Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem se objednala sama a zaplatila 300 Kč. Přišlo mi to rychlejší.
Aha jasně, takže kvůli času, chápu. A to se na to všude čeká tak strašně dlouho?
Já si myslím jak kde, chce to zavolat a zeptat se. Já čekala týden. Tak to dlouho ani nebylo.
Jasne, ptam se jen orientacne. Necham si nejspis napsat zadanku.
Tak vam vsem preju hodne stesti a at se uz podobne problemy nevrati! ![]()
Tobě taky, ale určitě to bude ok
pak dej vědět jak si dopadla. ![]()
Mám dotaz, bolí mě levé prso, tak jsem si udělala samovysetreni a našla něco ve spodní části, je to spíš než boule tvrdý trochu výstupek. akorát mám za to, že už to tam mam minimálně od porodu.mam prsa malá, tak nahmatam fakt všechno
samovysetreni sice neprovádím pravidelně, nicméně na prevenci chodím pravidelně a doktorka prsa kontroluje, tak by si toho snad všimla. netušíte někdo, co by to mohlo být?
Zlaza nebo zebro. Pokud to tam mas dlouho, byla jsi od te doby aspon jednou na UZ( s mormalnim nalezem) a nemeni se to, tak to nejspis nebude nic jineho. Kdyby tam neco nenormalniho bylo, jiste by ti to dr. rekla.
@Beebe píše:
@Sarael Taky jsem měla obdobný problém, asi před 4mi lety jsem si v prsu nahmatala bouličku nekulatého tvaru a rozběhl se kolotoč vyšetření, kdy mi dělali i punkci, až jsem se dostala k jednomu starému a úžasnému doktorovi, který se rozčiloval nad svými kolegy, kteří mi tam vráželi jehlu aby zjistili, zda má boule nějaký obsah a přitom šlo jen o nezhoubnou cystu, do které se ba naopak NESMÍ vrtat. Od té doby chodím čas od času na kontrolu, zda je všechno ok, pravidelně mě sledují. Ale jak píše Karol, může to být i zduřená uzlinka, například od deodorantů,.. který po čase zmizí sama.
Proc se do cysty nesmi vrtat? Pokud neni jiste, ze je to jen cysta, jaky jiny zpusob, jak zjistit, co to presne je, ti ten lekar navrhl?
Ahojky, potřebovala bych asi trochu uklidnit. V pátek jsem si našla na prsu bolestivou bulku. Bolí to i v klidu a bolest vystřeluje až do ruky. Zítra samo budu volat na gyndu, ale máte s tím některá zkušenosti? A nevíte, jak dlouho se popřípadě čeká na usg vyšetření na mamologii? Příští pondělí bychom se na celé léto měli s celou rodinou přesouvat z Plzně do jižních čech a já teď nevím jestli se to dá stihnout nebo ne.
@griet01 píše:
Ahojky, potřebovala bych asi trochu uklidnit. V pátek jsem si našla na prsu bolestivou bulku. Bolí to i v klidu a bolest vystřeluje až do ruky. Zítra samo budu volat na gyndu, ale máte s tím některá zkušenosti? A nevíte, jak dlouho se popřípadě čeká na usg vyšetření na mamologii? Příští pondělí bychom se na celé léto měli s celou rodinou přesouvat z Plzně do jižních čech a já teď nevím jestli se to dá stihnout nebo ne.
Na mamograf se určitě čeká déle než týden, alespoň tady u nás, jinde to může být samozřejmě jiné. Volat bych určo nevolala, ale došla si tam osobně - co se po telefonu vyřeší? Jinak já měla bulku tedy nebolestivou snad půl roku, ještě jako holka v 18 letech. Pak jsem se objednala na mamograf…přísahám, že večer před mamo tam ta bulka ještě byla, ráno jakoby zázrakem zmizela, kdyby mi to někdo vyprávěl, nevěřila bych mu, že je to možné. Nemusí to být nic hrozného, ale může…určitě bych dnes s návštěvou u lékaře neváhala. Přeji ti ať je vše o. k.
.
@BAZÁREK ANGIE Tak já musím zavolat, aby mě objednala. Myslím, že by mě takhl nevzala. Je to můra
K doktorovi určitě půjdu. A pozná i gynekolog na sonu o co jde? Teda myslím, jestli pozná třeba rozdíl mezi cystou a např. nádorem? Nebo se vždy musí na mamologii?
@griet01
bolestivá a máš před MS? nebo nějak po? Bereš antikoncepci?
Zvětšuje se bulka? Máš výtok z bradavky? A jestli ano čirý nebo nějak zabarvený a je nějak cítit?
Písni mi když budeš chtít soukromou zprávu, ale myslím si že se ti udělala jen cysta. Mám je totiž také.
Kolik ti je a kde bydlis? Nemusis nikde cekat na zadanku a zajit jako samoplatce, seznam center je na http://www.mamo.cz/index.php?… ,muzes si to obvolat.
Pokud to je bolestive, nejspis to nebude nic vazneho. A pokud to vystreluje do ruky, tipuju zada.
@leliek Jsem tak v polovině cyklu, takže myslím, že s ms to nesouvisí. To mě pravidelně bolí obě prsa. Antikoncepci beru. Už cca 10 let. Na bulku jsem přišla teprve v pátek a to proto, že mě na tom místě začalo hrozně bolet. Řekla bych, že je pořád stejná…žádný výtok ani jiné změny na prsu nemám.
@mroe Je mi 27, mám dvě děti, obě jsem kojila, nikdy žádné problémy. Jsem z Plzně. A to mě do toho centra vezmou hned? Taky jsem nad tím přemýšlela, je mi celkem jedno, že bych si vyšetření musela zaplatit. Ráda bych co nejdřív slyšela, že to je ok a myslela jsem, že s žádankou mě vezmou rychleji…