Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Většina bulek je nezhoubných a můžou být všude. Držím palce. ![]()
To bude dobré a i kdyby začneš se léčit a to je důležité. Hlavně že jsi šla k lékaři a na biopsii.
Muze se objevit kdekoli. Muze to byt cysta nebo fibroadenom (nezhoubny nador). To posoudi doktor na ultrazvuku. Tak at to dobre dopadne ![]()
Klid.. Když se budeš stresovat, stejně tomu nepomůžes. Na sonu to ale jen potvrdí, že tam bulka je a objednají tě na biopsii. Ta vůbec neboli, nejhorší je na tom čekání na výsledek (ten byl za týden, ale do telefonu to neřeknou, do ruky nedají.. Takže jsem čekala týden, než zpráva poštou dorazila k mé doktorce).
Držím palce, ať to je benigní.
Nepanikař, nehledej rady na internetu a objednej se asi hned na gynekologii. Hlavně buď v klidu a běž na vyšetření❤️
Ahoj, potřebuji asi hlavně uklidnit, protože mám vážně strach

Na sono jdu až za 14 dní, nahmatala jsem si v pátek boulicku (no, spíš má nesymetricke ohraničení, tvrdá, na dotek neboli) nahoře na prsu nad bradavkou. Nejlépe ji nahmatam vleze, ve stoje moc ne. Ani doktor ji moc nemohl nahmatat, když jsem seděla na židli. Zkusila jsem zvednout ruku a pak už se mu to podařilo. Prý má asi 2 cm. Ale když mi ji silně zmackl, tak to trochu zabolelo, což mě malinko uklidnilo.
Docela by mne zajímalo z Vasi zkušenosti, zda se může objevovat boulicka i takhle nahoře. Já myslela, že spíše pod bradavkami, z boku nebo v podpaží. I kdyby to bylo cysta, cokoli, tak by mne zajímalo zda to může souviset a s bolestivosti prsou, zejména s tím levým, kde to mám. Taky trpím na bolesti hrudníku a často se mi špatně dýchá. Chodila jsem dost na rehabilitace a pravidelně i doma cvičím a tak mě teď napadla souvislost, že mi to může tlačit na něco a proto ty bolesti a dýchání.
Kdo ví, ale jsem pěkně podelana, co se dozvím
Na rakovinu mi umřeli všichni prarodiče, jediná babička kterou mám prodělala rakovinu dělohy a minulý rok rakovinu prsu, stryc má též momentálně rakovinu.
Achjo…