Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím, pustily byste dítě na víkend k babičce? Podotýkám, že jsme již přes měsíc doma, nebyli jsme za celou dobu ani v žádném větším obchodě, jen v lese a na zahradě, takže by snad nikdo z nás nakažený být neměl. Přesto mám strach ji pustit, abych si to pak nevyčítala, že jsme někoho nakazili..
Asi záleží na věku babičky. Já dceru k mámě i tchyni pustila, ale to jsou babičky ve věku kolem 45 let.
Ke své 72 leté babičce bych ji nepustila a ani tam nejezdime momentálně.
U nás deda uz sám volal, že chce vnoučata na hlídání, tak jsou zrovna tam a všichni náramne spokojeni
taky jsme váhali, ale prostě taky s mužem jako zivnostnici nemáme moc jinou moznost
No on má jít manžel už příští týden do práce, sice budou dodržovat všechny opatření, ale prostě přemýšlím, že jestli ji tam mám pustit, tak raději teď, než příští týden.
Jestli s tim babička nemá problém, neni nemocná nebo hodně stará, tak bych pustila.
Mám rodiče 70+ as dětmi jsem za nimi byla. Karanténu dodržujeme, riziko nákazy je minimální. Pokud muž ještě nechodí do práce a prarodiče po dětech opravdu touží, nebála bych se toho. Ono je sice hezký ochránit seniory stoprocentně před nákazou, ale jejich psychika jde v izolaci rapidně dolů a ve finále to může napáchat nesrovnatelně větší škody.
@eva valoi My se s mými rodiči navstevujeme, je jim 65let, oba jsou zdravý.. Ten virus nezmizí že dne na den, takže to by jste taky babičku nemuseli vidět třeba rok.
Tak v tuto chvíli to opravdu vypadá, že je to na ústupu. My tedy dosud dodržovali vše a možná ještě víc. Já mám jít do práce začátkem května, školy 25. května. To taky nevím, kam jako mám ty děti dát.
My se tedy s babičkou scházeli venku, nechodili jsme vůbec dovnitř. Jenže pokud by tam měla jednu noc spát, tak pod stromem si neustele.
Misto zvazeni veku bych se zamyslela nad anamnezou, kdyby napr prodelali chemoterapii, meli vaznejsi formu diabetes, jeste bych to odlozila. Potom jeste bych zvazila- jestli nahodou nepatri k tem, co jsou tak osamoceni, ze chodi denne do supermarketu, pak je fakt bezpecnejsi, kdyz se uvidi s vnoucaty.
My nedáváme. Ale to spíš z toho důvodu, že chodí do práce denně se potkávají s x lidmi. Teď zrovna nedávno se v práci u tchýně řešili že u jednoho zaměstnance v rodině koronavirus objevil.
@eva valoi píše:
Zdravím, pustily byste dítě na víkend k babičce? Podotýkám, že jsme již přes měsíc doma, nebyli jsme za celou dobu ani v žádném větším obchodě, jen v lese a na zahradě, takže by snad nikdo z nás nakažený být neměl. Přesto mám strach ji pustit, abych si to pak nevyčítala, že jsme někoho nakazili..
naše děti byly separovány cca 6 týdnů a tento týden už jsme taky povolili. Ale jen jedny prarodiče, kdy všichni vypadají zdravě a nikam nechodí. Jsou jen doma a na zahradě. Dětem už to bylo dlouhý a i tchýně už z toho byla špatná. Navíc od příštího týdne budeme občas potřebovat hlídání na pár hodin, tak už jsme to povolili. Ale prvních 6 týdnů jsme to dodržovali.