Oční vady u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
724
7.6.20 19:50

Ocni vady u deti

Ahoj, mate nekdo zkusenost, ze sami mate hodne dioptrii - kratkozrakost a k tomu jeste astigmatismus, ale vase dite to nepodedilo? :) Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4924
7.6.20 19:53

U nás otec syna má taky tyto dvě vady a teď měsíc pozoruji, že syn šilhá a už mám i podezření, že do dálky hůř vidí… Budou mu tři… Na oční je objednaný za měsíc a půl, takže zatím nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.20 19:53

Můj táta má hodně dioptrií ( opravdu hodně).. já ani moje sestry nemáme žádnou oční vadu. Můj syn má ve věku 4 let víc dioptrií než má můj tata :(

• Citovat
  • Upravit
718
7.6.20 19:58

U nás máme všichni málo dioptrií na krátkozrakost (max. 1,5) a syn má dalekozrakost 7,25 a 8,25 dioptrií a nikdo z rodiny se zrakem na blízko problém nemá :( jsou mu 3, tak doufáme, že se mu to aspoň trošku sníží…

jinak z okolí vím, že dítě nepodědilo od otce problém, na který se ptáte v příspěvku, vyšetření mělo ve 3 letech a žádnou oční vadu nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
7.6.20 20:15

Znam osobne dva pripady. Jednou kratkozrakost + astigmatismus podedilo jedno dite ze dvou. V druhem pripade se dedi kratkozrakost z generace na generaci. Vzdycky to „schyta“ jeden ze sourozencu (ze dvou nebo ze tri). Tj. z meho okoli vychazi pravdepodobnost cca 30 az 50 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
7.6.20 20:20

Ano mám krátkozrakost i astigmatismus. Jeden syn v pořádku a druhému ve 2,5 letech zjištěn astigmatismus a tupozrakost. Po 4 letech nošení okluzoru tupozrakost téměř v normě, astigmatismus zůstává na stejno, ale brýle má jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
7.6.20 20:24

Dekuji vsem za prispevky, tesi me, ze to podedeni vady neni pravidlem… Mam nadeji. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
7.6.20 20:27

U malých dětí je krátkozrakost vzácná, většina dětí je dalekozrakých, ale dětské oko to dokáže akomodovat. Děti co mají výraznější dalekozrakost, tak potřebují brýle, ale mají šanci že z toho vyrostou. Krátkozrakost se objevuje až už větších dětí. My s manželem měli oba kolem -5-6D, já k tomu i lehký astigmatismus (byli jsme na operaci, takže nyní brýle nemáme), tak jsem zvědavá jak to bude u dětí. Starší má astigmatismus a trochu dalekozrakost tak má brýle, ale nejspíš se jí časem ta dalekozrakost upraví a možná i přejde do krátkozrakosti. Astigmatismus jí spíš zůstane, ten se asi neupraví. Mladší zatím vidí dobře. Ale já měla brýle od 15 let, do té doby jsem viděla dobře. A manžel prý asi od 10 let.
Takže když tu někdo píše, že dítě bylo vyšetřené ve 3 letech a vadu nepodědilo, tak to je blbost, protože se samozřejmě může vyvinout časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.20 20:31

No můj syn má na jednom oku -15 dioptrie plus ještě nějaké ty cylindry. Jsou mu skoro 4 rok.. brýle má od 10 měsíců kdy měl -9 dioptrií, takže fakt krátkozrakost není jen u větších dětí :,(

• Citovat
  • Upravit
7948
7.6.20 20:45
@Anonymní píše:
No můj syn má na jednom oku -15 dioptrie plus ještě nějaké ty cylindry. Jsou mu skoro 4 rok.. brýle má od 10 měsíců kdy měl -9 dioptrií, takže fakt krátkozrakost není jen u větších dětí :,(

Tak určitě mohou mít i malé děti krátkozrakost, ale většinou se vyvíjí až u starších dětí. Tvůj syn má vadu hodně těžkou, ty opravdu těžké mohou být i dřív. Možná se s ní už narodil. A má jen jedno oko, nebo obě? Pokud jen jedno tak nosí čočku? Držím palce aby se mu to už tolik nezhoršovalo, krátkozrakost u dětí se většinou po dobu růstu zhoršuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.20 20:48

Na druhém má -10 dioptrií + cylindry.. no dost se bojím že skončíme na -30 dioptriích… doufám, že se mu to pak podaří odoperovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA