OČR a placený víkend
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OČR a placený víkend
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, kdo jste byl ted v roce 2015 na OČR, jestli stále platí to, že jsou proplacené i víkendy? pořád se to všechno mění, takže vůbec nemám tušení. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co vím, tak se nic nezměnilo. Byla jsem od nového roku s malým doma dvakrát a pokaždé bylo proplacených celých 9 dní včetně víkendu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinaxxx píše:
Platí, takže většinou paragraf od pátku do neděle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano platí, byla jsem minulý měsíc pá - po, proplacené 4 dny.
- Citovat
- Upravit
„Podpůrčí doba u ošetřovného činí nejdéle 9 kalendářních dnů. U osamělého zaměstnance, který má v trvalé péči aspoň jedno dítě ve věku do 16 let, které neukončilo povinnou školní docházku, činí podpůrčí doba nejdéle 16 kalendářních dnů.“ mpsv.vz
Ano, platí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, byla jsem na očr letos v červenci a do dnes mi ještě nepřišly peníze. Zaměstnavatel mi tvrdí že to posílal na konci července. Nevíte někdo jak dlouho trvá vyřízení na sociálce? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Megink Běžně do měsíce, takže bych zkusila zavolat na OSSZ, zda to bylo dobře vyplněné… nejčastější důvod zpoždění je ten, že je v tom chyba a vrací to zaměstnavateli na opravu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Megink zavolej na ossz kdy ot tam přišlo, když mi dlouho nešli, podle rodného čísla si mě dohledali a řekli mi přesně kdy to k nim přišla, jinak známý škrtal v čísle účtu tak to posílali zpět do práce takže se to zdržovalo, jinak peníze mi chodí za paragraf rychle, ode dne doručení na ossz většinou mám koruny… jen kdyby to v práci nezdržovali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se dnes konečně dozvěděla jak je to s tím očr. Volala jsem na OSSZ a tam mi řekli že to přišlo až včera. Chápete to, k čemu sedí v kanclu účetní, asi na okrasu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit