Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tvoje mamka si ho může nechat vystavit pouze v případě, že s váma žije ve společné domácnosti, jinak ne, což ale u tebe je myslím splněno, na
. A jinak je OČR na jak dlouho je potřeba, ale pouze 9 dní je placených a musí být na tebe, na syna to nejde, protože na něj ty bereš rodičák.
To nevadí, že bere rodičák, v případě, že osoba, která RP pobírá, sama onemocní, utrpí úraz, porodí, nebo u ní nastanou situace popsané v zákoně, tak se normálně paragraf napíše na dítě. Manžel taky měl paragraf na malýho, když já brala RP a byla jsem nemocná. Myslím si, že v tomto případě by měl být taky paragraf vystaven na dítě, protože tazatelka bude v nemocnici. ![]()
No, řekla bych, že myslíme to samé
jen se jinak vyjadřujeme, ano bude na to ošetřování dítěte, ale musí být vypsán tou nemocnicí (pak ošetřujícím ambulantním lékařem) - že zakladatelka se o něj nemůže starat.
Myslela jsem to tak (a asi blbě napsala) že ho nevystavuje dětský lékař.
No právě, vyznělo to tak, že musí mít paragraf na sebe, že manžel bude pečovat o ni. ![]()
Díky moc, takže jestli jsem pochopila správně ošetřovačku mi vypíše v první řadě nemocnice MUSÍM TAM JÍT S MAMKOU? NEBO S TÍM KDO OŠETŘOVAČKU MÍTBUDE? a potom mi ošetřovačku napíše můj ošetřující lékař? no snad to nějak klapne…
Podle mě tam mamka být nemusí… ale ona ji bude potřebovat do práce, tak ji ji budeš muset stejně nějak předat.
No tak to je pak maličkost
tak snad to všechno klapne mám z toho docela hrůzu koleno mám operované už po třetí a naposled jsem po operaci nesměla na nohu šlápnout 3 měsíce… snad to bude lepší
Myslíte že mi dr. napíše očr na syna když nemáme hlídání?
Nevím jak to mám udělat, plácáme ty prázdniny co to jde. Babičky na hlídání nemáme. Hoří mi tento týden ![]()
Zdravím všechny
Potřebuji poradit, dostala jsem se do docela blbý situace… 5.1. jdu na operaci s kolenem a mám 2letého syna… S hlídáním mi měla pomoci moje ,,tchýně,, která si teď zlomila nohu!! čili nepomůže. Přítel si může vzít dovolenou tak na 3 dny maximálně, protože ji má ted až do silvestra… Tak se chci zeptat jak je to s OČR mohla bz si ho nechat vystavit třeba moje mamka na mě? nebo na syna? Jak to chodí? A na jak dlouho to je? Díky za rady…