Oční rovnátka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10291
5.3.14 07:10

oční rovnátka

Dobrý den!
Mám o dost mladší sestru, je jí teď devět let. Máme v rodině dědičně problémy s očima, nic neobvyklého, prostě vidíme špatně na dálku. Bohužel tím generačním rozdílem se to stupňuje, takže matka měla brýle až na střední, já ve čtvrté třídě a zvedalo se mi to ročně o půlku dioptrie a ségra je chuděra ve třetí třídě, už má tři dioptrie a každým rokem má o jednu víc. Očařka nám nabídla něco, co se jmenuje oční rovnátka. Jsou to prý nějaké čočky, které se nasadí na noc a které tlačí na čočku, aby se dále nevychylovala od toho ohniska. Bohužel to u nás (a podle článků ani jinde ve světě) není moc rozšířené, tak bych se ráda dozvěděl, jestli o tom víte někdo něco víc, ideálně pokud máte sami zkušenost, že vám to doktor nabízel a jestli to pomohlo. V ČR to propaguje nějaký doktor Sendler, což je prý uznávaná kapacita. Mám ale spíš pocit, že je to zatím území neprozkoumané a pan doktor potřebuje spíš respondenty k disertačce než spokojené pacienty… :roll:
Za jakýkoliv názor moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12429
5.3.14 08:07

Není ten dr z Brna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
5.3.14 09:02

Hmmm, tak zase to nezní úplně špatně - vzhledem k tomu, že to není invazivní bych se to asi nebála zkusit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
5.3.14 10:57

@Kaspinka : ano je z brna, sídlí na orlí…ségra právě chodí k nějaké doktorce, která jakoby dělá pod ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
5.3.14 10:59

@Levandule121 : No invazivní to sice není, ale jen pořizovací cena těch čoček je 10 000…pojištovny samozřejmě vůbec nezmiňuju :lol: plus asi něco budou stát i ty konzultace ohledně toho…teď ségra je furt dítě, vem si, že ráno vstane, rozespalá se to pokusí vyndat, někde jí to spadne a ztratí to…nebo si to zapomene vyndat a vydá se s tím do školy a tam jí to vypadne z oka :mrgreen: to bychom takto mohli kupovat nové čočky každý měsíc…a vím, o čem mluvím, sama čočky nosím, jsem dospělá a taky mi to občas někde spadne a už to nenajdu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
5.3.14 11:00

My jsme totiž po rodičích obě hrozně šikovné :mrgreen: já su ráda, že se s těma rukama najím a ségra to samý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
5.3.14 11:30

@KKatka23 chodím k němu roky a nemůžu si na něj stěžovat. -Asi bych se toho nebála a zašla na konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
5.3.14 11:53

@Kaspinka : Tak ono jde hodně i o tu finanční stránku…jen mi vadí, že na to nikde nemůžu najít jasný názor - já jsem to měl a pomohlo to nebo bylo to naprd…proto tomu moc nedůvěřuji, pan doktor je výborný a uznávaná kapacita, to nemyslím nic proti němu. Jen si myslím, že vlastně vůbec nemají v praxi ozkoušené, jestli to skutečně k něčemu je… a už tak ona je pořád na hromadě, otravuje se s normálními rovnátky a ještě jí vlastně zbytečně obtěžovat tímto… Takže nikdo zkušenosti osobní nemá? :? I tak děkuju za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí