OČR - Jak zajistit?

Michaelakkk
28.12.11 09:45

OČR - Jak zajistit?

Zdravím všechny :)
Potřebuji poradit, dostala jsem se do docela blbý situace… 5.1. jdu na operaci s kolenem a mám 2letého syna… S hlídáním mi měla pomoci moje ,,tchýně,, která si teď zlomila nohu!! čili nepomůže. Přítel si může vzít dovolenou tak na 3 dny maximálně, protože ji má ted až do silvestra… Tak se chci zeptat jak je to s OČR mohla bz si ho nechat vystavit třeba moje mamka na mě? nebo na syna? Jak to chodí? A na jak dlouho to je? Díky za rady…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101764
28.12.11 09:53

Tvoje mamka si ho může nechat vystavit pouze v případě, že s váma žije ve společné domácnosti, jinak ne, což ale u tebe je myslím splněno, na :-). A jinak je OČR na jak dlouho je potřeba, ale pouze 9 dní je placených a musí být na tebe, na syna to nejde, protože na něj ty bereš rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.12.11 13:55

To nevadí, že bere rodičák, v případě, že osoba, která RP pobírá, sama onemocní, utrpí úraz, porodí, nebo u ní nastanou situace popsané v zákoně, tak se normálně paragraf napíše na dítě. Manžel taky měl paragraf na malýho, když já brala RP a byla jsem nemocná. Myslím si, že v tomto případě by měl být taky paragraf vystaven na dítě, protože tazatelka bude v nemocnici. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
28.12.11 20:45

No, řekla bych, že myslíme to samé :-) jen se jinak vyjadřujeme, ano bude na to ošetřování dítěte, ale musí být vypsán tou nemocnicí (pak ošetřujícím ambulantním lékařem) - že zakladatelka se o něj nemůže starat.
Myslela jsem to tak (a asi blbě napsala) že ho nevystavuje dětský lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.12.11 21:38

No právě, vyznělo to tak, že musí mít paragraf na sebe, že manžel bude pečovat o ni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
29.12.11 10:04

Díky moc, takže jestli jsem pochopila správně ošetřovačku mi vypíše v první řadě nemocnice MUSÍM TAM JÍT S MAMKOU? NEBO S TÍM KDO OŠETŘOVAČKU MÍTBUDE? a potom mi ošetřovačku napíše můj ošetřující lékař? no snad to nějak klapne…

• Citovat
  • Upravit
101764
29.12.11 11:52

Podle mě tam mamka být nemusí… ale ona ji bude potřebovat do práce, tak ji ji budeš muset stejně nějak předat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
29.12.11 18:41

No tak to je pak maličkost :) tak snad to všechno klapne mám z toho docela hrůzu koleno mám operované už po třetí a naposled jsem po operaci nesměla na nohu šlápnout 3 měsíce… snad to bude lepší

• Citovat
  • Upravit
1791
2.8.15 18:53

Myslíte že mi dr. napíše očr na syna když nemáme hlídání? :( Nevím jak to mám udělat, plácáme ty prázdniny co to jde. Babičky na hlídání nemáme. Hoří mi tento týden :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí