OČR o víkendu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
V definici dávky se hovoří o kalendářních dnech, tudíž se proplácí i víkend. POkud bude ošetřovné ukončeno v neděli a nástup do práce v pondělí, tak myslím, že neděle bude proplacená. Ale 100% to nezaručím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím, že by byla proplacená jen v případě, že máš třeba krátky dlouhý týden a víkend se počítá jako pracovní. Jinak si myslím, že asi ne
V tomhle se moc nevyznám, ale kloním se spíš, že ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boo právě na to se ptám.
Zákon mluví o kalendářních dnech, ne o dnech, kdy jinak normálně pracuji.
Tedy si myslím, že by mi víkend proplatit měli.
Jinak by pak ženě, které dítě onemocní o „krátkém týdnu“ proplatili jen třeba ty tři dny, kdy by měla 12ti hodinovou směnu, ať už o víkendu nebo v prac. dny?
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
já mám vyzkoušenou variantu, že jsem si nechala ukončit OČR v pondělí (nastoupila jsem do práce) a proplatili mi i celý víkend.
Zas když je napsáno za kalendářní dny, tak to je i sobota a neděle. Mám normální pracovní dobu v pracovních dnech, do zaměstnání o víkendech nikdy nechodím.
- Citovat
- Upravit
Jano díky moc.
Asi tedy vyzkouším variantu ukončení v neděli, v pondělí potřebuji být v práci a dát dítě do školky, snad už k tomu bude.
- Citovat
- Upravit
Domnívám se,že víkend je proplacen v případě,že počátek i ukončení OČR je ve všední den a OČR proběhlo přes víkend.Pokud nastoupíš už v pondělí do práce,tak se obávám,že proplaceno je to pouze do pátku. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj…manžel má poprvé odedneška očr…může normálně jít nakoupit a vzít třeba i malého? díky všem…jestli chodí nějaké kontroly…díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím potřebuji zjistit, jestli se OČR proplácí za víkend.
V zákoně se píše „za kalendářní dny“, ale i tak váhám - jedná se o víkend, kdy nepracuji.
Pokud se víkendy proplácí, tak jestli je proplatí i v případě, že OČR bude ukončená v neděli.
Děkuji moc.