Bulka v prsu, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3620
20.4.15 11:54
@Anonymní píše:
Tak mám termín utz na čtvrtek. Tak snad se do te doby nezblaznim :-(.

Nesmíš, uvidíš, že to bude prkotina. Klíííd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.15 12:46

@marcela74 : doufám v to, ale je vždy dobře počítat i s tou nejhorší variantou. Ted jsem si byla u praktické pro zadanku, tak to taky prohmatala a nějak se netvarila a prý, když je nejistota, tak je lepší jít na ten ultrazvuk. Tak nevím, co si mám myslet. Jsou chvilky, kdy jsem v pohodě a chvilky, kdy to na me padne :,(

• Citovat
  • Upravit
3620
20.4.15 13:05
@Anonymní píše:
@marcela74 : doufám v to, ale je vždy dobře počítat i s tou nejhorší variantou. Ted jsem si byla u praktické pro zadanku, tak to taky prohmatala a nějak se netvarila a prý, když je nejistota, tak je lepší jít na ten ultrazvuk. Tak nevím, co si mám myslet. Jsou chvilky, kdy jsem v pohodě a chvilky, kdy to na me padne :,(

Praktik není mamolog, a ani mamolog ti jen pohmatem nesdělí diagnózu. A já říkám, že to bude neškodná cysta. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.15 13:31

@marcela74 : tak to je mi jasný, ze po hmatu to nepozná ani mamolog. Me to spis přišlo, jako bych si vymyslela, jako ze to není závažné ( spousta doktoru ma bohužel ještě názor, ze třeba stačí měsíc pozorovat a pak teprve jít na vyšetření :zed: ). Mamca třeba chodí do mamologické poradny vždy po roce a ted naposledy už ji mezi mamografem nedělal sono prsou, jen ji doktor prohmatal :think:.

• Citovat
  • Upravit
35326
20.4.15 14:54
@Anonymní píše:
@marcela74 : tak to je mi jasný, ze po hmatu to nepozná ani mamolog. Me to spis přišlo, jako bych si vymyslela, jako ze to není závažné ( spousta doktoru ma bohužel ještě názor, ze třeba stačí měsíc pozorovat a pak teprve jít na vyšetření :zed: ). Mamca třeba chodí do mamologické poradny vždy po roce a ted naposledy už ji mezi mamografem nedělal sono prsou, jen ji doktor prohmatal :think:.

No, jenze maminka je nejspis ve veku, kdy uz ma zlazy malo nebo zadnou a proto UZ netreba, staci MG. Pak i ten pohmat je daleko jednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.15 15:08

@mroe : to je možné, já nejsem žádný doktor a nevím, do kdy se dělá kombinace MG a Utz. Je hlídána už od 40 kvůli cystam, tak chodí do mm poradny každý rok a naposledy byla překvapena, ze už ji místo Utz jen prohmatal, ale asi to bude tím věkem, už ji je přes 60.

• Citovat
  • Upravit
35326
20.4.15 18:20

No, ono se toho i za tech 20 let dost zmenilo. Nekomplikovane cysty hlidat netreba a pokud nema zadne problemy nebo zavaznou rodinnou anamnezu, tak do zadne poradny chodit nemusi, neni to potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.15 10:58

Tak už mám sono za sebou a je to prý jen zvětšena uzlina. UF, to se mi ulevilo. Holky, ještě jednou díky za podporu a @marcela74 držím moc palecky, určité to dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
24292
23.4.15 11:20
@Anonymní píše:
Tak už mám sono za sebou a je to prý jen zvětšena uzlina. UF, to se mi ulevilo. Holky, ještě jednou díky za podporu a @marcela74 držím moc palecky, určité to dobře dopadne.

super. Teď si dej velkou čokošku na nervy a zotav se z toho stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.15 12:57

@danyk : děkuji. No večer to něčím zapijeme ;). Taky držím palecky, at biopsie dobře dopadne a ona dopadne ;)

• Citovat
  • Upravit
3620
23.4.15 14:02
@Anonymní píše:

Dobrá zpráva. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.17 17:37

Ahoj.
Nasla jsem si v prsu bulku, dle gynekolozky se jedna o zdurelou uzlinu. Jsem objednana na sono, ale az za 3 tydny, nevim, zda do te doby nezesilim, protoze kdyz si na bulku sahnu, vystreli mi bolest az na hrudi a je mi na omdleni. Je mozny, ze mi uzlinu utiskuje treba tepnu..? Kolikrat mam pocit, ze se vyvratim. :roll: :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.17 18:01

@Celina ja cekam na to sono, navic si ho budu sama platit, protoze na mamo screening nemam vek. Vtipne.
Muzu se zeptat, jake jsi mela priznaky?

• Citovat
  • Upravit
35326
23.5.17 18:21
@Celina píše:
Ať ti obvodní napíše žádanku, pak bys možná platit nemusela. Hlavně zdůrazni, že nechceš sono preventivně ani z rozmaru, ale že máš bulku.
Já si jí našla a chytrý gynekolog mi řekl, že je to uzlina. Po půl roce mě specialita hnal do druhého dne na sál! Příznaky žádné, nic nebolelo (ovšem ty nervy!!)
Na výsledky z histologie jsem čekala přes měsíc a to byl očistec, nakonec všechno dopadlo dobře.
Nenech se odbýt, řekni, že máš strach, pokud narazíš na někoho rozumného, nenechá tě čekat dlouho. Držím palce :mavam: :lol:

No a co to tedy bylo? Prekvapuje me operace bez biopsie… Jestli ty nervy nebyly uplne zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
23.5.17 19:21

Já tohle teď taky řešila, nakonec to naštěstí nic nebylo. Žádanku mi napsala obvoďačka, na gynekologii mě chtěli objednat až za měsíc. A v mamologický poradně to samý. Jako čekat dva měsíce na vyšetření? A to kojím! :zed: Jinak pokud jdeš s problémem a žádankou, tak bys nic platit neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí