OCR - společná domácnost
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OCR - společná domácnost
Ahoj holky, mám dotaz ohledně OCR. Jak je definovana společná domácnost? Či spíš, jak se prokazuje? Jde to dokázat pouze trvalým pobytem nebo faktickým pobytem osoby ( i když ma tp jinde )?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@myskalucka Defacto se neprokazuje, jen to prohlásíš, pouze pokud bys jinde (třeba na sociální dávky) tvrdila něco jiného, tak by mohl být problém, pokud by se na to přišlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto případě jde o reálnou situaci (ne papírovou), protože na max. 16 dní má nárok pouze zaměstnanec, který čestně prohlásí, že je osamělý (tzn. čestně prohlašuje, že s nikým nesdílí domácnost).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě spíš jde o to, že partner ( otec dětí ) má tp jinde ( není to kvůli dávkám, to pro rypalky, šlo spíš o papírování kolem aut
, i když teď už to vypadá, že se konečně nechá napsat k nám všem, otázka je, kdy se k tomu dostaneme dojít na urad ), a dneška mi mamca říká, že viděla v televizi ( česká televize ), že si prý ocr může vzít osoba ve společné domácnosti, která to prokáže TP. Tak mě právě zajímá jak to je a jak to dělají rodiny, kdy rodiče, ať žijící ve společné domácnosti, ale mající každý tp jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to taky tak, manžel si do dnes nezměnil tp k nám, ale má ho u rodičů. S OČR problém nebyl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka Ne, trvalé bydliště podmínka není, OČR si vzít může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka Otec si může vzít očr bez ohledu na společné bydliště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vverru : přesně, má tp u rodičů, už mu 6 let říkám, ať si ho dá konečně k nám
( tak snad už jo ), tak to jsem ráda, že to není problém, chystám se totiž brzy do práce, tak už to pomalu řešíme.
@zrcadlo : díky. Mamca mě trošku vyplasila, že si prý chlap nebude moci vzít OCR když tu s námi nemá tp. Tak jsem ráda, že platí to, co jsem si myslela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag : tak to je super vědět, přišlo mi i divné, že by si otec ( v případě rozvodu/rozchodu a bydliště jinde ) nemohl vzít OCR na vlastní dítě. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit