Bulka v prsu, co mám dělat?

Anonymní
25.12.11 10:17

Bulka v prsu

Našla jsem si nad prsem na žebrech jakoby bulku, stále si na ni sahám a tak mě pobolívá, ve stoje není k nahmatání, pouze v leže. Ve stoje je to jako kdybych měla vystouplé žebro nebo kost. Bojím se, mám jít k praktickému lékaři nebo rovnou na gyndu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
283
25.12.11 10:27

Je myslím v zásadě jedno, k jakému lékaři půjdeš, ale nechala bych to být a k lékaři bych zašla a i když třeba řekne, že to nic závažného nebude, tak bych ji dál sledovala.

Anonymní píše:
Našla jsem si nad prsem na žebrech jakoby bulku, stále si na ni sahám a tak mě pobolívá, ve stoje není k nahmatání, pouze v leže. Ve stoje je to jako kdybych měla vystouplé žebro nebo kost. Bojím se, mám jít k praktickému lékaři nebo rovnou na gyndu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.12.11 12:33

šla bych na gyndu a chtěla doporučen na mammo- tam můžeš i sama, ale musela by sis to bez doporučení hradit (tuším jsem dala asi 3 stovky)
bolestivé bulky nebývají problém, měla jsem cysty v prsou, hodně rostly, dokonce byly viditelné, ale samy se vždy ztratily. přeju ti, ať je to něco neproblematického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
25.12.11 12:55

Taky jsem si přes 11 lety při koupání všimla,že mi na pravém prsu při zaklonění dozadu vystoupne bulka-ihned jsem šla k lékaři. Kolotoč UZ,vyšetření a doporučení na odstranění-záleželo na mě s varováním,že se může jednoho dne stát zhoubným. Šla jsem pod kudlu a doteď chodím co 2 roky na UZ a opět tam mám větší shluk tkáně,která se sleduje. Raději jít než něco zanedbat.....Rakoviny se bojím jak čert kříže. :,(

• Citovat
  • Upravit
Larr
25.12.11 13:37

Ahoj anonymní.

Před čtvrt rokem jsem našla to samé. :mavam:

Jak jsem na doktory lajdák, tak tady sem hned mazala. :mrgreen:

Respektive volala na gyndu, objednali mě ihned. Na gyndě mi napsali doporučení do mamologické poradny. Tam mě vyšetřil, vyšetření probíhá vždy v leže, protože jak píšeš i ty - v této poloze bulka nejvíce vystoupí. V mamologické poradně prsa vyšetří, zjisti, že tam opravdu něco vyrostlo a pošle na mamologické vyšetření. Tam je přístroj, jako na gyndě, namažou prsy tou bílou tekutinou, co vypadá jako gel na zvlhčení při pohlavním styku a jezdí, obrazovka pak ukazuje vnitřek prsou:)) :lol:

Většinou jde o - laicky vysvětleno - vyšší podíl vaziva, které jak jsem pochopila se může v průběhu života měnit.

Ať máš podobně přívětivé zprávy :mavam: :mrgreen:

Anonymní píše:
Našla jsem si nad prsem na žebrech jakoby bulku, stále si na ni sahám a tak mě pobolívá, ve stoje není k nahmatání, pouze v leže. Ve stoje je to jako kdybych měla vystouplé žebro nebo kost. Bojím se, mám jít k praktickému lékaři nebo rovnou na gyndu?
  • Citovat
  • Upravit
3278
25.12.11 15:21

Holky, a můžou se objevovat bulky i přes to, že např. jsem kojila (3 děti) a neznamená nic vážnějšího , že po 4 letech při zmáčknutí bradavky vytéká nějaká tekutina? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
25.12.11 18:53

Průzkumy ukazují, že rakovinou tkáně prsou trpí především ženy, které (také-protože rizikových faktorů je více) nekojily. Ale :! - nejde o pravidlo, samozřejmě.

O tekutině nic nevím:)) :mrgreen:

Vanesanka píše:
Holky, a můžou se objevovat bulky i přes to, že např. jsem kojila (3 děti) a neznamená nic vážnějšího , že po 4 letech při zmáčknutí bradavky vytéká nějaká tekutina? :think:
  • Citovat
  • Upravit
17629
25.12.11 18:58
Vanesanka píše:
Holky, a můžou se objevovat bulky i přes to, že např. jsem kojila (3 děti) a neznamená nic vážnějšího , že po 4 letech při zmáčknutí bradavky vytéká nějaká tekutina? :think:

zeptala bych se na to na gynekologii, jo a je pravda, že statistika hovoří ve prospěch kojení a nižšího rizika rakoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.11 20:35

Ahojky taky jsem měla bulku ale pod kůží u dvorce, byla jsem na gyndě a tam mě Dr. poslala na vyšetření prsou a nakonec mi bulku (na ohmat malá kulička pod kůží)raději odstranili a udělali z ní odběry a bylo naštěstí vše o.k.!!! Určo běž k Dr. a držím pěstičky ať je vše ok!!!!

• Citovat
  • Upravit
3278
25.12.11 20:43

Larr a Saroya : děkuji, tak to abych se nebála? Odkojila jsem tři děti, takže snad v pohodě, no oni mě stejně na gyndě až mi bude po 40 pošlou na mamošku. Do té doby ještě 5 let čas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
25.12.11 20:45

Ahoj, výtok z bradavky být může, ale nesmí být krvavý.. Doporučuji stránky www.mamo.cz - je tam i poradna, můžeš se na cokoliv zeptat + je tam seznam screeningových center, kam můžeš zajít se nechat zkontrolovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
25.12.11 20:51
vertigo píše:
Ahoj, výtok z bradavky být může, ale nesmí být krvavý.. Doporučuji stránky www.mamo.cz - je tam i poradna, můžeš se na cokoliv zeptat + je tam seznam screeningových center, kam můžeš zajít se nechat zkontrolovat

ahoj, dík moc, krvavý nikdy nemám, jen po zmáčknutí (silnějším) odchází taková vodička- někdy žlutavá, někdy bílá- ale to můžou být výměšky po předchozím kojení? ( 4 let) - třeba se to dlouho vstřebává?- před MS mě šíleně bolí prsa, ani dotknout se jich nemohu, v den MS bolest okamžitě ustane a je měsíc klid- takto to mám roky a roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
25.12.11 20:53

Oprava- před 3 let, malá má 4 to jsem vlastně kojila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
25.12.11 21:08

To by vadit nemělo a ta bolest před MS je také normální, neboj - když tak napiš dotaz do poradny na www.mamo.cz, oni tě uklidní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
26.12.11 08:04
vertigo píše:
To by vadit nemělo a ta bolest před MS je také normální, neboj - když tak napiš dotaz do poradny na www.mamo.cz, oni tě uklidní :-)

já kvůli téhle bolesti na mammo byla - je to běžné, já krom bolestí mám i prsa řádně zvětšená..teda teď je to úplně jinak, protože kojím, ale když menstruuju, doporučovali mi užívat vitamin E (jo a pozor, dost podporuje plodnost :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí