Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@mackA159 my s nim zadarmo vydrzime a radi. Take mohu byt celou dobu doma a pecovat, ale potom tu nechci fnukat, ze jsem prisla o zamestnani.
@elinka90 píše:
@mackA159 my s nim zadarmo vydrzime a radi. Take mohu byt celou dobu doma a pecovat, ale potom tu nechci fnukat, ze jsem prisla o zamestnani.
Tak kdyz bude pecovat ve dnech sveho volna, tak na co potrebuje ocr jako nahradu platu?
@elinka90 ano. Ale ve vašem případě jde o to, že manžel si obdela všechny směny, které má, takže plat bude mít 100%. Ty dny, kdy ty půjdeš do práce, tak on by to volno měl i kdyby školky (školy) normálně fungovali. Tím pádem u vás se nejedná o střídání na OČR, ale ty využijes jeho volna k tomu, aby jsi mohla do své práce.
@mackA159 píše:
@svetylko83 protože hamty hamty
A proc ty nevyuzijes pouze svuj vymerovaci zaklad k urceni rodicaku? Protoze je to mozne a chces vycerpat co nejvic. Stejne jako ja. A proc nemas narok na materskou? Kdyz uz potrebujes rejpat
@elinka90 Materskou aktuálně beru. A ano, nechci nechat propadnout peníze státu na které má NÁROK moje dítě. V tom je dost podstatnej rozdíl ![]()
@elinka90 Vy nemáte nárok na ocr kdy se valite doma. Nevím kde jsi přišla k tomu že neberu mateřskou, jsem 5 měsíců doma a aktuálně ji pobiram.
@elinka90 Teď nevím, na koho to bylo, na mě asi ne. Ale odpovím ti: já svůj rodičák na první dítě nedočerpala, nechala jsem státu cca 70 tis. na mateřskou jsem nárok ani u jednoho neměla, protože jsem před tím měla práci jako zástup za mateřskou a otěhotněla jsem až když jsem skončila (skončila jsem náhle, když se slečna ze své mateřské vrátila o půl roku dřív)…
@elinka90 píše:
@jary1 mne zas prijde vycurane, ze nekdo cerpa po celou dobu nebo na 12 lete dite. Ci na dite, kdxz je matka na rodicakuod 2 let dcery chodim do prace, na davky nemame zadny narok a nikdy jsme nepobirali ani podporu, tak pokud by to bylo mozne, proc to nevyuzit
Jak máš staré dítě?
@mackA159 A to je přesně ono. Pokud by na to manžel měl nárok nevidím důvodu proč to nevyužít a měli by zůstat či propadnout státu
A pokud by manžel měl nárok na tyto peníze, myslíš že by nebyly pro naše dítě?! Bože ty máš názory. Já se vlastně ani na tvůj názor neptala. Ptala jsem se na objektivní odpověď, kteoru jsem dostala, ale ne od tebe
@elinka90 píše:
Dobrý den,po více jak měsíci musím využít OČR z důvodu uzavření školky. Dočetla jsem se, že rodiče se v péči o dítě mohou střídat. Což bude tak i u nás. Do zaměstnání budu docházet ve dnech, kdy manžel má v práci své volno. Pracuje krátý/dlouhý týden. Tento týden půjdu např. do zaměstnání pondělí až středa (manžel má volno) a ve čtvrtek a v pátek budu doma s dcerou já a manžel zas půjde do práce. Takto to budem pytlíkovat, dokud bude školka zavřená.
Děkuji za odpověď
A teď má otázka. Má manžel nárok na pobírání dávky OČR pokud se o dceru bude starat v dny svého volna?
Chlap ošetřovné čerpat nebude, když nezmešká žádné směny, ty ho ani nebudeš uvádět jako střídající osobu.
@svetylko83 píše:
@elinka90 Teď nevím, na koho to bylo, na mě asi ne. Ale odpovím ti: já svůj rodičák na první dítě nedočerpala, nechala jsem státu cca 70 tis. na mateřskou jsem nárok ani u jednoho neměla, protože jsem před tím měla práci jako zástup za mateřskou a otěhotněla jsem až když jsem skončila (skončila jsem náhle, když se slečna ze své mateřské vrátila o půl roku dřív)…
na tebe ne ![]()
@mackA159 píše:
@elinka90 Vy nemáte nárok na ocr kdy se valite doma. Nevím kde jsi přišla k tomu že neberu mateřskou, jsem 5 měsíců doma a aktuálně ji pobiram.
A rychle jsi si zamkla profil ![]()
@elinka90 No ale ty za to chces prachy krasko. Chodíte do práce? Tak choďte. Máte volno? To je neplacené. Tak to bývá. Udělali jste si děti, tak se o ně musíte starat, ne zebrat penízky protože snima zadarmo nevydržíte? Nebo jak?