Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hola maminky s dětmi staršími, či podobného věku
Prosím o radu ( nerada běhám s každým uprdnutím k doktorce). Je to asi týden, co má synek řidkou stolici. Kaká tak 2× - 3× denně, ale pěkně papá, chu´t k jídlu má (a velkou ). Napadá mě, že to může být tím, že se na povrch derou další zoubky ( na 17M máme pouze 4 zoubečky). Teplotu nemá. Je nějaká další možnost, proč by mohl průjem mít? A je to průjem při takové frekvenci 2-3× za den?
Možná je to hloupý dotaz, ale děkuju za jakékoliv reakce…
U nás u zubů byl vždycky průjem několikrát denně a šílené opruzení, horečku měla dcera jenom u posledních stoliček ![]()
Určitě to možné je.
Ja myslim, ze to muze byt urcite temi zuby. Nas ma uz ted vsech 20 zubu a vzdy, kdyz se mu prorezavaly nove, mel ne primo prujem, ale presne jak ty popisujes, ridsi a castejsi stolici. Pil a jedl normalne.
Náš malej (23m) má hodně řídkou stolici už 3 dny, je bez teploty, chuť k jídlu má taky, žádné zvracení nebo tak - dneska už mi to přišlo divné, tak jsem psala doktorce a prý řádí střevní virózy ![]()
@Siisule Ahoj
Myslím, že to bude těmi zoubky. Můj syn (15 měsíců) to má při prořezávání také tak. Teď má nějakou lehčí střevní virózu, ale to má jiný průběh. Zkus mu dát na pití dětský černý čaj, trochu se mu ta stolice zahustí, jinak bych to ale neřešila. ![]()
@Siisule zoubky to určitě muže bejt. My průjmy a rýmu mivame, teploty zatím vůbec
ale my byli teď nemocný a doktorka říkala, že radí střevní virozy a kamarádky dcera jin teď měla. Počkej co se z toho vyklube…nám se teď klubou špičáky a ma k nim rýmu ![]()
@Siisule dcera měla přesně to co popisuješ kolem roku a půl. Průjem 2-3krát denně, ale jinak jí nic nebylo, jedla normálně. Nejdřív jsem jí dávala dietu, probiotika, ale postupně jsem zjistila, že ať má dietu nebo ne, je to stejné. Protože to nebyl nijak šílený průjem (jen řídká stolice a max. 3 krát denně), tak jsem to potom přestala řešit. Jen ty laktobacily jsem dávala dál. Trvalo to měsíc, potom to přešlo. Nikdy dřív ani potom už průjem neměla. Dodneška nevím, co to bylo, zuby to být nemohly (první zub měla až ve 22 měsících). Zkus tu dietu a hlavně bych dávala laktobacily. Ať to brzy přejde ![]()
Moc vám děkuju za slova uklidnění a za rady
Užívejte jarooooo!!! ![]()
Syn měl podobný problém s průjmem, ale zuby za to určitě nemohly, ještě žádné neměl.