Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je myslím v zásadě jedno, k jakému lékaři půjdeš, ale nechala bych to být a k lékaři bych zašla a i když třeba řekne, že to nic závažného nebude, tak bych ji dál sledovala.
Anonymní píše:
Našla jsem si nad prsem na žebrech jakoby bulku, stále si na ni sahám a tak mě pobolívá, ve stoje není k nahmatání, pouze v leže. Ve stoje je to jako kdybych měla vystouplé žebro nebo kost. Bojím se, mám jít k praktickému lékaři nebo rovnou na gyndu?
šla bych na gyndu a chtěla doporučen na mammo- tam můžeš i sama, ale musela by sis to bez doporučení hradit (tuším jsem dala asi 3 stovky)
bolestivé bulky nebývají problém, měla jsem cysty v prsou, hodně rostly, dokonce byly viditelné, ale samy se vždy ztratily. přeju ti, ať je to něco neproblematického.
Taky jsem si přes 11 lety při koupání všimla,že mi na pravém prsu při zaklonění dozadu vystoupne bulka-ihned jsem šla k lékaři. Kolotoč UZ,vyšetření a doporučení na odstranění-záleželo na mě s varováním,že se může jednoho dne stát zhoubným. Šla jsem pod kudlu a doteď chodím co 2 roky na UZ a opět tam mám větší shluk tkáně,která se sleduje. Raději jít než něco zanedbat.....Rakoviny se bojím jak čert kříže. ![]()
Ahoj anonymní.
Před čtvrt rokem jsem našla to samé. ![]()
Jak jsem na doktory lajdák, tak tady sem hned mazala. ![]()
Respektive volala na gyndu, objednali mě ihned. Na gyndě mi napsali doporučení do mamologické poradny. Tam mě vyšetřil, vyšetření probíhá vždy v leže, protože jak píšeš i ty - v této poloze bulka nejvíce vystoupí. V mamologické poradně prsa vyšetří, zjisti, že tam opravdu něco vyrostlo a pošle na mamologické vyšetření. Tam je přístroj, jako na gyndě, namažou prsy tou bílou tekutinou, co vypadá jako gel na zvlhčení při pohlavním styku a jezdí, obrazovka pak ukazuje vnitřek prsou:)) ![]()
Většinou jde o - laicky vysvětleno - vyšší podíl vaziva, které jak jsem pochopila se může v průběhu života měnit.
Ať máš podobně přívětivé zprávy
![]()
Anonymní píše:
Našla jsem si nad prsem na žebrech jakoby bulku, stále si na ni sahám a tak mě pobolívá, ve stoje není k nahmatání, pouze v leže. Ve stoje je to jako kdybych měla vystouplé žebro nebo kost. Bojím se, mám jít k praktickému lékaři nebo rovnou na gyndu?
Holky, a můžou se objevovat bulky i přes to, že např. jsem kojila (3 děti) a neznamená nic vážnějšího , že po 4 letech při zmáčknutí bradavky vytéká nějaká tekutina? ![]()
Průzkumy ukazují, že rakovinou tkáně prsou trpí především ženy, které (také-protože rizikových faktorů je více) nekojily. Ale
- nejde o pravidlo, samozřejmě.
O tekutině nic nevím:)) ![]()
Vanesanka píše:
Holky, a můžou se objevovat bulky i přes to, že např. jsem kojila (3 děti) a neznamená nic vážnějšího , že po 4 letech při zmáčknutí bradavky vytéká nějaká tekutina?
Vanesanka píše:
Holky, a můžou se objevovat bulky i přes to, že např. jsem kojila (3 děti) a neznamená nic vážnějšího , že po 4 letech při zmáčknutí bradavky vytéká nějaká tekutina?
zeptala bych se na to na gynekologii, jo a je pravda, že statistika hovoří ve prospěch kojení a nižšího rizika rakoviny
Ahojky taky jsem měla bulku ale pod kůží u dvorce, byla jsem na gyndě a tam mě Dr. poslala na vyšetření prsou a nakonec mi bulku (na ohmat malá kulička pod kůží)raději odstranili a udělali z ní odběry a bylo naštěstí vše o.k.!!! Určo běž k Dr. a držím pěstičky ať je vše ok!!!!
Larr a Saroya : děkuji, tak to abych se nebála? Odkojila jsem tři děti, takže snad v pohodě, no oni mě stejně na gyndě až mi bude po 40 pošlou na mamošku. Do té doby ještě 5 let čas ![]()
Ahoj, výtok z bradavky být může, ale nesmí být krvavý.. Doporučuji stránky www.mamo.cz - je tam i poradna, můžeš se na cokoliv zeptat + je tam seznam screeningových center, kam můžeš zajít se nechat zkontrolovat
vertigo píše:
Ahoj, výtok z bradavky být může, ale nesmí být krvavý.. Doporučuji stránky www.mamo.cz - je tam i poradna, můžeš se na cokoliv zeptat + je tam seznam screeningových center, kam můžeš zajít se nechat zkontrolovat
ahoj, dík moc, krvavý nikdy nemám, jen po zmáčknutí (silnějším) odchází taková vodička- někdy žlutavá, někdy bílá- ale to můžou být výměšky po předchozím kojení? ( 4 let) - třeba se to dlouho vstřebává?- před MS mě šíleně bolí prsa, ani dotknout se jich nemohu, v den MS bolest okamžitě ustane a je měsíc klid- takto to mám roky a roky…
To by vadit nemělo a ta bolest před MS je také normální, neboj - když tak napiš dotaz do poradny na www.mamo.cz, oni tě uklidní ![]()
vertigo píše:
To by vadit nemělo a ta bolest před MS je také normální, neboj - když tak napiš dotaz do poradny na www.mamo.cz, oni tě uklidní
já kvůli téhle bolesti na mammo byla - je to běžné, já krom bolestí mám i prsa řádně zvětšená..teda teď je to úplně jinak, protože kojím, ale když menstruuju, doporučovali mi užívat vitamin E (jo a pozor, dost podporuje plodnost
)