Stydím se za sebe!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.12.11 09:24

Stydím se za sebe!

Ahoj holky,omlouvám se za anonyminu ale opravdu je mi trapně!Po porodu jsem hodně přibrala.Na takovou váhu jakou mám teď jsem se v životě nedostala.Jsem opravdu hodně nešťastná a už nevím co se sebou.Když si stoupnu před zrcadlo chce se mi brečet,když se vidím na fotkách je mi ještě hůř.Nejvíc ze všeho je mi trapně před známíma.Raději se s nimi už ani nestýkám,protože mám strach jaké budou reakce.Tak strašně moc bych si přála zhubnou.Brzdí mě finance,takže nemůžu začít nějakou dietu.Navíc jsem s dítětem od rána do večera sama,takže u mě nehrozí ani nějaké hlídání,že bych šla třeba někam cvičit.Musím spolíhat na pohyb a vůli se ovládat.Bohužel ani jedno nemám.Nevím proč to tak mám.Jen vím,že teď by se mi každý vysmál,kdyby viděl jak jsem vypadala dřív a jak vypadám teď.Nejvíc mě to mrzí kvůli dítěti,nechci aby mělo mamku za kterou se musí stydět.Navíc začínám mít i zdravotní potíže.Bolí mě kolena a vím,že tohle všechno je kvůli mé váze.Už si prostě nevím rady.Je mi jasné,že mě spoustu z vás tady odsoudí a řekne mi,že se nechci snažit ale tak to není.Nevím v čem je problém,jen prostě vím že se za sebe neskutečně stydím. :,( Děkuji za výdrž číst až do konce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1311
20.12.11 09:30

tak to je normální, hodně holek to tak má po porodu, já taky přibrala dost, po prvním to šlo ještě dobře dolů, ale od druhýho porodu je to síla, ale už jsem si řekla dost přežírání, začla jsem chodit cvičit, ty když nemáš hlídání, tak omez to jídlo, vynech pečivo, sladký a nejez po 18h, musíš si to srovnat v hlavě, co chceš, chce to pevnou vůli, držim palce!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.12.11 09:31

A proč se za to stydíš? Tohle mi nepřijde moc pohoršující, já jsem taky tlustá a určitě ne sama :mrgreen:

Jen máš problém zhubnout, holky tě poradí a nikoho to určitě nepohorší nebo tě nikdo neodsoudí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.12.11 09:34

Ahoj, zkus úhlovodanovou dietu, není až tak finančně náročná a jsou rychlé výsledky. Švagrová po ní shodila za 4 měsíce 40 kg, které dlouho nenabrala zpátky. Jídelníček je převážně jen kuřecí maso, salámy a sýry,vejce… držím palečky a plně s tebou soucítím. Je to hrozné, když se necítíš dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
verenika píše:
A proč se za to stydíš? Tohle mi nepřijde moc pohoršující, já jsem taky tlustá a určitě ne sama :mrgreen:Jen máš problém zhubnout, holky tě poradí a nikoho to určitě nepohorší nebo tě nikdo neodsoudí :hug:

Jenže já se za sebe hodně stydím,jelikož jsem takhle nevypadala nikdy.A můžu se snažit jak chci ale nejde mi to.Na sladký moc nejsem.U mě je problém to,že ani pořádně neobědvám,jen jím pečivo.

• Citovat
  • Upravit
9649

Vim moc dobre jak se citis, presne to same zazivam.
Pred otehotnenim jsem zhubla 23 kilo - z 97 na 75, rodila jsem a mela jsem 106 kg, nyni mam 101 kg… :poblion:
U me je to psychikou… sama to nedokazu, predtim jsem tak zhubla diky doktorce, poradila mi co jist, kolik kj, jake jidla, jake slozeni a tak a potom jsem dochazela na kontroly. Byla muj bic, bez ni bych to nezvladla.
Ted jsem delala hrdinku, ze uz vim jak na hubnuti, ze uz to zvladnu… no jsem po novem roce objednana, zkus zapatrat, treba ti to pomuze!!!! :srdce:
Hlavu vzhuru!!!!

Nechci to nejak zlehcovat, ale kamaradka ma 42 kg na 178 cm, je nemocna, useli ji odebrat kus streva, ma neskutecne prisnou dietu… nekdy si rikam, diky bohu za me „zdravi“ i kdyz jsem tlusta!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959

promiň, ale na financích přeci nezáleží, stači omezit jídlo a cvičit mužeš i doma..největší prevít je pečivo.. to uplně vynech a jídlo si dej několikrát za den,ale v malých dávkách..pujde to dolu samo..a jestli píšeš jak je ti ze sebe smutno, tak ta vule tam přeci musí být.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651

Užij si vánoce, měj se ráda tzaková jaká si a po novým roce zajdi za praktikem ať ti dá žádanku do dietologické poradny, když budeš mít doporučení mělo by to být grátis. To je aspoň můj plán. Hlavu vzhůru, obézních je tady včetně mě fakt velká skupinka a to že nejsi anonym vůbec nevadí :hug: Nemáš se za co stydět, chceš bojovat, není ti jedno jak vypadáš a jak se cítíš, tak proč se stydět :hug: :hug:
Teď ale fakt radím!!! Užij si vánoce, prcka a měj se ráda, protože si máma!!! Kdo je víc? :hug: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
20.12.11 09:36

Přála bych ti vidět mě po porodech.Ze 60 kilo jsem se dostala na 100kg.Bylo to hrozný :( Ale dlouho jsem nekojila,tak jsem se pustila do diety,jíst méně a pětkrát denně.Trvalo to asi 14 dní a tělo si opravdu zvyklo.Hodně jsem pila jen vodu,a začala jsem teda cvičit,když mi děti spaly donutila jsem se aspoň půl hodiny.A jsem skoro na své váze.Chce to jen odhodlání a tu vůly vydržet ;) Přeju ať se brzy zadaří a nesmutni,ikdyž vím jaký to je :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.12.11 09:40

Dietní strava není otázka peněz!!! Zajdi si do dietologické poradny, kde ti udělají vyšeření a nabídnou ti způsob stravování tobě na míru. Uvědom si, že obezita není kosmetický úproblém, ale nemoc, má číselnou diagnozu a tak je i v kompetenci lékařů ti pomoct. Nemusíš se spoléhat na placené výživové poradce. Cvičit se dá i s dítětem. Když spí nebo si hraje, pustíš si nějaké DVD s pilates, kalanetikou nebo něčím, kde nebudeš namáhat klouby, ale zase se zpevníš a připravíš tak tělo na zátěžovější pohyb jako třeba běh nebo kolo. Možná by ti pomohlo, udělat si takový plán. Ne napsat: Zhubnu do prázdnin XY kilo, ale třeba takhle- 1. najdu si nejbližší dietologii a objednám se, 2. zavolám kamarádce a půjdeme na kafe, 3. seženu si DVD s cvičením, které mě bude bavit, … Atd. Prostě malé cíle, protože budeš mít co odškrtávat a hned budeš mít před očima, že jsi něco splnila, že se už něco děje a daří se ti to. To může hodně nastartovat psychiku. A ta je taky důležitá, protože neštěstnej člověk prostě hubně hodně těžko- chybí motivace, výdrž a schopnost ocenit drobné pokroky. Držím palce. :kytka: Ps. Vynecháním pečiva se too moc udělat nedá, budeš mít hlad a budeš to dohánět jinde nebo hladovět. Lepší je celozrnné. Hlavně jez!!!!!!!!! Malé porce 5× denně, ať nemáš hlad. Hladovění není správná cesta k hubnutí, ale průseru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.12.11 09:42
aajulinka píše:
promiň, ale na financích přeci nezáleží, stači omezit jídlo a cvičit mužeš i doma..největší prevít je pečivo.. to uplně vynech a jídlo si dej několikrát za den,ale v malých dávkách..pujde to dolu samo..a jestli píšeš jak je ti ze sebe smutno, tak ta vule tam přeci musí být.. ;)

Drzela jsi nekdy fakt zdravy jidelnicek???
Ja kdyz jsem jedla podle doktorky, tak abych mela urcity prijem kilojaulu za den, projedla jsem sama skoro 5000 Kc!!!! Cvicit sama doma casem nestaci (alespon u me), ale ja si koupila stroj domu - nicmene to zase bylo deset tisic!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
20.12.11 09:44
Barca12345 píše:
aajulinka píše:
promiň, ale na financích přeci nezáleží, stači omezit jídlo a cvičit mužeš i doma..největší prevít je pečivo.. to uplně vynech a jídlo si dej několikrát za den,ale v malých dávkách..pujde to dolu samo..a jestli píšeš jak je ti ze sebe smutno, tak ta vule tam přeci musí být.. ;)
Ja kdyz jsem jedla podle doktorky, tak abych mela urcity prijem kilojaulu za den, projedla jsem sama skoro 5000 Kc!!!! Cvicit sama doma casem nestaci (alespon u me), ale ja si koupila stroj domu - nicmene to zase bylo deset tisic!!!

Tak stím naprosto souhlasím,financí mě to taky stálo víc než dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.12.11 09:44
TýnkaK píše:
Dietní strava není otázka peněz!!! Zajdi si do dietologické poradny, kde ti udělají vyšeření a nabídnou ti způsob stravování tobě na míru. Uvědom si, že obezita není kosmetický úproblém, ale nemoc, má číselnou diagnozu a tak je i v kompetenci lékařů ti pomoct. Nemusíš se spoléhat na placené výživové poradce. Cvičit se dá i s dítětem. Když spí nebo si hraje, pustíš si nějaké DVD s pilates, kalanetikou nebo něčím, kde nebudeš namáhat klouby, ale zase se zpevníš a připravíš tak tělo na zátěžovější pohyb jako třeba běh nebo kolo. Možná by ti pomohlo, udělat si takový plán. Ne napsat: Zhubnu do prázdnin XY kilo, ale třeba takhle- 1. najdu si nejbližší dietologii a objednám se, 2. zavolám kamarádce a půjdeme na kafe, 3. seženu si DVD s cvičením, které mě bude bavit, … Atd. Prostě malé cíle, protože budeš mít co odškrtávat a hned budeš mít před očima, že jsi něco splnila, že se už něco děje a daří se ti to. To může hodně nastartovat psychiku. A ta je taky důležitá, protože neštěstnej člověk prostě hubně hodně těžko- chybí motivace, výdrž a schopnost ocenit drobné pokroky. Držím palce. :kytka: Ps. Vynecháním pečiva se too moc udělat nedá, budeš mít hlad a budeš to dohánět jinde nebo hladovět. Lepší je celozrnné. Hlavně jez!!!!!!!!! Malé porce 5× denně, ať nemáš hlad. Hladovění není správná cesta k hubnutí, ale průseru.

Celozrne pecivo, kvanta oovoce a zeleniny, jogurty, drazi syry, jen sunka, kvaitni maso… ver ze pokud se jedna opravdu o zmenu zivotniho stylu je to hodne o penezich!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.12.11 09:46

upřímně - tvůj problém není ani nedostatek peněz, ani málo času a ani dítě, ale lenost (nebo ti chybí odhodlání/motivace). Asi budu za hnusnou, ale to, co píšeš jako důvody proč nezačít hubnout, jsou jen výmluvy.
Když budeš jíst po malých porcích častokrát denně, vynecháš pečivo, tučné, smažené, polotovary atd. a zařadíš ovoce, zeleninu, vlákninu, bílé maso atd. tak snad se to na financích zas tak neprojeví.
S dítětem choď pěšky na dlouhé procházky, na internetu si vygoogli cviky pro matky s dětmi (dítě máš jako zátěž, zabavíš ho a cvičíš!). Spousta mateřských center nabízí za pár desetikorun cvičení pro matky s dětmi od 3m. Někdy nabízejí i hlídání.
Co si slibuješ od diskuze? Chceš politovat nebo „nakopnout“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.12.11 09:46
Barca12345 píše:
aajulinka píše:

Můj problém s váhou je opačný. Takže ano, jím velmi vydatně, kvalitní tučné sýry, kvalitní tučné jogurty, kvalitní maso a to všechno je velmi zdravé a rozhodně výrazně dražší, než než nezdravé a nekvalitní. Fígl je v tom, že je lepší udělat si hovězí stejk, na to hodit bylinky a k tomu brambory, nějkou zeleninu, než sníst 5 rohlíků s šunkovým salámem, po kterým budu mít za dvě hodiny chuť na něco malého a zažeru to sušenkou. Osobní zkušenost.

Příspěvek upraven 20.12.11 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast