Dítě do školky?

310
17.4.20 09:50

Dítě do školky?

Zdravím všechny!
Mám takové dilema. Prý se budou od května opět otevírat školky. Malá se tam neskutečně těší, nejradši by tam šla hned. Já mám naopak z nemoci respekt. Je mi jasný, že ve velkým městě nás nákaza stejně jednou nemine, ale ještě sama nevím jak se k ní postavit. Sama jsem ještě na rodičovský s mladším synem, takže mě nic netlačí, abych dávala dcerku do školky - jen ona sama. Říkala jsem si, že možná i ostatní maminky, které musí dát děti do školky ocení, když ve školce bude míň dětí? Tak mě zajímá, jak to máte vy? Dáte děti hned do školky nebo dítě necháte ještě doma? (pokud samozřejmě máte na výběr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
17.4.20 09:57

Co se týká nemoci, tak ta mi nijak nelimituje. Spíš celá ta opatření okolo a faktická realizace… Vláda si to představuje jak hurvínek válku. Nakonec se zdá, že to bude jen hlídání pro děti. Děti nebudou mít možná ani svou učitelku, mohou být děti z různých tříd ve skupině… Takže výuka na prd. Víceméně z toho bude káznice a pedagog hygienický dohled…
Asi toho pár dní v týdnu využiju. Ale velká očekávání nemám. beru to jako nouzovku, když už to nebudu zvládat zkombinovat domácí výuku s prací a budu si potřebovat odpočinout od dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 10:00

Mám doma čerstvého novorozence, neskolkove dítě necelých 2,5 roku a předškoláka ve školce.

Nejstarší dítě do školky do konce školního roku nepůjde. Preventivně.

Anonym: info o rodině. Děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
Janli
17.4.20 10:04

Jsem na tom stejně a dost o tom přemýšlím. Malá by taky chtěla mezi děti a nejlíp hned, ale my držíme karanténu, navíc u nás v okrese je minimum nakažených a díky tomu si občas troufneme jet k prarodičům. Pokud ji dám do školky, bude s tímhle utrum. Dilema… I když u nás to asi vyřeší to, že do školky vezmou jen předškoláčky a děti pracujících rodičů.

• Citovat
  • Upravit
30993
17.4.20 10:04

Chodim za normalnich okolnosti do prace na 3 dny v tydnu. Takze pokud by to bylo mozne, dala bych, ale jen na ty tri dny, rozhodne ne na cely tyden. Kdybych byla doma na MD, nedavala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
17.4.20 10:06

Školky se mohou otevřít i teď a některé dokonce ani nezavřely. Školky totiž nezavřelo MZ, ale zřizovatel, tudíž bude záležet opět na zřizovateli, zda a kdy školku bude schopen otevřít - ony ty školky totiž dostanou manuál s podmínkami, které musí splňovat otevřená školka a pokud by zřizovatel nebyl schopen je dodržet, tak otevřít nebude moci.

A jinak asi bych - obzvláště, pokud bych měla doma další děti, které si spolu mohou hrát - jedno dítě do školky nedala. i když samozřejmě chápu, že se dítko doma nudí a chce za kamarády. Také je potřeba počkat na ty podmínky, protože bude určitě například požadavek na počet čistých roušek pro děti do školky. Počkala bych na rozhodnutí a na ten manuál pro otevření a pak bych se rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.20 10:06

Ahoj, řeším úplně stejně dilema. Jsem doma na RD s mladším synem, takže je mi jasné, ze bych se mohla dostat do řeči. Ale dcera se do školky moc těší, ptá se na ni. Doma se často nudi, i když se snažím, co to jde. Taky se ale musím věnovat mladšímu. A nepopírám, ze toho máme všichni za tu dobu už dost 😀 a ze je občas na zabiti. Takže váhám. Pokud bude muset mít roušku, je to jasné, to zustane doma. To proste nedá. Ale jinak zvažují, ze bych ji dávala třeba jen nějaké dny a do oběda jen. A ne hned jak otevřou, ale po nějakém týdnu, až uvidí, jak jim to funguje. No uvidíme no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.4.20 10:09
@Lama Lama píše:
Co se týká nemoci, tak ta mi nijak nelimituje. Spíš celá ta opatření okolo a faktická realizace… Vláda si to představuje jak hurvínek válku. Nakonec se zdá, že to bude jen hlídání pro děti. Děti nebudou mít možná ani svou učitelku, mohou být děti z různých tříd ve skupině… Takže výuka na prd. Víceméně z toho bude káznice a pedagog hygienický dohled…
Asi toho pár dní v týdnu využiju. Ale velká očekávání nemám. beru to jako nouzovku, když už to nebudu zvládat zkombinovat domácí výuku s prací a budu si potřebovat odpočinout od dětí.

Mám to podobně. Budu řešit tak za týden dva s naší školou/školkou, jak by to případně v reálu vypadalo.
Pokud bude dítě sedět ve škole celou dobu u stolečku a malovat si s cizí učitelkou nebo družinářkou, s rouškou, budu mu muset dělat velkou svačinu na celý den a úkoly budeme stejně dělat doma, tak se na to asi vyprdnu a pojedeme asi v dosavadním (dost o nervy) módu doma.
Totéž školka, nevím, jak chtěj udržet školkáčky nehrát si spolu, nehmatat na roušku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.4.20 10:16

Pokud to pujde, tak skolkare necham doma. Beru to koleg., at jich tam maji uc. minimum deti na tridu. My to hrotit nemusime. Pripadne si maleho vezmu do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.4.20 10:26

Já jsem doma s miminem, takže ti dva starší do školky „nepotřebují“. Uvidím podle podmínek. Pokud to bude jen pro děti pracujících nebo bude vznesen požadavek, že kdo může, ať nechá děti doma, tak samozřejmě nepůjdou. Stejně tak pokud nebudou mít své učitelky, budou celý den v roušce, musela bych dávat s sebou jídlo… no jak tak koukám na své požadavky, tak je téměř jisté, že tam nepůjdou… štve mě to, ale nebudu je tam cpát za každou cenu. I když chodí jen do oběda, tak být půl dne v rousce, s jinou učitelkou, tunou různých opatření,… nic nebude jako obvykle a to třeba náš starší nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
17.4.20 11:01

Předškolačku, když to půjde, do školky dám. Mají naplánováno dost aktivit týkající se nástupu na základku ( pokec s budoucí učitelkou, prohlídka třídy/jídelny/šatny atd.). je otázkou, jak to bude a jestli, ale dám ji tam, aby byla v kontaktu s těmi dětmi, se kterými půjde v září do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
17.4.20 11:43

Myslim, ze to skolka vyresi za nas. Kdyz otevre na konci kvetna, tak to je stejne jen na chvilku. Nejspise reknou, ze kdo nemusi, at nechodi, tak pak stejne syn nepujde. Je mi to lito. Ma nejake vyvojove poruchy a skolka mu dava to, co ja doma nemuzu (hlavne rozvoj v socialni oblasti). Taky si za ty 4 hodiny, co je syn ve skolce, odpocinu, uklidim, uvarim, povenuju mladsimu synovi a pak mam odpolene na starsiho syna dost energie a trpelivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.4.20 12:17

Tak moje premysleni uz vyresila skolka. Dosel nam mail, ze mame zrušit vsechny platby, ze nikdo nevi, co bude a pravdepodobne se ruší i prázdninový provoz. Z toho usuzuju, ze driv nez v zari neotevrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.4.20 12:19

@chaela A nenapsali vám také, co mají udělat s dětmi rodiče, kteří na prázdninový provoz spoléhali, protože pracují a prázdniny jsou dlouhé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.4.20 12:25
@VikiRiki píše:
Zdravím všechny!
Mám takové dilema. Prý se budou od května opět otevírat školky. Malá se tam neskutečně těší, nejradši by tam šla hned. Já mám naopak z nemoci respekt. Je mi jasný, že ve velkým městě nás nákaza stejně jednou nemine, ale ještě sama nevím jak se k ní postavit. Sama jsem ještě na rodičovský s mladším synem, takže mě nic netlačí, abych dávala dcerku do školky - jen ona sama. Říkala jsem si, že možná i ostatní maminky, které musí dát děti do školky ocení, když ve školce bude míň dětí? Tak mě zajímá, jak to máte vy? Dáte děti hned do školky nebo dítě necháte ještě doma? (pokud samozřejmě máte na výběr)

Budu se držet zpátky ještě pár týdnů. Nákupy, cestování, socializace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí