Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit,jestli některá nevíte o dobrym dětskym očním lékaři,který je faaaakt dobrej.Pavlínka je tupozraká.K očnímu dr.chodíme u nás ve městě,ale pro jistotu bych si chtěla ještě poslechnout názor jinýho doktora,jaký by měl léčebný postupy on.
Jsem ze severních čech,tak by jsme chtěli někde tady poblíž,ale klidně pojedem i do Prahy,okolí K.Varů,prostě by jsme i zajeli dál,jen ne na Moravu,to je fakt daleko.
Díky za odpovědi
Kelinka
Ahoj -
zatím Ti neporadím, jenom chci říct, že jsem taky ze severních Čech, a zrovna včera jsem už byla mírně vyvedená z míry… malá nám při pohledu dolů stáčí očička k sobě.
Taky padla domněnka, že by mohla být možná i tupozraká, každopádně by to chtělo pořádně vyšetřit a rozkapat - a k tomu jaksi pořád ještě nedošlo, a to už nám jsou 2,5 roku!
Zkusili jsme doktory v Lounech, v Mostě - no tam to byla hrůůůůza - na oční ambulanci v mostecké nemocnici - pokud možno tak už tam nepůjdu nejlépe nikdy!
Včera znova v Lounech, a opět nás nerozkapali, pořádně nevyšetřili (přesněji řečeno - včera nevyšetřili vůbec).
Za týden jsme objednané do Žatce, je tam na náměstí nějaká paní doktorka Krátká, která prý dělala 15 let v Hradci Králové přímo dětskou strabologii (šilhání), tak ta už nás snad vyšetří.
Už jsem z toho nesvá a vynervovaná…
ach jo. Jinak malá vidí dobře, ale pořád předklání hlavičku - něco tím rovná, koriguje… buď dioptrie, nebo to šilhání, nebo obojí - nejsem doktor… tak nevím
Ahoj Pitrisku
tak v Mostě je to taky blbý,jo?Měla jsem v plánu,že bysme zajeli tam,protože na netu jsem četla,že je to nejmodernější oční oddělení v Ústeckym kraji.No,tak nic,budemem hledat dál.
S váma nic ještě nedělali,jo?To se divim.Já jsem byla s malou poprvý u oční,když jí balo bez 2dnů 11měsíců.Doktorka nám dala kapky domu,3dny jsme kapali a pak jsme šli na kontrolu.Tam se jí podívala na oční pozadí(jestli nemá,šedej,zelenej zákal,nebo něco jinýho),pak změřila dioptrie-zjistila 4 na každym oku,ale prej má ještě víc,ale už jsme malou neudrželi.Jen tak se nedala změřit.Držely jsme jí se sestřičkou.
Až budete po tom Mostě,napiš mi,jak jste byli tam spokojený.Kdyžtak bych ti dala kontakt na naší dr.
A ještě jsem chtěla-kde bydlíš?Musíš bydlet někde u nás v okolí,protože Most,Louny,Žatec-to máme taky všude kolem
ahojky Kelinko,
jsem z Loun.
Nás prosímtě v Lounech vůbec rozkapat nechtěli. Nejdřív jsme byli u Dr. Bradáčové (pouze v její ordinaci, ale vyšetřovala nás nějaká jiná paní doktorka) - a tehdy jsem nevěděla, že to rozkapání je tak důležitý.
Ona totiž malá když kouká rovně, má ta očička symetrická, jenže když koukne dolů, tak hrůza - stáčí očička k sobě, ale dost.
a navíc má po mně takový vrozený syndrom, těžko se to popisuje - člověku to nevadí, ničemu to neškodí, ale zároveň s tím nejde nic dělat - máme slabý 6. oční nerv, tzv. abducens, a tím pádem nedotáhnem ani jedno oko do vnějšího koutku - tak když koukáme očima doleva nebo doprava, tak vlastně šilháme. No těžko představit, když mě nevidíš na vlastní oči
))) ale rovně koukám úplně normálně.
Takže tohle má malá po mně a po mým taťkovi, plus ještě pořád předklání hlavičku, asi něco koriguje, nevím zatím co.
Ohledně toho Mostu - konkrétně jsme byli na oční ambulanci u Dr. Pokorné. A ta tedy - zrkátka stručně a budu slušná - když se malá nechtěla koukat tam, kam ona chtěla, tak s náma skončila, poslala nás domů a objednala na jindy (za 2 měsíce). To se opakovalo, a navíc nás ještě 3× (!!!!!!) během jednoho vyšetření poslala ven z ordinace a PŘEMÝŠLELA. Pak zase dovnitř. Ven. Dovnitř a zase ven. Pak nám řekla, že máme jet domů, takže jsem malou oblíkla do zimní bundy (byl listopad).
Najednou paní doktorka nás zase zavolala zpět - a že teda budem asi rozkapávat, jenže to už malá řvala doslova jak tur, v zimní bundě a čepici!! Takže jsem řekla, a´t se nezlobí, ale že jedem domů.
Pak už jsme k ní nešli.
A teď v Lounech jsme byli u pana doktora, ten je sice strašně hodnej, ale řekl, že rozkapat si nás netroufá.
Takže ten Žatec…
kdyžtak ti pak napíšu soukromou zprávu.
nebo mi můžeš napsat i dřív!
Odkud jsi??
asi Ti radši napíšu SZ
)))
Jo Kelinko - prosímtě, a když vám zjišťovali ty dioptrie - jak to dělali??
a celkově - nemohla bys mi popsat prosím prosím to vyšetření… mám z toho trochu strach… ![]()
Pitrisku,
neboj,to vyšetření neni nic hroznýho.Když koukali na pozadí oka,tak dr.svítila do oka takovou jakoby „baterkou“,prostě světýlkem,a podle toho zjistila,jestli na pozedí něco je nebo není-u nás nebylo(aspoň že tak)
Ty dioptrie u vás budou jednoduchý,malý už vysvětlíš,že má koukat a kam.Vám to asi budou měřit laserem.To jen bude koukat do kukátek a bude to.Pavlínka je malá,tak to dr. měřila přes takový pravítko,v kterym byli kulatý výřezy(dioptrie).Taky moc nechápu,jak to přes to pozná
Posílam odkaz,kam jsem myslela zajet:
http://www.nspm.cz/oddel/ocni.htm
Ahoj holky, jsem z Mostu, ted teda z Litvinova. Jako dite mam sama letitou mizernou zkusenost s ocnima dr. v Moste a ty jsou tam stale a nikdo novy. I nase detska dr. mi rikala, at pro syna nikoho v Moste a okoli nehledam.
My chodime do Motola na detskou polykliniku. Takze doporucuju tam nebo bych jeste zkusila Usti nad Labem. Vim, ze kamaradka nekam chodila. Ale to nevim, kam.
Aladino - o tom Motole už jsem taky slyšela -známá bydlí ve stejném městě co já, a taky tam nakonec skončila…
Tak si myslím, že máme asi podobnou zkušenost, co…
Kelinko - jo, ten odkaz - ta druhá paní doktorka, to je ta „ona“. Dobrovolně už k ní nikdy nepůjdu!
navíc nás objednala tak, že vpodstatě nás objednala na 9. hodinu, vyšetřovat nás začala v 11 - a nic z vlastně nakonec nevyšetřila.
ještě ti odepíšu na SZ
Aladino-dík za ten Most.Opravdu tam tedy nepůjdu.Ale fakt už jsem tam měla „našlápnuto“.Ještě,že jsem založila tuhle diskusi.
Dneska jsem potkala kamarádku,a ta mi řikala,že je prej dobrej oční v Sokolově.
Pitrýsku-já v tom odkaze na nemocnici v Mostě úplně přehlídla to jméno Pokorná.Jsem slepá,asi bych taky měla se rovnou objednat na oční ![]()
A kdy přesně jedete do Žatce?Ať vim,kdy na vás myslet
kelinko - mysli na nás ve čtvrtek hned ráno v 8 - jestli tedy budeš už vzhůru ![]()
mám z toho všelijaký pocity - asi to znáš - před vyšetřením…
hlavně se bojím, že malá bude plakat a plakat a jenom doufám, že se jim to podaří změřit… doktor v Lounech mi řekl, že prý „když se jí to nebude líbit, zavře oči a nic s ní neudělá“ -
ale sestřička v Žatci mi po telefonu říkala, že prý se nemám strachovat, že to dělají běžně.
no tak holky doufám že to zvládnem…
Pitrisku-neboj,to zvládnete.Ale vim,jak se cítíš.Je fakt,že děti zavřou oči,ale ted nevim,jestli ti mam popisovat naše vyšetření
No,radši jo,ať se připravíš.(u vás možná bude jiný,třeba se malá nechá)Pavlínku jsem držela na klíně, nožičky jsem měla mezi nohama a pevně držela,ručičky jsem jí držela rukama,sestřička se snažila držet hlavu a oko otvírala rukama.No,nebylo to jednoduchý,ale zmákli jsme to.Taky malý naměřila „jen“ 4dioptrie,pak už to dr.vzdala.
Moc moc ti přeji,ať to zvládnete v pohodě a ve čtvrtek se budu těšit na hlášení ![]()
Budu si muset nařídut budíka,abych neprospala vaše vyšetření,někdy spíme do 9.
Kelinko - díky -tak nějak jsi potvrdila moje očekávání ![]()
jednou jsem s malou absolvovala zažívání čelíčka (po střetu s kuchyňskou skříňkou), a to jsem na ní ležela (doslova a do písmene), zalehla jsem jí nohy a držela ručičky, sestřička držela hlavičku a doktor šil.
Takže se již psychicky připravuji na vyšetřování očiček.
Ve čtvrtek napíšu.
Doufám že to „zmáknou“ naráz - oční pozadí i dioptrie!
Nebo mě trefí šlak.
Doufám že cestou domů nezkolabuji. Neboť jsem nervák!
pa a díky
Ahoj,
tak jsme již doma - zatím nás nerozkapali, ale dali atropin na doma a jsme objednané na měření očiček za 14 dní.
Paní doktorka v Žatci je SKVĚLÁ!
mějte se
Nevíte prosimvás někdo,co je zač to oční v Mostě kde je zmiňovaná paní Pokorná? co jsem se tu dočetl moc tu ordinaci nechválíte,tak se ptám,zda-li podáte nějaké info o těchto doktorech. Jinak kdyby někdo měl tip na nějakou služnou ordinaci tak budu rád ,když napíšete. Děkuji moc
leda soukromou zprávu, ale nejste přihlášen/á.
radši tady moc vykřikovat nebudu.