Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
a ještě jsem si vzpomněla, že krom toho Ečka taky užívat Mastodynon http://www.farmaceutika.info/mastodynon
Ahojky ráda bych se na něco zeptala…před otěhotněním jsem si našla na prsu u klíční kosti dost velkou bulku takovou oválnou…pořád se měnila pak bolela a teď zmizela ale podle ultrazvuku tam je…dr neví co to je a ani nemůže vyloučit Lipom…prý musím přestat kojit abych mohla na vyšetření kde mne odeberou tkáň…to bude až za rok…ale co když to ta rakovina je? a může to být žláza když jsem to měla už před otěhotněním??
To těžko říct, ale chápu, že taková nejistota je blbá. využíváš možnost nějakého alternatvního léčení? určitě bych to udělala, rok je dlouhá doba ado té doby se můžeš zdravotně značně „vylepšit“ třeba čínskou medicínou
@Kateřinka Eliška píše:
Ahojky ráda bych se na něco zeptala…před otěhotněním jsem si našla na prsu u klíční kosti dost velkou bulku takovou oválnou…pořád se měnila pak bolela a teď zmizela ale podle ultrazvuku tam je…dr neví co to je a ani nemůže vyloučit Lipom…prý musím přestat kojit abych mohla na vyšetření kde mne odeberou tkáň…to bude až za rok…ale co když to ta rakovina je? a může to být žláza když jsem to měla už před otěhotněním??
Kde jsi byla? Zajdi si na UZ na nejake screeningove pracoviste. Muzes i bez zadanky, ale budes si to muset zaplatit 300 - 400 Kc. Kdyby se jim te nezdalo, urcite by ti udelali biopsii, takze ti to bud spatne vysvetlili, nebo tam nebyli zas tak velci odbornici…
@mroe píše:
Kde jsi byla? Zajdi si na UZ na nejake screeningove pracoviste. Muzes i bez zadanky, ale budes si to muset zaplatit 300 - 400 Kc. Kdyby se jim te nezdalo, urcite by ti udelali biopsii, takze ti to bud spatne vysvetlili, nebo tam nebyli zas tak velci odbornici…
byla jsem v Hradci Králové na UT. už je to celkem rok co jsem tam začla chodit a byla jsem jen na 2 UT. Jinak mě nic nedělali…ale kdyby to byl lipom tak už to na mě musí bejt vidět ne? jako vlasy atd
@Kateřinka Eliška píše:
byla jsem v Hradci Králové na UT. už je to celkem rok co jsem tam začla chodit a byla jsem jen na 2 UT. Jinak mě nic nedělali…ale kdyby to byl lipom tak už to na mě musí bejt vidět ne? jako vlasy atd
V Hradci, na screeningovem pracovisti? Tak jsi to asi spatne pochopila a biopsie netreba, zrejme to nevypada nijak podezrele. Proc byl mel byt lipom na tobe videt? Jak to ma souviset s vlasy?
Vidim to na nepochopeni, protoze tohle teda nechapu ja - co ti to proboha rekli, nebo jak sis to vylozila?
@mroe píše:
V Hradci, na screeningovem pracovisti? Tak jsi to asi spatne pochopila a biopsie netreba, zrejme to nevypada nijak podezrele. Proc byl mel byt lipom na tobe videt? Jak to ma souviset s vlasy?Vidim to na nepochopeni, protoze tohle teda nechapu ja - co ti to proboha rekli, nebo jak sis to vylozila?
no to mě říkala ta dr. že kdyby to byl Lipom tak by to na mě bylo vidět…nevím co tím myslela, ale sedělo tam dost mladejch ženskejch s šátkama na hlavě tak jsem si to tak odvodila…
@mroe píše:
V Hradci, na screeningovem pracovisti? Tak jsi to asi spatne pochopila a biopsie netreba, zrejme to nevypada nijak podezrele. Proc byl mel byt lipom na tobe videt? Jak to ma souviset s vlasy?Vidim to na nepochopeni, protoze tohle teda nechapu ja - co ti to proboha rekli, nebo jak sis to vylozila?
byla jsem jen 2× na ultrazvukovem vyšetření a ona říkala že neví co to je ale že to nejhorší taky nemůže vyloučit tak proto až dokojím půjdu na odběr…
@Kateřinka Eliška píše:
byla jsem jen 2× na ultrazvukovem vyšetření a ona říkala že neví co to je ale že to nejhorší taky nemůže vyloučit tak proto až dokojím půjdu na odběr…
Tak kdyby to bylo fakt podezrele, tak ti tu biopsii udelaji hned. Asi se to podezrele nezda a pokud se to nezvetsuje, nejspis to nebude nic vazneho. Jsi sledovana, tak bud v klidu. A priste se asi lepe zeptej. Jak by mel souviset lipom s satky na hlave( bud starsi damy nebo zeny po chemo nejspis) a mi fakt neni jasne ![]()
@mroe píše:
Tak kdyby to bylo fakt podezrele, tak ti tu biopsii udelaji hned. Asi se to podezrele nezda a pokud se to nezvetsuje, nejspis to nebude nic vazneho. Jsi sledovana, tak bud v klidu. A priste se asi lepe zeptej. Jak by mel souviset lipom s satky na hlave( bud starsi damy nebo zeny po chemo nejspis) a mi fakt neni jasne
no za celý ten rok se to měnilo jednou to bylo větší pak to zase zmizelo a pak se to zase vrátilo ale vždy to bylo na tom samém místě…
Napadá mě, jetsli si Týna nemyslí, že by jí vypadaly vlasy a musela by nosit šátek? ale to se děje po chemoterapii nebo jiné léčbě, ne samo od sebe.
pokud máš strach, tak bych šla na jiné pracoviště, nebo zpět se poradit, kdyby mi na ultrazvuku řekli, že nevědí, co to je, tak by mě to teda hodně rozhodilo. ten strach, když jsem tam šla s cystou, si ještě velmi dobře vybavuju.
@Saroya píše:
Napadá mě, jetsli si Týna nemyslí, že by jí vypadaly vlasy a musela by nosit šátek? ale to se děje po chemoterapii nebo jiné léčbě, ne samo od sebe.pokud máš strach, tak bych šla na jiné pracoviště, nebo zpět se poradit, kdyby mi na ultrazvuku řekli, že nevědí, co to je, tak by mě to teda hodně rozhodilo. ten strach, když jsem tam šla s cystou, si ještě velmi dobře vybavuju.
mě řekla že zatím neví co to je ale že nemusím zatím mít strach
ale strach teda mám mám dvě děti pro které tu musím a chci bejt…s těma vlasama já myslela že když příjde rakovina tak vlasy vypadají i před chemo…takže to je až po tom ozařování jo?
To je po ozařování nebo lécích…
jj já ti rozumím, taky prožívám zdravotní problémy od porodu mnohem víc.
Moji blizke loni vzali prs a pry na nadoru mela vysoky podil i
hladina prolaktinu. Pry by meli gyndari delat kazde zene po ukonceni kojeni test na prolaktin a pokud je vysoky, jednoduse se da leky upravit.
@Vanesanka píše:
Holky, a můžou se objevovat bulky i přes to, že např. jsem kojila (3 děti) a neznamená nic vážnějšího , že po 4 letech při zmáčknutí bradavky vytéká nějaká tekutina?
Holky, mě je 19 let a mám už druhou bulku v prsu, jednu jsem měla ve 14 v levém a teď v 19 mám v pravém prsu… čim myslíte že by to mohlo být??? Oba jsou to fybroadenomy..