Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, tak mě čeká první korunka na čtverce vpravo dole a jsem z toho celá nesvá. Ze zubařů mám odjakživa panickou hrůzu. I když mám teď moc dobrého pana zubaře, tak fakt netuším, co mě čeká. Tak vás prosím, napište mi, co mě čeká a jaká je přibližná finanční zátěž. Moc moc díky.
pokud je zub už mrtvý, tak to vubec nebolí! Mě to zubařka cca 15 brousila - šestku. Pak udělala otisky a pak jsem myslím, že za týden šla pro zub. Ten ještě dobrousila podle skusu. Pak jsem čekala myslím hodinu než ho upekli - mám keramickou korunku… Pak mi ho cementem přilepila a šla jsem domu.
Stala kolem 4tis. Taky jsem z toho byla nešťastná, přeci Jenom je to cizí zub…
Taky mám první korunku, asi měsíc. Zub byl mrtvý, takže to nebolelo, jen když mi to brousila u dásně, tak to bylo nepříjemné a krvavé. To trvalo tak 10-15 min. Pak mi rovnou vzala otisky, to je jak tuhá žvýkačka či vosk, taky tak 15 min. Za týden asi byla zkouška (rychlovka), za další tři dny mi to definitivně nasadila, to trvalo taky tak 15 min. Všechno v pohodě, a to se taky dost zubaře bojím
. Mně to teda už nedobrušovali a nepekli. Cena lehce přes 4000.
Holky, já mám ten zoubek asi ještě živý. On se mi kus ulomil,a protože tam můj zubař nebyl, tak mi to ten druhý jen obrousil, protože tam vznikly ostré hrany.A jak ten zoubek prohlížel, tak zajel do té dírky a auauau to byla bolest. Říkal, že to vypadá na korunku. Zatím s tím normálně funguju, nebolí to a v pohodě, takže k zubákovi půjdu až po novém roce, ale i tak je lépe být připraven ![]()
ahojky, mě se škaredě ulomila spodní P4, bylo to živé-vyvrtat, umrtvit vložkou několik dní, pak čistit, tahat nervy, znovu umrtvit vložkou znovu tahat a čistit, obrousit k dásnu (nebolelo, ale bylo to nepříjemné to broušení u dásna), pak otisk kanálků, za 14 dní nasazení čepu do kanálků. Otisk -skus, za 14 dní nasazení. Cea 3500 keramická.
Je to cca 3roky, ale asi mě to špatně usadil, protože jsem měla mezi 4 A 5 velkou mezeru, vše se mi tam dostalo, dásen bolavá. Před měsícem se mi ulomilo kousek zubu, na kterém korunka držela, znovu mi ji nalepil a nyní můžu říct, že je to ok a já ji nevnímám…
Ani já nejsem z korunky nadšená .. mám ji cca 2 roky, první půlrok to bolelo jak čert, každý čištění mezizubním kartáčkem mi tekly slzy, po roce jsem zjistila, že u dásně u korunky mi trčí z dásně nějaký kus zubu .. pí dr umrtvila a vytáhla .. že prý to je tím, že jsem tam měla zánět … prdlajs, zánět jsem tam měla, až po jejím zásahu, prostě někde něco nechala a časem to doputovalo až na kraj .. doteď to hodně cejtím, je tam škvíra, pořád to musím čistit, dáseň taky pořád krvácí .. je to hrůza .. Stálo to asi taky tak 4 tis (ulomila se mi část zubu - živého). … tak snad budeš mít víc štěstí ..
Ahoj korunku mám asi 4 měsíce. Taky jsem se strašně bála. Ale nic to není, neboj se píchnou ti injekci. Mě vyšla korunka na 4000,– Ale stojí to za to. Je fakt pěkná.