Dítě do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7929
29.4.20 16:19
@Zidlu píše:
Nedám dítě do školky. Myslím, že v této chvíli by měla být otevřená jenom pro rodiče, kteří to opravdu potřebují a musí do práce, tedy aby ve školce bylo co nejméně dětí. Myslím, že je to takto ohleduplné vůči rodičům techto dětí a vůči učitelkám. Vůbec to v této chvíli těm učitelkám nezávidím.

Upřímně řečeno, tomuhle názoru bych rozuměla možná před měsícem, ale za současné situace ho fakt absolutně nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.4.20 20:01
@Sonmi píše:
Upřímně řečeno, tomuhle názoru bych rozuměla možná před měsícem, ale za současné situace ho fakt absolutně nechápu.

Před měsícem byl celkový počet nakažených v podtatě stejný. Jen větší točo okolo toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
30.4.20 08:27
@Lama Lama píše:
Před měsícem byl celkový počet nakažených v podtatě stejný. Jen větší točo okolo toho.

https://www.seznamzpravy.cz/…pecne-103164?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
30.4.20 08:53
@Sonmi píše:
https://www.seznamzpravy.cz/…pecne-103164?…

V novinkách toho napíšou… Proč teda budou na prvních stupních šaškovat se skupinama po 15ti dětech, nesmí se sejít ani v šatně a musí sedět po jednom v lavici?

Protože prostě prd ví. A dělaj naprosto nekoncepční rozhodnutí, nezávislé na současných poznatcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.4.20 08:59
@Lama Lama píše:
V novinkách toho napíšou… Proč teda budou na prvních stupních šaškovat se skupinama po 15ti dětech, nesmí se sejít ani v šatně a musí sedět po jednom v lavici?Protože prostě prd ví. A dělaj naprosto nekoncepční rozhodnutí, nezávislé na současných poznatcích.

Jj, ve školkách a na prvním stupni budou šaškovat s rouškama, odstupy, nutností papíru, že nemám doma rizikového člověka, ale otevřou obchodní centra, kde se jim srotí druhý stupeň, středoškoláci a ty rodinky, co mají strach dítě do školy dát nebo využijou toho generálního pardonuv podobě „dobrovolnosti“ k pokračování běžného záškoláctví?
Na narvané Lipno nebo do lázní Tě na dovolenou pustí, ale na tábor v červenci dítě jet zatím nemůže?
S Kocourkovem si to moc nezadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7955
30.4.20 14:14
@Svistice píše:
Jj, ve školkách a na prvním stupni budou šaškovat s rouškama, odstupy, nutností papíru, že nemám doma rizikového člověka, ale otevřou obchodní centra, kde se jim srotí druhý stupeň, středoškoláci a ty rodinky, co mají strach dítě do školy dát nebo využijou toho generálního pardonuv podobě „dobrovolnosti“ k pokračování běžného záškoláctví?
Na narvané Lipno nebo do lázní Tě na dovolenou pustí, ale na tábor v červenci dítě jet zatím nemůže?
S Kocourkovem si to moc nezadá.

naprostý souhlas, také některým opatřením nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
30.4.20 15:37
@Lama Lama píše:
V novinkách toho napíšou… Proč teda budou na prvních stupních šaškovat se skupinama po 15ti dětech, nesmí se sejít ani v šatně a musí sedět po jednom v lavici?Protože prostě prd ví. A dělaj naprosto nekoncepční rozhodnutí, nezávislé na současných poznatcích.

Jo, protože nám vládne banda idiotů. V Dánsku jsou školky otevřené třetí týden, v Norsku druhý, bez roušek, bez blbnutí, a katastrofa se zjevně nekoná.
U nás budeme v půlce května chodit na zahrádky, do zoo a do bazénu, ale nedejbože, aby šly děcka do školy. :nevim: A ještě vláda zvýší rodičák, aby už lidi neměli ani tu finanční motivaci na otevření škol/školek tlačit. Zřejmě máme jako stát miliardy na rozdávání jen tak.
Co budeme dělat na podzim, až kromě koronaviru nastoupí ostatní respirační virózy a děti budou mít po půl roce izolace imunitu na nule, to už vůbec někoho nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.4.20 15:40

@Svistice naprosto s tebou souhlasím, vystihla si to přesně.. Já třeba necháápu, je to náš teda případ.. že na škole chtějí potvrzení rizikové, že dítě neni a neni doma a proč to nechtějí po školce.. Já mám třeba kluka kardiaka, a dneska mi přišlo, jeslti ho chci do školky. že podle toho otevřeou..Já vím, že to zavřel zřizovatel, ale taky i dkyž otevřou, tak nehledí na to dítě, já klidně potvrzení bych donesla, že jako nechci sedět doma, jen tak, když je školka otevřená..
Tak to mám napsat, poslat nechci, ale co mi zbyde, když otevřete, tak pošlu :nevim: jako nevymlouváme se, má doma prostě i kartičku kardiaka, ale mám ošetřovné na něho, ani nevím, jak, to vyřešit, po 25, když otevřou školku, to mám jít žádat zaměstnavatele o neplacené, nevím no..
Nevím co s tím, kdyby někdo věděl, tak bych byla ráda za radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65235
30.4.20 15:41
@Lama Lama píše:
Před měsícem byl celkový počet nakažených v podtatě stejný. Jen větší točo okolo toho.

Proč myslíš, že byl stejný. Zhruba před měsícem u nás bylo 35 nkažených, teď jen pět. A vzhledem k tomu, že se už více uzdravuje než nakazí, tak jich musí být méně, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.4.20 15:43

@Sonmi třeba s váma taky souhlasím, ani nevíte, jak bych ráda do práce, vážně, doma je to na budku, jenom s dětmi a ty přátele v práci chybí.. ale ted víte, že dítě bvy opravdu do kolektivu nemělo a nevím co s tím s tou školkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.4.20 15:51

A nevíte něco o tom táborném, nebo co to Maláčová říkala, jako je pěkné, že chtějí pomoc v létě, ale třeba já bych radši uvítala až zase bude situace klidnější v tom červenci, aby prostě nechali otevřené školky, a tak pomohli, když ted měly děti jakoby prázdniny- školkové.. CO mi pomůže, třeba nějaké finance navíc, když stejně co s nima, kde.. tady žádné tábory koutky nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
30.4.20 15:55
@Janasas píše:
@Sonmi třeba s váma taky souhlasím, ani nevíte, jak bych ráda do práce, vážně, doma je to na budku, jenom s dětmi a ty přátele v práci chybí.. ale ted víte, že dítě bvy opravdu do kolektivu nemělo a nevím co s tím s tou školkou..

No tak on vás nikdo nebude nutit ho tam dávat, akorát s otevřením školky by mělo skončit očr.
Upřímně nevím, jak to je (za normální nekoronavirové situace), pokud má někdo dítě doma třeba po nějakém úrazu, léčbě leukémie atp., kdy dítě objektivně nemůže třeba několik měsíců do kolektivu. Dá se na to čerpat nějaká dávka? Pokud jo, tak by to snad mělo fungovat i tady.
Na druhou stranu, pokud vám dítě do školky normálně chodilo třeba v únoru v době chřipkové epidemie, nevidím moc důvod, aby nechodilo teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.4.20 15:59

@Sonmi nechodilo starší se dolečil, měl boreliozu.. Ještě mě napadlo, porotože on do školy nemůže, přepsat to ošetřovné na něho, protože on má zakaázané přímo od neuroložky jít..
Kluk teda má 11 a nevím, jelsti to půjde a neni to takové divné od 25 května žádat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
30.4.20 16:05
@vokishka píše:
Proč myslíš, že byl stejný. Zhruba před měsícem u nás bylo 35 nkažených, teď jen pět. A vzhledem k tomu, že se už více uzdravuje než nakazí, tak jich musí být méně, ne?

Tak kecám, bylo jich dokonce míň. - 1456 24. března, dneska něco málo před 4 244.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
30.4.20 16:09
@Janasas píše:
@Sonmi nechodilo starší se dolečil, měl boreliozu.. Ještě mě napadlo, porotože on do školy nemůže, přepsat to ošetřovné na něho, protože on má zakaázané přímo od neuroložky jít..
Kluk teda má 11 a nevím, jelsti to půjde a neni to takové divné od 25 května žádat..

To by asi mělo jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+