Bulka v prsu, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
23.5.17 19:23

Nejsem doktor, ale pokud tě to bolí, tak to nejspíš nic nebude, ale výjimka potvrzuje pravidlo…Moje kamarádka měla nádor zapouzdřen v cystě, prsa jí bolela a na biopsii se dostala až zhruba po půl roce, bylo jí 25 let, ale byla obrovskou raritou.
Můj onkolog tvrdí, že zrádnost špatných nálezů je v tom, že nádor nebolí…když je to uzlina, tak ta právě bolí. Ale nedá se to paušalizovat. Platit podle mě nic nebudeš, půjdeš podle mě na sono a ne na mamograf, tam podle mě až případně potom. Ale to je taky podle věku, jestli máš a nemáš už děti. Moje mamka má v prsou taky bouličky, bolestivé, chodí na onko skoro 10 let, na sledování a jsou to opravdu jen uzliny. Pokud je tvůj gynekolog špatnej, šla bych k obvodní, ta tě pošle hned tam, kde se to řešit má.
Přeju hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
23.5.17 19:28

Já jsem si nechala napsat žádanku na sono na gyndě, neplatila jsem nic. Taky jsem tenkrát kojila, vyděsila mě ta boule pořádně, byla velikosti vlašského ořechu, ale naštěstí to nic nebylo, jen cysta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.17 20:06

Mam dvouleteho chlapecka a nekojim. Je mi 28 let. Zadanku mam z gyndy a stejne me upozornili na to, ze platit budu. Ale ty penize me neboli, to je to posledni, hlavne, kdyz bude vse v poradku. Ted jsem se objednala jinam a vezmou me hned ve ctvrtek. Tak snad to bude dobre. Vysledky asi nebudou do druheho dne, ze? :nevim: Mam zablokovana zebra, fyzioterapeut rikal, ze to bude mozna i tim, ale pro svuj klid na to sono pujdu. :)

• Citovat
  • Upravit
35326
23.5.17 23:48
@Celina píše:
Byl to zhoubný nádor v nezhoubném obalu. Biopsii nedělali, šla jsem rovnou na sál a nervy? Nevím, jestli byly zbytečné, čekala jsem několik týdnů na výsledky, někdo by se třeba nenervoval, já jo.

Tak vysledky biopsie jsou obvykle do dvou tydnu. Z popisu to vypadalo spis na fibroadenom.
Nicmene i tak me prekvapuje postup - neni obvykle operovat, kdyz nevi, co najdou a nevi, jak velky zakrok budou udelat - je rozdil vyndat benigni zalezitost a operovat maligni nador s uzlinami. :nevim: Jen mi ten postup prijde velmi neobvykly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.17 09:52

@Celina hlavne, ze vse dobre dopadlo a jsi v poradku. :hug: Ja budu taky urcite, jdu tam spise pro svuj vnitrni klid. :) Vsadim na to, ze to mam vse od tech svych dodrbanych zad - od porodu mi stavkuje pater. :?

• Citovat
  • Upravit
35326
24.5.17 17:13
@Celina píše:
@mroe Nádor posílali na rozbor na histologii a potom do Plzně, trvalo to cca měsíc, ale je to už hodně let.
Pro operaci se doktor asi nerozhodl bezdůvodně, což později výsledky z histologie potvrdily. Čili bez ohledu na to, co je obvyklé a co ne, mě ten radikální řez třeba zachránil život.

Jen rikam, ze kdyby byl postup standardni, usetrila by sis mozna ty dlouhe nervy s cekanim na vysledek histologie. To je cele.
Operace je u maligniho nadoru prakticky vzdy, nekdy je ale s vyhodou predtim dat chemoterapii. Coz se tezko udela, kdyz neni biopsie… no ale presto to dobre dopadlo, to je dobre.
A to ti rovnou vzali i uzlinu? I kdyz nevedeli, jak to dopadne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.17 07:33

Ahoooj. Hlasim, ze jsem v poradku. Mam problemy se zady a ta „bulka“ je od hrudni patere. Takze cvicit, cvicit, cvicit. Aspon, ze tak ufff. :)

• Citovat
  • Upravit
7250
12.7.17 07:30

Pridam svoji cerstvou zkusenost. Pred tydnem jsem si nahodou nahmatala celkem velkou bulku v prsu. Vysokovalo me to brutalne. Strach jak blazen, ty, co to zazily, tak vite. V pondeli jsem valila k obvodacce, ta mi to prohmatala, rekla, ze to muze byt vlivem cyklu a jen zdureni prsni zlazy a at se nedesim. Ale ze se musi kazda bulka vysetrit. Dala mi hned zadanku do mamma centra, zavolala jsem si na objednani a mohla jsem prijet hned na druhej den, vcera. V cekarne jsem mela co delat abych nezdrhla a nerozbrecela se, v ordinaci jsem mela slzy v ocich :mrgreen: :zed: je to jen vodova cysta. Zbytecna hysterie. Ale jak rekla mudra, radsi hystercit pro cystu, nez nehystercit a prijit pozde. Chtela jsem jen rict, at si pravidelne prohlizite prsa a kdyby neco, jdete k doktorovi.
A pokud neco objevite, preju vsem jen nejlepsi vysledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
12.7.17 07:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 13:34

Ahoj holky, asi se potřebuju jen vykecat. Nechci s tím doma nikoho zatěžovat a navíc tady některá z vás může mít stejnou zkušenost. Za týden jdu na biopsii prsu. Mám v něm tři bulky, které se mi postupně objevily a zvětšují během posledního roku. Mám strach. Trochu i z té biopsie (jsem dost přecitlivělá na jakékoliv zákroky :zed: :oops: ) a mnohem větší z výsledku histologie. Mám blbé tušení a protože jsem docela vnímavá vůči svému tělu, nějak nedokážu myslet pozitivně a nemůžu se na nic soustředit. Děkuji za jakoukoliv reakci :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.17 13:40
@Anonymní píše:
Ahoj, to mě velmi mrzí.. budu věřit že vše dopadne nejlépe jak může. Odkud jsi? Kdyby jsi chtěla nějak pomoc, popovídat si… Stačí říct.. :kytka: :,(

Děkuji, jsi zlatá :srdce: Až jak to dopadne, třeba se ti pak ozvu :hug:. Máš zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.17 13:53
@Anonymní píše:
Zkušenost s tímto nemám ale jednou se mi stalo že jsme se manželem milovali a on najednou stuhl.. a já říkám - co se děje? A on.. miláčku.. já - tady v prsu.. něco cítím.. mě se udělalo úplně zle.. naštěstí to byla jen nějaká mazová bulka.. ale upřímně.. málem jsem umřela strachy..

Máš vnímavého manžela :palec: Někde jsem četla, že by pravidelné samovyšetření měli ženám dělat jejich muži, že jejich prsa mají lépe zmapovaná :) Něco na tom bude, mě ale manžel řekl, že jak mi šáhne na prsa, odkrví se mu mozek a je po vyšetřování :D
Víš, pořád si říkám, že i kdyby to bylo maligní, i kdyby mi museli prso odstranit a musela jsem podstoupit všechny ty hrůzy chemoterapie a ozařování, vím, že bych měla celou dobu obrovskou podporu v manželovi. Přesto se hrozně bojím a přesto a nebo právě proto mu nedokážu ani říct, že jdu na biopsii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.17 14:15
@Anonymní píše:
Manžel to neví? Je pravda že jsem 2 x potratila a nejhorší pro mě bylo, to říct právě manželovi.. brrrr..

Tak to máme stejnou zkušenost :,( Také jsem dvakrát potratila. Manžel to věděl hned, protože jsem brečela jak želva…Teď jde zatím „jen“ o vyšetření. Až budu znát výsledek, povím mu to určitě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.17 15:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky, asi se potřebuju jen vykecat. Nechci s tím doma nikoho zatěžovat a navíc tady některá z vás může mít stejnou zkušenost. Za týden jdu na biopsii prsu. Mám v něm tři bulky, které se mi postupně objevily a zvětšují během posledního roku. Mám strach. Trochu i z té biopsie (jsem dost přecitlivělá na jakékoliv zákroky :zed: :oops: ) a mnohem větší z výsledku histologie. Mám blbé tušení a protože jsem docela vnímavá vůči svému tělu, nějak nedokážu myslet pozitivně a nemůžu se na nic soustředit. Děkuji za jakoukoliv reakci :srdce:

Ahoj, mám čerstvou zkušenost. Šla jsem na mamograf po 45 a matka se právě léčila s rakovinou prsu. Po mamografu mě hned vzali na ultrazvuk a našli mi bulku 1cm a navrhli hned udělat biopsii. Souhlasila jsem a musela jsem na zákrok asi 45 min. čekat, bylo to hrozné, to čekání a strach co mě čeká. Samotná biopsie byla za chvilku hotová, vůbec to nebolelo, nemusíš se bát. A pak to čekání na výsledek, nejhorší týdny v životě. Naštěstí je to zatím nezhoubné. Tak ti držím palce, ať to také dobře dopadne. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.17 15:35
@Anonymní píše:
Ahoj, mám čerstvou zkušenost. Šla jsem na mamograf po 45 a matka se právě léčila s rakovinou prsu. Po mamografu mě hned vzali na ultrazvuk a našli mi bulku 1cm a navrhli hned udělat biopsii. Souhlasila jsem a musela jsem na zákrok asi 45 min. čekat, bylo to hrozné, to čekání a strach co mě čeká. Samotná biopsie byla za chvilku hotová, vůbec to nebolelo, nemusíš se bát. A pak to čekání na výsledek, nejhorší týdny v životě. Naštěstí je to zatím nezhoubné. Tak ti držím palce, ať to také dobře dopadne. :andel:

Ahoj, moc děkuji za příspěvek :kytka: Tak to je super, že jsi dopadla dobře :palec: A taky je moc dobře, že ti udělali biopsii hned. Z toho čekání jsem úplně hotová a pak zase čekání na výsledek…Mě je 44 let, začala jsem chodit na sono před rokem, protože mám hnědý výtok z jednoho vývodu v bradavce. Od té doby třikrát na sono, pokaždé horší výsledek (jedna bulka, dvě, tři…) a teprve teď biopsie. Ničí mě to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex