Bulka v prsu, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3620
18.4.15 14:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak jsem si taky nahmatala bulku v prsu, je jakoby na rozhraní prsa a podpaží. Ma velikost asi jako hrášek, ale ted co si to víc prohmatavam tak mi přijde i trošku podélná :think:. Je pravda ze i na druhé straně mi přijde, ze si tam taky něco nahmatam, ale není to stejné ( už cca 4 měsíce nekojim ). Hned v pondělí se objednam na sono. Já se vlastně ani nepotrebuju poradit, spis se vypovídat, mam strašný strach :,(

Neměj strach a nemysli hned na nejhorší. Bulka v prsu může být cokoliv. Zduřenina po kojení, cysta, nezhoubný nádor. Já sama se teď léčím s karcinomem prsu a mám 11 měsíční mimino. Jsem optimistická a věřím ve vyléčení. Medicína v tomhle směru hodně pokročila. I ta obávaná chemoterapie se dá zvládnout, za pomocí léků na nevolnosti docela v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 14:51

@marcela74 : :hug: držím moc palecky a urcite to dobře dopadne. Mám pocit, ze se z toho zblaznim. Objevila jsem ji ráno a od te doby brecim, mám strašný strach, vzdycky hned myslím na nejhorší :(.

• Citovat
  • Upravit
3620
18.4.15 15:12
@Anonymní píše:
@marcela74 : :hug: držím moc palecky a urcite to dobře dopadne. Mám pocit, ze se z toho zblaznim. Objevila jsem ji ráno a od te doby brecim, mám strašný strach, vzdycky hned myslím na nejhorší :(.

Tak já jsem asi opačná povaha než ty, vždy myslím pozitivně. Taky mi samozřejmě ukápla slza, když po všech vyšetřeních (sono, mamograf) a následném čekání na výsledky z biopsie mi byla sdělena diagnóza. A to už jsem sama tušila, že to asi nebude ok, a měla jsem čas se s tím vyrovnat. Nepropadej panice, je mnohem víc věcí, které to mohou být, než rakovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.4.15 15:39

Já si ji objevila nedávno, byla jsem na UZ tento týden a za měsíc jdu na biopsii. Sice nejsem nijaký optimista, ale ani mě nijak nestrašilo, že by to bylo zhoubné. Zatím to podle sona vypadá na fibroadenom. @marcela74 držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
18.4.15 19:12

@danyk
Na sonu už to většinou poznají, před třemi lety jsem měla taky fibroadenom, a opravdu až po biopsii se zjistilo, že je to ok. Ale už u odběrů vzorků mi dr předběžně říkala, že to vypadá dobře. Takže netřeba se bát, že když musí ženská na biopsii, tak je to blbé, i tento zákrok může prokázat, že je nakonec vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.4.15 19:49

@marcela74 takže jsi před 3 roky měla FA, pak jsi byla nějak kontrolovaná?? V jaké intervalu, smím-li se zeptat? A pak sis našla něco dalšího nebo to bylo to samé místo (zmalignizovalo?)?

Pokud nechceš, neodpovídej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
18.4.15 19:59

@danyk
Nejdříve FA, jelikož byl větší, následovala operace, po operaci kontroly cca 3 měsíce, později co půl roku. Pak jsem otěhotněla, před rokem a půl jsem byla na poslední kontrole, dr mi řekl, že další kontrola, až přestanu kojit. Rakovina začala v průběhu těhotenství, takže jsem nebyla pod dohledem, kojit jsem přestala po 5 měsících, šla jsem na kontrolu, a v druhém prsu nádor. Prakticky jsem si nic nenašla sama, není to žádná bulka, jen taková druřenina v úrovni podpaží, na okraji prsu. Jelikož se ženám doporučují kontroly co 2 roky (mamograf), byla jsem přesvědčená, že když byla poslední kontrola před rokem a půl, je to odhaleno včas. Chyba lávky. Mamograf co 2 roky je pouze pro to, že v kratších intervalech by neměla žena dostat do těla tohle záření. Takže jediný způsob, jak si na něco přijít, je samovyšetření. Já už mám teď nádor velký, zatím nelze operovat, nejdřív musím absolvovat sérii chemoterapií, aby se nádor zmenšil, pak operace, opěch chemo, a pak se uvidí, co dál. Jestli ozařování… zatím nevím, je to daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.4.15 20:11

@marcela74 děkuju, takže radši si zaplatit častěji sono, pokud ho lékařka bude chtít v delších intervalech.
Budu držet palce, ať chemo i nadále dobře snášíš, a ať vše zabere a dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 20:16

@marcela74 : :hug: ještě jednou držím palecky, ale ty jsi optimista, tak to dopadne dobře. Já jsem desny pesimista a hned ve všem vidím to nejhorsi. Vůbec si nedokáží představit, pokud by se potvrdila ta horší varianta, jak bych to zvládla. Vim, ze by se muselo, chci byt u toho, az půjdou děti do školy, do tanečních, budou mít svatbu. Ale nevím, jestli jsem dost silná :,(

• Citovat
  • Upravit
3620
18.4.15 21:13

Děkuju.
Chtěla jsem vás taky povzbudit, že i kdyby…, tfuj tfuj, všechno se dá zvládnout. Když jsem šla na první chemo, byla jsem nervózní, když mi začal téct do žíly ten sajrajt, ááá, byl to divný pocit. Nevěděla jsem, co můžu čekat. Informace nějaké byly. Ale čekala jsem to horší. Čekala jsem bolest, zvracení, stavy kdy budu mimo. Ale dnedka jsou už fakt dobré léky, a šlo to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 12:28

@marcela74 : obdivují te a chtěla bych byt alespoň z části jak ty. Vůbec nevím, kde mám vzít tu pozitivní energii a myšlení. Vim, ze musím a kdyby náhodou to bylo špatně, tak vůle žít a uzdravit se bude to nejdůležitější, ale já se s tím neumím poprat ( a to vlastně ještě nic nevím ). Ted tu cele dopoledne brecim, jsem desnej depkar, chlap už ze me sílí, snaží se mi pomoc a byt mi oporou, ale me to nejde :-(. No doufám, ze me objednání co nejdrive ( naštěstí je tu několik center, tak snad v některém by to mohlo byt do týdne ), nebo se fakt zblaznim :-(

• Citovat
  • Upravit
13
19.4.15 22:31

Jakmile si najdete bulku v prsu, šup ke gynekologovi a měli by vás vzít okamžitě ještě ten den v mamo centru…tedy když jsem dělala v mamocentru tak jsme pacientky takto brali, nebo si zavolat jestli můžete přijít rovnou…a držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.15 22:47

@Alca84 : hned zítra ráno jdu obvolavat mamo centra, ale bojím se, ze me hned asi nevezmou :-(. No uvidíme, mám vypsána mamo centra, tak třeba budu mít štěstí. Ver mi, ze nejhorší bylo, ze byl víkend a já nic nemohla dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.15 07:57

Tak mám termín utz na čtvrtek. Tak snad se do te doby nezblaznim :-(.

• Citovat
  • Upravit
35326
20.4.15 08:01
@Alca84 píše:
Jakmile si najdete bulku v prsu, šup ke gynekologovi a měli by vás vzít okamžitě ještě ten den v mamo centru…tedy když jsem dělala v mamocentru tak jsme pacientky takto brali, nebo si zavolat jestli můžete přijít rovnou…a držte se

Ne, tak to by opravdu nemuseli. Vsude se snazi vyjit vstric dle moznosti, ale UZ hned ten den, opravdu neni standard ( a v mnoha centrech je to nerealne, nejsou nafukovaci). Ten tyden je realna doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí