Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat.. S malym jsem byla pred dvema tydny na ockovani, dr rikala ze tam byva reakce az za mesic, ale mluvila jenom o teplote a ze bude nervozni, maly ma od vcerejska prujem a je nervozni, ospaly a neji skoro nic, od noci mi zvraci i to co vypije, porad ma prujmy, i teplotu ma 37.5 a dale je hodne unaveny, nervozni, nechce jist, zvraci a ma prujem
mam to jeste vydrzet, zkusit to se smectou a cernym cajem, nebo byste jeli na pohotovost? Ma 16mes… Katka
@Moondah píše:
Ahoj, chci se zeptat.. S malym jsem byla pred dvema tydny na ockovani, dr rikala ze tam byva reakce az za mesic, ale mluvila jenom o teplote a ze bude nervozni, maly ma od vcerejska prujem a je nervozni, ospaly a neji skoro nic, od noci mi zvraci i to co vypije, porad ma prujmy, i teplotu ma 37.5 a dale je hodne unaveny, nervozni, nechce jist, zvraci a ma prujemmam to jeste vydrzet, zkusit to se smectou a cernym cajem, nebo byste jeli na pohotovost? Ma 16mes… Katka
no ale taky to nemusí být jen z očkování, může to být i viróza, počkala bych doma do rána, a pak šla k dr., pokud se to tedy nezhorší
Ahoj, na které očkování je reakce až za měsíc?
Jinak na zvracení je dobrý černý čaj (po lžičkách), nebo colu (na to je ale asi ještě malý) nebo v lékárně prodávají nějaký preparát, snad Kulíšek se jmenuje? Musí se hlídat aby nebyl dehydratovaný, mléko mu nedávej no a já bych se poradila aspoň telefonicky
@Mama11 píše:
Ahoj, na které očkování je reakce až za měsíc?
Jinak na zvracení je dobrý černý čaj (po lžičkách), nebo colu (na to je ale asi ještě malý) nebo v lékárně prodávají nějaký preparát, snad Kulíšek se jmenuje? Musí se hlídat aby nebyl dehydratovaný, mléko mu nedávej no a já bych se poradila aspoň telefonicky
no ale v ordinaci už asi nikdo určitě nebude, a jinak reakce za mesíc jak to ted u te be čtu je nesmysl
.
Priorix? Tam bývá rekace do 14ti dnů, to by odpovídalo. Pokud zvrací i to co vypije, asi bych jela, u prcků je dehydratace rychlá. Dobrá rada je ten černý čaj dát do mrazáku a dávat mu to opravdu ledové. Ale pít by měl..
Nemusí to být reakce, ale střevní chřipka. Syn jí před pár dny také měl. Prý teď u dětí hodně řádí. Pokud to trvá víc jak dva dny, k doktorce bych jela. Jinak dodržuj dietu (žádné mléko, dělej rýžové odvary, dávej rohlík atd.), černý čaj po lžičkách, něco na ten průjem (my máme Hylak forte) a pokud ti nechce vůbec pít nebo vše vyzvrací, tak Kulíška. ![]()
@Sibyla0 jj byl to priorix.. On s nim byl chlap na tom ockovani, tak to popletl, no ale o prujmu a tom ostatnim se dr nezminovala…
a na pohotovost jsem volala, pry muzu prijit kdykoliv a muzu zkusit ten cerny caj a smectu… Ale on spi, a to spi uz po treti, normalne spi jenom jednou denne… Nevim jestli mam jet, jeste k tomu jsem u nasich na prazdninach, je to daleko od mista bydliste, takze kdyby neco tak stejne musim na pohotovost…
@Moondah a kolik toho dnes pil? Nechci strašit, ale únava a apatie může být z dehydratace.. Může být unavený i z te nemoci, ale až se vzbudí, tak se do něj snaž něco dostat a když to nepůjde, asi bych jela.
U dcery kulíšek pomohl při zvracení - nejen, že hydratuje, ale i nějak uklidňuje žaludek. Mám ho doma jako jednu ze základních věcí v lékárničce.
tak únava a spaní může být jak z vyčerpání-co si budeme povídat, zvracení, průjem-kdo by si vyskakoval, ale i z dehydratace.
Hlídej ho, dávej po lžičkách tekutinu a pokud ji neudrží, tak bych asi jela. Je to prcek a asi ještě nepoví, jak mu je. Namáčej mu i když spí pusinku-otírej mokrou plínkou nebo žínkou.
@Moondah Nezkoušela jsi Hylak? U nás se dětem dává 1 ml+ k tomu Kulíšek do vody.
Ahoj, tak jsem mu dala nakonec ten černý čaj, smectu a odvar z rýže a mrkve a baštil, spapal docela dost
i teplotka klesla
tak snad se to zlepší ![]()