Bulka v prsu, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35326
11.5.14 19:17

No hned asi ne. Nejlepsi bude tam zavolat a domluvit se. Se zadankou te rychleji asi nevezmou, pokud tam nekdo nenapise, ze je to statim - coz teda neni. Ale jelikoz mas problem a nejdes na prevenci, tak to zas bude asi o neco rychleji, nez bezne, bez problemu. To ale spis hadam, zalezi na zvyklostech toho oddeleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
11.5.14 19:21

@griet01
Tak já ji poprvé měla asi přes týden. Cysty se nalévají a proto bolí, nějak tak mi to vysvětlila má doktorka, byla jsem pořádně vyděšená. Kdyby nebolela, pak by to bylo horší. Mám opravdu bezva praktickou doktorku, tak mi napsala hned žádanku, kde uvedla, že mám malé děti a je podezření na rakovinu a tak mne vzali přednostně na vyšetření. Vysadila jsem antikoncepci, což mi v mamologické poradně schválili a mám ještě nějaká homeopatika. Určitě budeš mít jen cystu a nezhoubnou, opravdu je mnoho žen, které to tak mají a doktor, na odběru z vody z cysty si ještě dělal legraci, že má jednu pacientku, která je s tím spokojená, že jí ty cysty zvětšují prsa. Takže budˇ v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
11.5.14 19:25

@leliek Děkuji za uklidnění, doufám, že to u mě bude podobné. Mám teda taky maličké děti a zrovna jak na potvoru jsem s nima celý měsíc sama tak bych to ráda měla vyřešené co nejrychleji. A jak dlouho si čekala na vyšetření v mamologické poradně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
11.5.14 19:28
@griet01 píše:
@leliek Děkuji za uklidnění, doufám, že to u mě bude podobné. Mám teda taky maličké děti a zrovna jak na potvoru jsem s nima celý měsíc sama tak bych to ráda měla vyřešené co nejrychleji. A jak dlouho si čekala na vyšetření v mamologické poradně?

Hele, ale takove dotazy jsou zbytecne. Pracuju na dvou pracovistich( z uvedenych), na jednom, by te asi vzali hned( pokud by nebyl hodne velky naval), na druhem by te objednali - do 2 tydnu. To proste zalezi na pracovisti. Ani jedno ale neni v Plzni, takze jak to maji tam, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
11.5.14 19:30

@griet01
Na mamo jsem šla hned ten den, co mi doktorka vypsala žádanku, prostě jsem měla štěstí. Jinak se opravdu čeká. Šlo to vážně rychle, vyšetření i odběr vody z cysty. Žádanku ti vypíše praktický doktor i gynekolog, jak jsem napsala, má praktická doktorka je poklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
11.5.14 19:38
@mroe píše:
Hele, ale takove dotazy jsou zbytecne. Pracuju na dvou pracovistich( z uvedenych), na jednom, by te asi vzali hned( pokud by nebyl hodne velky naval), na druhem by te objednali - do 2 tydnu. To proste zalezi na pracovisti. Ani jedno ale neni v Plzni, takze jak to maji tam, nevim.

Je mi jasné, že je to všude jiné. Jsem prostě jen dost nervozní tak se ptám asi i na blbosti. No našla jsem tady v Plzni dvě tak zítra obvolám a uvidím. Jinak pak jsem koukala, že v již. čech je to v budějovicích tak pokud bude čekačka delší jak týden tak tam. A na gyndu je teda zbytečné chodit? Tam mě neprohlídne? Jen dá žádanku a pošle dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
11.5.14 19:42

Na gynde nejspis nepozna, co se deje uvnitr, logicky. Navic ne mnoho gynekologu prsa vysetruje. Pokud ti nevadi, ze si to zaplatis, tak gynekologa klidne vynech. Pokud to chces zadarmo, tak to zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
11.5.14 19:44
@mroe píše:
Na gynde nejspis nepozna, co se deje uvnitr, logicky. Navic ne mnoho gynekologu prsa vysetruje. Pokud ti nevadi, ze si to zaplatis, tak gynekologa klidne vynech. Pokud to chces zadarmo, tak to zkus.

Tak já myslela, že když má v ordinaci utz tak by mohla poznat o co jde. Kvůli věku bych stejně nemohla na mamograf ale pouze na utz ne? Já nevím, jsem laik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
11.5.14 19:46

@griet01 v Plzni ve FN na Borech jsem cekala skoro mesic na USG. 25.1. jsem byla u gynekologa a na USG sla 21.2., s zadankou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
11.5.14 19:47
@griet01 píše:
Tak já myslela, že když má v ordinaci utz tak by mohla poznat o co jde. Kvůli věku bych stejně nemohla na mamograf ale pouze na utz ne? Já nevím, jsem laik.

Gynekolog nema opravneni vysetrovat prsy na UZ, neni na to skoleny. I kdyby to udelala, urcite nema takovou zkusenost a tim padem to stejne tvuj problem neresi. Chces vedet jiste, ze to je OK, nebo ti staci dohad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
11.5.14 19:48

@griet01 v prvnim tehotenstvi jsem ale byla na sonu i v Molacovce, takze tech pracovist je vic. Na Borech je prave rovnou mammograf. Gynekolog mi ale nabizel i nejake dalsi pracoviste, jestli si vzpominam dobre, Denisovo nabr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
11.5.14 19:48
@AniNevim píše:
@griet01 v Plzni ve FN na Borech jsem cekala skoro mesic na USG. 25.1. jsem byla u gynekologa a na USG sla 21.2., s zadankou.

Ty bláho, tak to je síla. To já se ale zblázním do té doby :lol: Jsem hrozný plašan. Mno tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
11.5.14 19:50
@AniNevim píše:
@griet01 v prvnim tehotenstvi jsem ale byla na sonu i v Molacovce, takze tech pracovist je vic. Na Borech je prave rovnou mammograf. Gynekolog mi ale nabizel i nejake dalsi pracoviste, jestli si vzpominam dobre, Denisovo nabr.

Od lonskeho roku proplaci vysetreni prsu pojistovny jen na akreditovanych pracovistich. Jinde to lze taky, ale za uhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
11.5.14 19:50

@AniNevim Nšla jsem na denisově nábř. a fn na borech. A u Mulačů to taky dělají? Tak zkusím brnknout i tam. Dík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
11.5.14 19:53
@mroe píše:
Gynekolog nema opravneni vysetrovat prsy na UZ, neni na to skoleny. I kdyby to udelala, urcite nema takovou zkusenost a tim padem to stejne tvuj problem neresi. Chces vedet jiste, ze to je OK, nebo ti staci dohad?

Tak jasně, že to chci vědět jistě. Na dohady se ptám tady :lol: Ale tohle jsem nevěděla. Nikdy jsem s prsy problémy neměla a nevěděla jsem, že gynekolog nedělá utz vyšetření prsu, když je problém. Tak aspoň jsem chytřejší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí