Oční screening Prima Vizus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
18.3.17 09:41

oční screening Prima Vizus

Prosím poraďte… mému synovi /4roky/ Byli ve školce při screening. vyšetření zraku zjištěny tyto hodnoty OD +4,25 -0,25 129° a +4,25 -1,25 168° Vůbec mi nepřijde že by viděl špatně. Je možnost, že nebude mít brýle?? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
18.3.17 10:04

A výsledek, v pořádku a nebo máte vyhledat očního lékaře? Dětem taky dělali tento screening a mají tam, ze výsledky neodpovídají věku, záleží co máš ve výsledku. My půjdeme s dětmi k očnímu lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.3.17 10:10

@myskalucka máme navštívit očního právě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.3.17 10:21

@simsunka náš měl screening v lednu, má jedno oko asi 4 dpt, druhý ok, k očnímu jdeme na konci června, dřív nedostal termín. Taky doufám, že z toho nebude nic. Už tak má „nakoupíno“ dost, takže lítat k dalšímu odborníkovi, do optiky, platit brýle a hlídat je, aby je nosil, nerozbil a neztratil, by se mi už fakt nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
18.3.17 10:28

@simsunka : dceři už vyšel loni špatně, byli jsme u oční a že se počká, co jí vyjde letos, aby eventuálně dostala brýle, než půjde do školy. No a ted vyšel blbě i synovi :(, takže půjdeme s obouma. Já jsem krátkozraká + astigmatismus ( dedi se u nás přes přeslici ), tak u dcery jsme to čekali, ale u syna jsem doufala, ze převáží otcovi geny :(, očividně ne. Také nemám pocit, ze vidí špatně, ale při 5lete prohlídce nepřečetla vše, takže ok to asi neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.3.17 10:35

No u nás nikdo s očima problém nemá. My jdeme až na konci března k očnímu. A ani.mi nepřijde, že by viděl nějak špatně. Nevím noo, doufám že to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.3.17 17:09

Dceri namerili v roce 4 a 2 dioptrie na prima vizus a dostala bryle pak se topotvrdilo i pri vysetreni na ocnim ale dioptrie byly trosku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.4.17 19:44

@simsunka
Chci tě uklidnit, dceři taky ve školce Prima Visus naměřili dioptrie a u očního v pořádku, už jsme tam byli 2× od tě doby. Takže to nemusí nic znamenat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.3.19 14:27

Prima Vizus jsou takoví méně škodliví šmejdi. Vše je to zdánlivě odborné vyšetření, ale jen zdánlivě. Rozhodně to nenahrazuje vyšetření u očního lékaře… Jen vyhodíte 150,–Kč. Hrají na city a tak se vnutí do školek, ale „vyšetření“ pak neprovádí lékař! nýbrž sestra a je jen opravdu velmi zevrubné. Mimochodem lékař nesmí už ze zákona nesmí provádět podobná vyšetření jinde než v ordinaci (výjimkou je záchranka).
Desítky možných očních vad navíc s tímto přístrojem vůbec nejsou schopni rozpoznat. Prostě další podvod na lidi, či spíše na rodiče a učitelky školek.
Pokud má dítě rodinné dispozice k očním vadám, nebo máte sami nějaké podezření na něco neobvyklého, co se zraku vašeho dítěte týká (případně pokud na něco přijde pediatr při pravidelné prohlídce), je třeba jít k normálnímu očařovi a ne k těmto šmejdům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.25 15:14

Ráda bych sem dopsala naši zkušenost, protože jsem na toto téma narazila, když jsem hledala recenze na Primavizus. Tak třeba naše zkušenost, taky někomu pomůže.

Synovi vyšlo z toho vyšetření, že máme stav konzultovat s lékařem, hodnoty -1,25, -0,50, 13° a -1,00, -0,25, 83°. Nám nepřislo, že by špatně viděl. Zadala jsem hodnoty do AI, tam vyšlo, že to bude nejspíš na brýle. Dioptrie a astigmatismus.

Dnes jsme byli na očním a dle paní doktorky je zcela v pořádku, dokonce vidí lépe než je norma pro jeho věk. Kontrola za rok, kdy udělají ještě nějaká další vyšetření.

Tak držím palce všem co googlí jako já 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty