Pustit dítě k babičce?

14809
17.4.20 13:28

Pustit dítě k babičce?

Zdravím, pustily byste dítě na víkend k babičce? Podotýkám, že jsme již přes měsíc doma, nebyli jsme za celou dobu ani v žádném větším obchodě, jen v lese a na zahradě, takže by snad nikdo z nás nakažený být neměl. Přesto mám strach ji pustit, abych si to pak nevyčítala, že jsme někoho nakazili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PHV
1319
17.4.20 13:34

Asi záleží na věku babičky. Já dceru k mámě i tchyni pustila, ale to jsou babičky ve věku kolem 45 let.
Ke své 72 leté babičce bych ji nepustila a ani tam nejezdime momentálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
17.4.20 13:37

U nás deda uz sám volal, že chce vnoučata na hlídání, tak jsou zrovna tam a všichni náramne spokojeni :nevim: taky jsme váhali, ale prostě taky s mužem jako zivnostnici nemáme moc jinou moznost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.4.20 13:47

No on má jít manžel už příští týden do práce, sice budou dodržovat všechny opatření, ale prostě přemýšlím, že jestli ji tam mám pustit, tak raději teď, než příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122406
17.4.20 13:53

Pouštěl bych zatím jenom v nejnutnějším případě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
17.4.20 13:59

Jestli s tim babička nemá problém, neni nemocná nebo hodně stará, tak bych pustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sybilla2020
17.4.20 13:59

@eva valoi Ano pustila.

• Citovat
  • Upravit
Janli
17.4.20 14:05

Mám rodiče 70+ as dětmi jsem za nimi byla. Karanténu dodržujeme, riziko nákazy je minimální. Pokud muž ještě nechodí do práce a prarodiče po dětech opravdu touží, nebála bych se toho. Ono je sice hezký ochránit seniory stoprocentně před nákazou, ale jejich psychika jde v izolaci rapidně dolů a ve finále to může napáchat nesrovnatelně větší škody.

• Citovat
  • Upravit
15261
17.4.20 14:06

@eva valoi My se s mými rodiči navstevujeme, je jim 65let, oba jsou zdravý.. Ten virus nezmizí že dne na den, takže to by jste taky babičku nemuseli vidět třeba rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
17.4.20 14:16

Já pouštím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.4.20 14:24

Tak v tuto chvíli to opravdu vypadá, že je to na ústupu. My tedy dosud dodržovali vše a možná ještě víc. Já mám jít do práce začátkem května, školy 25. května. To taky nevím, kam jako mám ty děti dát.
My se tedy s babičkou scházeli venku, nechodili jsme vůbec dovnitř. Jenže pokud by tam měla jednu noc spát, tak pod stromem si neustele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
17.4.20 14:33

Misto zvazeni veku bych se zamyslela nad anamnezou, kdyby napr prodelali chemoterapii, meli vaznejsi formu diabetes, jeste bych to odlozila. Potom jeste bych zvazila- jestli nahodou nepatri k tem, co jsou tak osamoceni, ze chodi denne do supermarketu, pak je fakt bezpecnejsi, kdyz se uvidi s vnoucaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 14:41

My nedáváme. Ale to spíš z toho důvodu, že chodí do práce denně se potkávají s x lidmi. Teď zrovna nedávno se v práci u tchýně řešili že u jednoho zaměstnance v rodině koronavirus objevil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.20 14:43

K prababicce v 80 letech nechodíme, k babičce 60 let ano.

• Citovat
  • Upravit
41196
17.4.20 16:04
@eva valoi píše:
Zdravím, pustily byste dítě na víkend k babičce? Podotýkám, že jsme již přes měsíc doma, nebyli jsme za celou dobu ani v žádném větším obchodě, jen v lese a na zahradě, takže by snad nikdo z nás nakažený být neměl. Přesto mám strach ji pustit, abych si to pak nevyčítala, že jsme někoho nakazili..

naše děti byly separovány cca 6 týdnů a tento týden už jsme taky povolili. Ale jen jedny prarodiče, kdy všichni vypadají zdravě a nikam nechodí. Jsou jen doma a na zahradě. Dětem už to bylo dlouhý a i tchýně už z toho byla špatná. Navíc od příštího týdne budeme občas potřebovat hlídání na pár hodin, tak už jsme to povolili. Ale prvních 6 týdnů jsme to dodržovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí