Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Tak mám termín utz na čtvrtek. Tak snad se do te doby nezblaznim.
Nesmíš, uvidíš, že to bude prkotina. Klíííd.
@marcela74 : doufám v to, ale je vždy dobře počítat i s tou nejhorší variantou. Ted jsem si byla u praktické pro zadanku, tak to taky prohmatala a nějak se netvarila a prý, když je nejistota, tak je lepší jít na ten ultrazvuk. Tak nevím, co si mám myslet. Jsou chvilky, kdy jsem v pohodě a chvilky, kdy to na me padne ![]()
@Anonymní píše:
@marcela74 : doufám v to, ale je vždy dobře počítat i s tou nejhorší variantou. Ted jsem si byla u praktické pro zadanku, tak to taky prohmatala a nějak se netvarila a prý, když je nejistota, tak je lepší jít na ten ultrazvuk. Tak nevím, co si mám myslet. Jsou chvilky, kdy jsem v pohodě a chvilky, kdy to na me padne
Praktik není mamolog, a ani mamolog ti jen pohmatem nesdělí diagnózu. A já říkám, že to bude neškodná cysta. ![]()
@marcela74 : tak to je mi jasný, ze po hmatu to nepozná ani mamolog. Me to spis přišlo, jako bych si vymyslela, jako ze to není závažné ( spousta doktoru ma bohužel ještě názor, ze třeba stačí měsíc pozorovat a pak teprve jít na vyšetření
). Mamca třeba chodí do mamologické poradny vždy po roce a ted naposledy už ji mezi mamografem nedělal sono prsou, jen ji doktor prohmatal
.
@Anonymní píše:
@marcela74 : tak to je mi jasný, ze po hmatu to nepozná ani mamolog. Me to spis přišlo, jako bych si vymyslela, jako ze to není závažné ( spousta doktoru ma bohužel ještě názor, ze třeba stačí měsíc pozorovat a pak teprve jít na vyšetření). Mamca třeba chodí do mamologické poradny vždy po roce a ted naposledy už ji mezi mamografem nedělal sono prsou, jen ji doktor prohmatal
.
No, jenze maminka je nejspis ve veku, kdy uz ma zlazy malo nebo zadnou a proto UZ netreba, staci MG. Pak i ten pohmat je daleko jednodussi.
@mroe : to je možné, já nejsem žádný doktor a nevím, do kdy se dělá kombinace MG a Utz. Je hlídána už od 40 kvůli cystam, tak chodí do mm poradny každý rok a naposledy byla překvapena, ze už ji místo Utz jen prohmatal, ale asi to bude tím věkem, už ji je přes 60.
No, ono se toho i za tech 20 let dost zmenilo. Nekomplikovane cysty hlidat netreba a pokud nema zadne problemy nebo zavaznou rodinnou anamnezu, tak do zadne poradny chodit nemusi, neni to potreba.
Tak už mám sono za sebou a je to prý jen zvětšena uzlina. UF, to se mi ulevilo. Holky, ještě jednou díky za podporu a @marcela74 držím moc palecky, určité to dobře dopadne.
@Anonymní píše:
Tak už mám sono za sebou a je to prý jen zvětšena uzlina. UF, to se mi ulevilo. Holky, ještě jednou díky za podporu a @marcela74 držím moc palecky, určité to dobře dopadne.
super. Teď si dej velkou čokošku na nervy a zotav se z toho stresu.
@danyk : děkuji. No večer to něčím zapijeme
. Taky držím palecky, at biopsie dobře dopadne a ona dopadne ![]()
@Anonymní píše:
Dobrá zpráva. ![]()
Ahoj.
Nasla jsem si v prsu bulku, dle gynekolozky se jedna o zdurelou uzlinu. Jsem objednana na sono, ale az za 3 tydny, nevim, zda do te doby nezesilim, protoze kdyz si na bulku sahnu, vystreli mi bolest az na hrudi a je mi na omdleni. Je mozny, ze mi uzlinu utiskuje treba tepnu..? Kolikrat mam pocit, ze se vyvratim.
![]()
@Celina ja cekam na to sono, navic si ho budu sama platit, protoze na mamo screening nemam vek. Vtipne.
Muzu se zeptat, jake jsi mela priznaky?
@Celina píše:
Ať ti obvodní napíše žádanku, pak bys možná platit nemusela. Hlavně zdůrazni, že nechceš sono preventivně ani z rozmaru, ale že máš bulku.
Já si jí našla a chytrý gynekolog mi řekl, že je to uzlina. Po půl roce mě specialita hnal do druhého dne na sál! Příznaky žádné, nic nebolelo (ovšem ty nervy!!)
Na výsledky z histologie jsem čekala přes měsíc a to byl očistec, nakonec všechno dopadlo dobře.
Nenech se odbýt, řekni, že máš strach, pokud narazíš na někoho rozumného, nenechá tě čekat dlouho. Držím palce![]()
No a co to tedy bylo? Prekvapuje me operace bez biopsie… Jestli ty nervy nebyly uplne zbytecne.
Já tohle teď taky řešila, nakonec to naštěstí nic nebylo. Žádanku mi napsala obvoďačka, na gynekologii mě chtěli objednat až za měsíc. A v mamologický poradně to samý. Jako čekat dva měsíce na vyšetření? A to kojím!
Jinak pokud jdeš s problémem a žádankou, tak bys nic platit neměla.