své děti vakcínami Bexsero a Nimenrix (nebo obdobnými)? Budu ráda, když mi do komentářů napíšete i info, jestli po 5-7 letech přeočkováváte nebo naočkujete jednou a pak už spoléháte na to, že děti nejsou v rizikové skupině. Díky a prosím anonym, rozhoduji se, zda nechat naočkovat či nikoli s ohledem na špatné reakce z jiných očkování.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
187
1.5.23 14:38

Ne, dávala jsem jen povinná očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21632
1.5.23 14:38

Očkuji, ale až při nástupu na střední školu. Zde tu rizikovost vidím jako vyšší na rozdíl u malinkých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.23 15:01

Dvojčata 9 let, mají pouze povinná očkování. Toto jediné nepovinné jsem tenkrát zvažovala, ale nechtěla jsem do těch miminek tenkrát prát další “šmakulády”, už tak je těch povinných mrak. Rozhodla jsem se tedy tohle nenaočkovat, že uvidíme před pubertou (puberťáci jsou druhá riziková skupina). Nyní už vím, že ji nebudeme dávat před tou pubertou. Každá vakcína mým dětem vždycky minimálně na 1/2 roku hrozně rozhodí imunitu, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
34322
1.5.23 15:09
@Anonymní píše:
Otázka je jasná. Očkujete své děti vakcínami Bexsero a Nimenrix (nebo obdobnými)? Budu ráda, když mi do komentářů napíšete i info, jestli po 5-7 letech přeočkováváte nebo naočkujete jednou a pak už spoléháte na to, že děti nejsou v rizikové skupině. Díky a prosím anonym, rozhoduji se, zda nechat naočkovat či nikoli s ohledem na špatné reakce z jiných očkování.

Ne.

Pokud ma dite na jine ocko reakce, tak uz vubec. Osobne povazuju za vetsi riziko ruznych neuro poruch a autoimunit, u reagujiciho ditete nemuzes vedet, co bude uz ta posledni kapka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
1.5.23 15:32
@Lucie_Sx píše:
Ne.Pokud ma dite na jine ocko reakce, tak uz vubec. Osobne povazuju za vetsi riziko ruznych neuro poruch a autoimunit, u reagujiciho ditete nemuzes vedet, co bude uz ta posledni kapka

Samozřejmě, pokud byly špatné reakce a komplikace na základní povinné očkování, je rozumné nejít ničemu dalšímu naproti a zvážit rizika, jak píšeš. Na druhou stranu třeba mojí kamarádce na meningokoka zemřel brácha a já to mám natolik v sobě se všemi detaily /jak to bylo rychlé a v podstatě nezvratné i přes zavolání záchranky/, že do tohoto očkování půjdeme. Ale syn byl po Hexe i dalších bez potíží, jen běžné reakce. Obecně to není tak časté, tyhle dramatické průběhy a tragické následky, ale prostě zažila jsem a nedá mi to… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
1.5.23 15:32

Ano, mám obě děti naočkované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
1.5.23 15:34

@Mutlice Mám v okolí stejný případ. To byl hlavní důvod, že jsem s tímhle očkováním neváhala. Meningitida je hnus všech hnusů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
1.5.23 15:42

Nechávali jsme oba syny očkovat (v 11 a 8 letech), jsem klidnější, ta nemoc je fakt svinstvo. Na žádné očkování ale nikdy neměli žádné reakce. Kdyby měli nějaké šílené reakce na povinná očkování, nevím, jak bychom se rozhodli s meningokokem - asi by záleželo jaké a jestli byly horší než případně meningitida.
O přeočkování jsme zatím nemluvili, máme fůru času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5720
1.5.23 17:59

Ano, očkovali jsme. Nejmladší jako mimino/batole a dvě starší ve věku 12 a 14 let. Je to opravdu zákeřná nemoc s rychlým průběhem a bohužel často fatální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
1.5.23 19:53

Ano, dcera ma obe vakciny naockovane jeste pred nastupem do skolky.. bylo mi to doporuceno od doktorky i skrze to, ze vice cestujeme a me na meningokoka zemrela kamradka, kdyz nam bylo 13,takze mam z toho respekt..
Preockovavat se urcite chystame ;)

• Citovat
  • Upravit
K92
2035
1.5.23 19:59

Ano, očkovali jsme. Z meningokoka mám hrůzu, tohle bylo bez debat. Já takto váhám s klíšťovkou 🤔, tak ještě asi pár let počkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
1.5.23 20:26

Klukovi je 14 a zrovna teď tohle očkování u něj probíhá. Já teda jsem hodně ovlivněná tím, že jsem viděla, co meningokok udělal ze zdravého dospělého chlapa - málem to nepřežil, ale to, co má po něm, stejně život není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.5.23 20:34
@Mutlice píše:
Samozřejmě, pokud byly špatné reakce a komplikace na základní povinné očkování, je rozumné nejít ničemu dalšímu naproti a zvážit rizika, jak píšeš. Na druhou stranu třeba mojí kamarádce na meningokoka zemřel brácha a já to mám natolik v sobě se všemi detaily /jak to bylo rychlé a v podstatě nezvratné i přes zavolání záchranky/, že do tohoto očkování půjdeme. Ale syn byl po Hexe i dalších bez potíží, jen běžné reakce. Obecně to není tak časté, tyhle dramatické průběhy a tragické následky, ale prostě zažila jsem a nedá mi to… :?

Jo, kdyz jsi to zazila, chapu. Ja uz to mam v kategorii s hnusnymi bourackami, tornadem a sezranim zralokem - proste pruser, ktery je vyhradne o stesti.
Protoze jestli me sejme meningokok nebo po ocku nejaky neurohumus (tech jsem zas par videla ja), to si muzu hodit korunou, co je horsi. A jsem presvedcena, ze spousta veci s ockovanim proste neni spojovana, protoze nikdo jeste neobjevil mechanismus vzniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
1.5.23 20:34

Ano, mám očkované obě děti. V okolí mám několik případů, kdy na to děti zemřely, anebo málem :(
Z této nemoci mám velký respekt.

Reakce na toto očkování jsem se bála, protože starší dcera jako malá mívala po očkování horečky.
Ale k mému údivu jim po tom nebylo vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek