Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ach jo, nervy se stupňují. Měla jsem si volat za 10 dnů, to byl st. svátek. Tak volám včera, úplně vynervovaná a na druhé straně automat, že mají dovolenou, ať volám v pondělí
. To mi mají říct zrovna, ať volám za 14 dnů
. Jsem celou dobu úplně k nepotřebě. Ať je to jak je, už chci znát výsledek…A další víkend na h…o ![]()
Omlouvám se za anonym, citlivé téma. Chtěla bych poprosit o radu. Cca před týdnem jsem si nahmatala v prsu maličkou bůlku. Je malá, přirovnala bych to k hrášku. Nahmatat ji je docela těžké, jde to jenom když ležím, je to takové vystouple, není to ani kulička jenom takový hrbolek. Nevím zda s tím někde jít, manžel říká, že se mu to nezdá jako kulička, říká že je to nějaká žláza. Může to třeba i souviset s kojením, stále kojím roční dcerku, ale už jenom večer a v noci. Zatím se mi nezdá, že by se to zvětšovalo. Nevím co dělat, gynekolog mi nepomůže, u toho jsem byla hned po porodu s podobným problémem, a to mi řekl, že mi UTZ nepomůže, jenom biopsie, jenom z toho to jde poznat, ani mě nevyšetřil nic. Screeningové pracoviště máme docela daleko a se 3 dětmi je to docela problematické. Tak nevím co teď… Jak vlastně by bůlka měla vypadat, měla by být cítit výrazně na pomahmat? Když se třeba položím špatně, tak „bulku“ někdy nemůžu najít.
ahoj holky, jsem tu nová a ráda bych navázala diskuzi na bulky v prsu. V levém prsu v horní vnější straně jsem si nahmatala takové hrbolky, měkké, v pravém prsu to takové nemám. Je mi 40. Máte s tím zkušenosti? Na ultrazvuk jdu tento týden. Ale mám hrozné nervy. ![]()
Ahoj holky, byla jsem na utz prsu, našla jsem si bulku. Závěr je takový že birads je 4a, 5 mm pod kůži asymetrický okrsek žlázy 35 mm x 10 mm. S napadnejsimi hypoechogennimi oblastmi. Okrsek spíše mastopatickeho charakteru. 18.2. jdu na biopsii. Máte někdo podobnou zkušenost?
Mám. A biopsii mi udělali hned a naštěstí byl nádor nezhoubný. Drž se.
@Anonymní píše:
Mám. A biopsii mi udělali hned a naštěstí byl nádor nezhoubný. Drž se.
Děkuju. Co tu s tím dál dělali?
@Verunna11 byla jsem též. I na biopsii. A ve finále to byl nějaký granulom nebo fibroadenom. Každopádně do toho Pichly a nakonec to asi tom vpichem zmizelo. Pevný nervy a hodně sil protože ty nervy po biopsii jsou na prd do výsledků. Ale většina je nezhoubných takže určitě to bude ok. Držím palce
@Verunna11 Nic. Nabídli mi operaci, a tu jsem odmítla. Takže chodím pravidelně na mamograf a ultrazvuk. Mám fibroadenom a ten je nezhoubný. A tak to snad i zůstane.
@Verunna11 biopsie nebolí, jen to je malinko nepříjemný.
Horší je pak týden čekat na výsledky
@Verunna11 Biopsie nebolí. Umrtví ti prso Mezokainem a pak odeberou vzorky jehlou. Nejhorší na celém zákroku byl pro mě stres, protože mi ho dělali hned po ultrazvuku. Prso mě nebolelo a ani jizva nezůstala. Mnohem horší je čekání na výsledek. ![]()
@Verunna11 buď v klidu. Taky jsem se hrozně bála ale neboli to. Něco tam pichli a umrtvili to a ten odber jen slyšíš takovou ránu. Něco jako když vyskočí topinka z topinkovace. To je cely a jdeš domu. Já musím říct že jsem to nijak bolestive nevnimala ![]()
@Petra Z píše:
@Verunna11 biopsie nebolí, jen to je malinko nepříjemný.
Horší je pak týden čekat na výsledky
Tak týden jeste šel. Já čekala dva týdny. A z utz kdy mi řekli že půjdu na biopsii mne objednali skoro až za měsíc. Při odběru mi Dr řekla že je to tak 50:50. Fakt mi na klidu nepřidala. Takže jsem byla celý dva týdny, vlastně i ty týdny před úplně v hajxlu.
Každopádně opravdu je většina těch věcí nezhoubynch.
@Iwči Moc děkuji