Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je normální, že teď mívám průjem každý den někdy i víckrát (většinou když sním větší oběd, večeři) ve 2. trimestru těhotenství.
Normální ve smyslu běžné to asi není, bývá spíš zácpa, ale možné je všechno, každé střevo může reagovat jinak. Já měla taky spíš průjem, ale proto, že jsem brala železo ![]()
No, ja prujmuju cele tehotenstvi
, prestavam verit na tehotenskou zacpu. Jinak je vse v poradku, docetla jsem se na netu, ze hormony jsou nepredvidatelne a nekdo reaguje proste takto. V minulych tehu jsem take nebyla zrovna zacpana
, ale tentokrat je to fakt mazec. Linda
A bolí tě nějak břicho? Prožene tě to brzy po tom jídle?
Mohlo by to být dráždivé střevo, tam je typické, že člověk běží tak do půl hodiny po jídle, horší je to po teplém, mastném, zhoršuje se to taky stresem.
Ještě mě napadlo, nezačla jsi brát magnézium? Třeba magnosolv? Ten taky dost prohání.
Ahoj
Já celé těhotenství trpěla střídavě na průjem a zácpu, takže to asi normální bude. Pokud máš ale dojem, že by to mohlo být z jídla či jsi nejistá z čeho, nasadila bych dietu a uvidíš
černé uhlí myslím neuškodí ![]()
Holky, děkuji. Průjem mě prožene tak za půl hoďky po jídle. Magnesium neberu. Je to většinou když se najím víc. Mám doma ještě jednoho prcka, takže se jdu pořádně v klidu najíst, až když spinká. No a potom mě to prožene. Snad to nic nebude, ke gyndr. jdu až v lednu, tak se ho zeptám. Mám strach o to malé v břichu. Trvá to už aspoň 14 dní, tak zkusím to černé uhlí ![]()
Ahojky holky přidávám se k vám.Jsem ve 24tt. a mám teď už asi týden průjem.špatně mi není.jen jdu normálně na záchod a mám průjem.chodím 1-2× denně.ale je mi ok.Beru i magnézko,už asi 2 měsíce a je fakt že co jsem ho nasadila tak se mi ta stolice střídala ale teď poslední týden je to fakt už jen tak.myslíte že je to normální?mám strach o to malinké v bříšku.
Lucasku, vse, co jsem mohla, jsem prohledala a je to normalni. Na nekoho pusobi hormony zacpou, na nekoho opacne. Ale uvidis, zacne se to snizovat, u me uz to neni jak byvalo
. Citim se opet jako clovek! L.
Ahoj Linduško.děkuji.měla jsem už strach.hlavně aby mimi bylo v pořádku.tak doufám že se to brzy spraví.