Žlučové kameny

1210
19.12.11 18:49

Žlučové kameny

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jak se dlouho marodí po operaci žlučových kamenů?Já teprve jde na operaci ale nevím jak je dlouho člověk doma po propuštění z nemocnice.Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
91
19.12.11 18:55

Asi bude záležet na průběhu po operaci, mně by doktorka nejradši poslala do práce po dvou týdnech, asi bych to i zvládla, ale tak moc jsem do práce nespěchala, takže jsem byla doma 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.12.11 19:31

No, tak já byla v nem 14dní (ale byla jsem těhu a nakonec jsem musela ještě na ERCP) ale normálně pokud nejsou komplikace tak z nem. jdou lidi 4tý den, pak tak 14dní doma.Ono záleží na tom co máš za práci, pokud posedáváš v kanclu tak do práce můžeš jít za týden úplně v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
19.12.11 20:38

mě čeká operace po novým roce u nás to dělají laparoskopicky za 5 dní bych měla být doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
19.12.11 20:40

Ja jsem bez prace ale na urade prace me rekla ze si mam nechat vystavit neschopenku kdyz jdu na operaci,ja pobiram davku v hmotne nouzi a tedka je kdyz se marodi cely mesic ze to snizuji na pulku tu davku v hmotne nouzi tak nechci prijit o celou tu davku v hmotne nouzi,nevim prave kdy me doktorka uschopni po propusteni z nemocnice kdyz jsem nezamestnana asi me necha doma nejakou dobu na neschopence nebo me ji ukonci jak prindu z nemocnice domu.Ja jsem presla k jine obvodni doktorce a jsem teprve u tehle 14 dni.U nas nevim jak to delaji,to me nerekli.Ja mam jit na operaci 26.1.2012 dneska jsem byla na vysetreni na chirurgii a tam me dali papiry pro obvodni doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
10.10.18 14:33

Ahoj,

prosím o radu - dnes jsem byla na rtg a sono ledvin a náhodně bylo zjištěno cca 10 žlučových kamínků vel. ? - 19mm :roll:

Problémy nemám, nejít tam tak o nich nevím.

Co teď?

Dr. na sonu říkala že ona má dva a dokud nemá problémy, říká si že o nich neví a neřeší to.

Dr. který mne poslal na sono a rtg ledvin říká neodkládat a řešit výhledově, ideálně se již objednat kvůli čekacím lhůtám. Že je zbytečné čekat na první záchvat.

Ehm.. :nevim: :nevim: :nevim:

Počítám, že toto asi laparoskopicky už nepůjde.
Kamarádka byla loni, po záchvatu čekala cca tři měsíce, pak dva měsíce doma - návrat do práce si vydupala.

Když bych se rozhodla do toho jít, s čím mám počítat? Kdy je ideální se objednat (jaro/léto/podzim/zima). Teď si říkám že tak v lednu by „se mi to hodilo“ zkrze práci, chybět budu ale ne tolik.

Kolegyně v práci které to mají za sebou před x desítkami let říkají „jizva přes celé břicho ale za 14 dní v práci“ atd.

No.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
2643
10.10.18 14:40

Urcite bych na operaci sla a neodkladala to. Je nebezpeci ze by se ti mensi kaminek dostal do zlucovych cest a udelal ti obstrukci ( uzaver) to pak je reseni horsi , bolestivejsi a zdlouhavejsi. Na zachvat bych necekala. Operace se provadi kdykoliv ale treba v lete bych spis nesla. Leden idealni. A myslim ze by laparoskopicka operace nemela byt problem, oni si kdyz tak ,,zvetsi dirku" a zlucnik vytahnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
10.10.18 14:47
@Kachnicka25 píše:
Urcite bych na operaci sla a neodkladala to. Je nebezpeci ze by se ti mensi kaminek dostal do zlucovych cest a udelal ti obstrukci ( uzaver) to pak je reseni horsi , bolestivejsi a zdlouhavejsi. Na zachvat bych necekala. Operace se provadi kdykoliv ale treba v lete bych spis nesla. Leden idealni. A myslim ze by laparoskopicka operace nemela byt problem, oni si kdyz tak ,,zvetsi dirku" a zlucnik vytahnou ;)

Díky.. no říkala že strach mít nemusím že tohle určitě přirozeně nevyjde :lol: :zed:

• Citovat
  • Upravit
3355
10.10.18 15:15
@Anonymní píše:
Díky.. no říkala že strach mít nemusím že tohle určitě přirozeně nevyjde :lol: :zed:

2cm velké ne, ale i ty postupně musely „vyrůst“ a vzhledem k tomu, že jich tam máš několik tak se di budou tvořit dál a každý ten nový, malý je nebezpečný. Operace se buď dělá takto v klidu, nebo při akutním záchvatu. Navíc pokud jich tam bude hodně velkých mohou tlačit na žlučním a „proklubat“ se ven a to už je potom opravdu o život mít díru do žlučníku nebo třeba do střeva a žluč v břiše. Také to zvyšuje riziko rakoviny-chronický zánět, dráždění…ale rozhodnutí je na tobě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
10.10.18 15:24

Díky za popis.. zítra si zajdu domluvit termín :think: :pankac: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1543
10.10.18 16:12

Ahoj, já nemám žlučník rok a kousek, měla jsem laparoskopii, v úterý nástup do nemocnice, ve středu ráno operace a v pátek jsem šla domů. Za 14 dní na stehy a do práce (kancelář). Neboj, není to nic tak strašného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
10.10.18 22:33

Tak ja nemam zlucnik 5 let.A jak to probihalo?Pred 5 lety 1.zachvat po prejezeni se na navsteve,do te doby jsem ani nevedela,kde zlucnik mam a co to tlaci.Pristi vecer(v Ne),jsem si zajela do nemocnice a dostala injekci a dle ultrazvuku mi sutr(1cm) ucpal nejhorsi misto,nejake vyusteni zlucniku-nejuzsi misto.Dalsi den opet vecer pohotovost,vzali mi krev,dalsi injekce(pondeli).V utery rano,ve statni svatek,jsem sbalila kufr,doma nechala dcery 5.5 a 1.5 a manzela.Doktorovi jsem rekla,ze jsem nalacno,krev.testy mam od vcerejska,a jestli by si dnes nechteli riznout,bylo 10.30.Doktor zavolal primari,jestli nemaji ted volno,ze mam doma male deti.A meli.V 11 predoperacni,v pul 1 priprava,ve 13 operace.Ve Ct rano me pustili,odridila jsem si to sama,jela zaridit obed pro prababicku -13km,pak 10km domu,v pondeli do prace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
11.10.18 09:39

Díky díky.
Dnes jsem byla u jiného (známého) lékaře, vyzjistil mi kam spadám a upozornil že toto už laparoskopicky nepůjde. Tak uvidíme - jak dostanu zprávu tak si zajdu vyřídit termín :roll:

• Citovat
  • Upravit
1242
11.10.18 15:49
@Anonymní píše:
Díky díky.
Dnes jsem byla u jiného (známého) lékaře, vyzjistil mi kam spadám a upozornil že toto už laparoskopicky nepůjde. Tak uvidíme - jak dostanu zprávu tak si zajdu vyřídit termín :roll:

Dobry den. Mě zjistili minuly tyden na sonu plny zlucnik kamenu nejvetsi 19mm a pani doktorka mi rekla ze se to dela laparoskopicky.
Takze nedela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
11.10.18 16:16
@kalomi píše:
Dobry den. Mě zjistili minuly tyden na sonu plny zlucnik kamenu nejvetsi 19mm a pani doktorka mi rekla ze se to dela laparoskopicky.
Takze nedela?

Přímo v nemocnici, kde to budou dělat, jsem ještě nebyla. Ale na sonu a u chirurga mi řekli že to laparoskopicky nepůjde, že jsou velké (taky mám 19mm). Prý nejde „o dírku, kterou si roztáhnou“ ale o tu trubici, do které se nevejdou. Tak nevím. Jak budu chytřejší, ozvu se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex