OČR na dítě a zaměstnavatel
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
OČR neplatí zaměstnavatel, DPN ze začátku však ano. Nemůže vám zabránit jít na OČR / DPN, ale může vám to pak osladit (nulové prémie, nulové benefity, horší směny atd.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nemá na to právo. Když jsi nemocná, nebo je nemocné dítě zustavas doma, tečka. Jak jinak by to provozní chtěla udělat? Dle toho co popisuješ bych tam poslala inspektorát práce.
- Citovat
- Upravit
Zaměstnavatel na to právo samozřejmě nemá. A navíc v době PN jsi v ochranné lhůtě, takže ti ani nemůže dát výpověď. Běž marodit, když to k tomu je. Běž na OČR, když máš nemocné dítě. A rovnou si hledej jinou práci, kde se k tobě budou chovat jako k člověku a ne jako k vybavení pracoviště. Že si to necháš líbit, ty jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj
Chtěla bych se zeptat setkal jste se někdo se zaměstnavatelem který vám vyhrožuje že pokud si vezmete OCR nebo neschopenku že poté až přijde vás nespíš vyhodí protože nechtějí lidem platit? Budu v zaměstnání cca rok. Mám malé dítě a každý ví že děti bývají prostě nemocné, no a já jsem za celý pomalu rok co tam jsem sem ani jednou neměla neschopnost a ani OCR. Bohužel manžel je cestovné pryč, a dcera byla nemocná a já potřebovala být s ní doma bohužel ze strany provozní mi bylo zdeleno že nepříjmaji lidi na hpp přesně kvůli tomu aby jim nešli na OCR ani ne neschopenku… dnes jsem se díky tomu s provozní dostala do sporů. Byla až agresivní a její chování mi přišlo dost mimo reální svět. Mohu se nějak bránit? Co mohu dělat? Má právo mi zakazovat OCR a neschopnost? A jak se bránit proti chování provozní která lidi na place šikanuje? Děkuji za odpověď
OCR neplatí, tak nechápu o co jim jde. Máš na to právo. Nenech se vydeptat. Jen tak vyhodit tě taky nemůžou a už vůbec ne z důvodu nemoci nebo OCR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj
Chtěla bych se zeptat setkal jste se někdo se zaměstnavatelem který vám vyhrožuje že pokud si vezmete OCR nebo neschopenku že poté až přijde vás nespíš vyhodí protože nechtějí lidem platit? Budu v zaměstnání cca rok. Mám malé dítě a každý ví že děti bývají prostě nemocné, no a já jsem za celý pomalu rok co tam jsem sem ani jednou neměla neschopnost a ani OCR. Bohužel manžel je cestovné pryč, a dcera byla nemocná a já potřebovala být s ní doma bohužel ze strany provozní mi bylo zdeleno že nepříjmaji lidi na hpp přesně kvůli tomu aby jim nešli na OCR ani ne neschopenku… dnes jsem se díky tomu s provozní dostala do sporů. Byla až agresivní a její chování mi přišlo dost mimo reální svět. Mohu se nějak bránit? Co mohu dělat? Má právo mi zakazovat OCR a neschopnost? A jak se bránit proti chování provozní která lidi na place šikanuje? Děkuji za odpověď
A ty máš co za smlouvu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V bývalé práci mně během OČR každičký den volal člověk, co měl na starost docházku.
Kdy už teda přijdu..že už je to fakt dlouho..ať mu vysvětlím, jaký má smysl dál udržovat pracovní poměr..jak to vypadá..
Dítě první rok ve školce, první vlna covidu, takže se řešilo každé popotáhnutí a já na něj sama.
Nemůžou ti to zakázat, nemůžou tě kvůli tomu vyhodit.
Ale můžou si najít jiný důvod na vyhazov, nebo se po tobě vozit, což se už děje..
Tam ti pšenka nepokvete, hledala bych jinou práci.
Nikde z toho nejsou na větvi, ale co je moc, to je moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Ja chapu, o co jde. Nemají nikoho, kdo by za ni pracoval. Zvedne jim to náklady. Ale tím nepopírám, ze jednání zaměstnavatele je prasacke a nezákonné.
My se snažíme vždy vyjít vstříc - zaměstnanci toho nezneuzivaji. Naopak když marodim ja (nebo me dítě), snaží se to v práci zvládnou i beze me (občas i za cenu prwscasu nebo mimořádné směny)
Je to o lidech.
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 píše:
OCR neplatí, tak nechápu o co jim jde. Máš na to právo. Nenech se vydeptat. Jen tak vyhodit tě taky nemůžou a už vůbec ne z důvodu nemoci nebo OCR.
To nemůžou, ale znepříjemnit jí to v práci, jak jen půjde, můžou. Rozhodně bych si hledala něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj