Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, Pitrisku, chtěla jsem se zeptat jestli máš na tu pani dr. Krátkou ze Žatce kontakt, ráda bych k ní malýho objednala. Děkuji
Ahoj,
chodím s dětmi do Prahy na Karlák. První vyšetření ve 2,5 letech, děti (dvojčata) ukazovaly nějaké obrázky, to už si moc nepamatuji. Vím jen, že jsme ty obrázky měli natrénovat před vyšetřením, dala nám je sestřička do čekárny.
Pak si je vzala jednoho po druhém paní doktorka, oběma oči nějak „vyfotila“ a zkontrolovala, něco měřila, děti se musely dívat na nějaké obrázky kolem sebe a ona se jim i dívala do očí, pak se ještě dívaly do nějaké skříňky, kde prý jsou obrázky (ale já jsem to neviděla). Děti spolupracovaly docela dost dobře.
Hned mi řekla, že dcera bude mít 4 dioptrie a syn zatím v pohodě. Dostala jsem domů takovou vidličku a měla jsem je natrénovat, aby to děti uměly otočit podle toho, jak ukazuje sestřička na té tabuli. V lednu jsme byli znovu, to kontrola vidličky neodopadla úplně dobře, ale z ostatních vyšetření se ukázalo, že dcera bude mít brýle a hned je dostala předepsané. To jim i rozkapávali oči.
Další kontrola byla zas za půl roku v létě (to bylo loni), oba v pohodě, už i vidličku ukazovali lépe. Oba na tom byli stejně, a paní doktorka začala mluvit o náhradních brýlích pro dceru.
Letos v lednu jsme byli znovu, jen s dcerou (ale jeli oba), vyšetření jen dcera. Pořád to samé, dostala náhradní brýle 4,5 dioptrie, prý se jí bude lépe zaostřovat.
Za týden jdou zase oba na kontrolu (takže dcera chodí každý půlrok a syn jednou za rok).
Objednací lhůty poměrně dlouhé, když je třeba přeobjednat.
Přístup sestřiček i paní doktorky výborný, hlavně paní doktorka to s dětmi umí.
Ahoj oživuji znovu diskuzi, aby jsem nemusela znova zakládat. Nevíte o nějakém normálním očním lekaři v Mostě? Který se chová trošku normálně?
ahoj ono to chce vždycky vyzkoušet více lékařů. my jsme trefili na popáté!!!
K.