Klíště a černé tečky

1234
20.6.07 10:01

Klíště a černé tečky

Ahoja,
mám dotaz. Našla jsem Matýskovi ve vláskách klíště a kolem něj je spousta černých tečiček. Bojím se, aby to nebyla vajíčka :oops:
Absolutně netuším, co to může být. Neznáte to?
Asi zajdu ještě dnes k doktorce, ale je tam až odpoledne a já se bojím, aby nám tu ta případná vajíčka nezůstala v bytě. Máme dvoutýdenní miminko.
Mates očkovaný je, tak jsem trochu klidnější, ale i tak…
Díky moc M.
""http://img214.imageshack.us/img214/4980/kltqi0.jpg:http://img214.imageshack.us/…0/kltqi0.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Gabika
20.6.07 10:49

Ahoj,

kliešť kladie vajíčka na zemi, na chránenom mieste, takže vo vlasoch to vajíčka určite nebudú. (Najprv sa samička napije krvi, pri tom - na hostiteľovi, ju samček oplodní, ona sa potom pustí a na zemi nakladie vajíčka.) Nemože to byť jednoducho piesok? Synovia ho majú každý večer plnú hlavu - sú to podobné čierne bodky…

Gabika

• Citovat
  • Upravit
236
20.6.07 11:16

Jednou to měl stejně náš pes a já si myslela to samé!!! Na veterině mi pak řekli, že je to uschlá krev z ranky, že se drbal a měl to z toho. Tak nevím… Snad tě to uklidnilo, teda klíště v hlavě- chudáček. Ať jse ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.6.07 11:28

Díky,
písek to určitě není, ani se to nehne a je to jen kolem ranky. Navíc jsme na pískovišti dlouho nebyli.
Každopádně doufám, že to tedy bude zaschlá krev. Matýsek s tím přišel sám, že tam má bebí, takže je možné, že si to předtím škrábal.
Teda aspoň díky moc za uklidnění, že to nejsou ta vajíčka, já se bála, že mu to pak zůstane v čepici atd.
Odpoledne zajdeme k doktorce a pak napíšu, co nám řekla.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.6.07 13:03

Meduzo jsem zvedavá co vám dr. řekne. I my asi před dvěma měsíci našli klíště ve vláskách a nám doktorka radila neplašit. Zatím příznaky žádné, tak snad dobrý!!!

Milu

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.6.07 13:40

Ja mam dalsi dotaz na kliste - vcera rano jsem ho objevila u ctyrlete dcery, hodne malinke, vubec nenacucane na stehne u trisla.
Tak jsem ho zkousela vyviklat pinzetou, podarilo se, ale v miste zustala taky cerna tecka.
Krev to neni urcite, ale cela hlavicka taky ne. Vecer jsem to jeste zkousela dolovat, ale nepodarilo se.
Mam to nechat „vyhnit“ a podebrat a pak vyloupnout nebo s tim dojit doktorce?
Diky za rady neprihlasena Hanka

• Citovat
  • Upravit
242
20.6.07 14:10

Četla jsem, že kedyž tam zůstane nožička z klíštěte tak to ničemu nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
20.6.07 16:08

Děvčata, žádný strach!
Klíště nemá infekci v hlavičce, ale v zadečku. Nemusí se nijak mastit ani vytáčet určitým směrem, stačí seškrábnout…

Vrony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.6.07 17:04

Vrony a Magdulko, diky za info a za virtualni uklidneni :-))) Hanka

• Citovat
  • Upravit
9867
20.6.07 21:21

Na vyndání klíštěte je ideální pomůcka - kleštičky na klíšťata..- Kupují se v lékárně, stojí kolem 20-50 Kč a jsou opravdu spolehlivé - seškrabovat moc nedoporučuji, klíště se může poškodit a i kdyby nepřeneslo žádnou infekci, jeho zbyek může v rance zahnisat…

http://media.rozhlas.cz/…00272119.gif

U nás je nakažená oblast, jsem proto raději opatrná - koneckonců ze svých dvou klíšťat v životě jsem měla boreliózu…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.6.07 21:43

Ahoja,
tak jen hlásím, jak jsme dopadli u doktorky:
V pohodě! Dokonce ani netušila, co by ty černé tečky mohly být 8) Prý je to jen náhoda, že to tam má teď a zrovna u toho klíštěte. Krev to není, spíš nějaká špína :lol: Fakt jsem se cejtila dobře :oops:
Ale je fakt, že mu tam asi něco spadlo i s tím klíštětem, když jsme byli v parku. Třeba podlezl nějakou větev a nabral si to do vlasů i s tím klíštětem. Pak jsem to doma zkoušela dát pryč, šlo to špatně, ale nakonec jsem to vyčistila.
Takže žádná vajíčka, aspoň že tak.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.6.07 23:09

Ahoj, tak to je dobře, že to tak dopadlo. Já už jsem taky boreliozu měla, není o co stát. Malej ještě nikdy klíště neměl-naštěstí a já jsem si u prsu vyndala nenacucané před 14 dny, pořád mě to ještě svědí, ale není to zarudlé 8)

Jsou to ale mrchy ty klíšťata co ? :evil: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
20.6.07 23:20
:mavam:

Příspěvek upraven 14.12.11 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
22.6.07 17:06

Holky, můžete mi prosím poradit. Před 14 dny mělá malá ve vlasech klíště, měla ho přisáté 2 dny a bylo docela velké-dolovala jsem ho 2 hodiny. Teď má dcera od včerejška vysoké horečky a neklesají ani přes den- na pohotovosti mi řekli, že od klíštěte to není! Máte na to stejný názor. Bojím se aby to nebyla encefalitida, borelióza nebo zápal mozk. blan. Nemůžete mi to tu někdo popsat. Hlavně příznaky. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí