Dítě do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
17.4.20 19:37
@Cuddy píše:
@Svistice Je to bohuzel tak. Mne prijde, ze jsme velmi pekne zvladli tu prvni cast epidemie, ale uz mam obavy, ze nezvladneme tu druhou, kdy se budou delat nepopularni rozhodnuti. On se totiz rade lidi ten rezim libi a zvlast ted, pokud budou doma za 80% platu. Z nejakeho zakazu vychazeni si jiz hlavu nelamou a maji z toho pekne prazdniny.

Kdyz dneska muz slysel to o 80%, tak prohlasil, ze by clovek byl blbej, kdyby doma delal 8,5h za 100% s detmi za zadkem a jeste se s tim jednim ucil a dohanel po nocich a o vikendu, kdyz muze mit klidek a cas pro deti i sebe za 80%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
17.4.20 19:41
@Svistice píše:
Kdyz dneska muz slysel to o 80%, tak prohlasil, ze by clovek byl blbej, kdyby doma delal 8,5h za 100% s detmi za zadkem a jeste se s tim jednim ucil a dohanel po nocich a o vikendu, kdyz muze mit klidek a cas pro deti i sebe za 80%.

A nepočítá se to dokonce z hrubé mzdy? Není nakonec víc chcetáků za paragraf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.4.20 19:45
@Lama Lama píše:
A nepočítá se to dokonce z hrubé mzdy? Není nakonec víc chcetáků za paragraf?

To nevim, nemam potrebu to zkoumat. Ale normalne byvaji placene i vikendy, takze to vychazi lip, nez neschopenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
17.4.20 21:17
@mapu píše:
No, synovi skolka nechybí vůbec, takže naštěstí tohle mně netrápí. Zatím jsme oba z HO, takže co to půjde, necháme si syna doma. Určitě pokud by musel mít roušku. Naše skolka by měla otevřít, dokonce prý by měla během prázdnin jet v normálním režimu. Co budeme dělat pokud budeme muset zpět do kanceláře netuším, do školky prostě bude muset. Na druhou stranu nemyslím si, že v září to bude co se týká nemoci jiné, v říjnu stejně nastoupí první vlna chripek a sopleni, takže nevím jak to nejlíp vymyslet :nevim:

Jo toho podzimu se taky dost bojím. Mám jednak strach, že děcka nastoupí do škol/školek, budou tam pár týdnů, pak s ochlazením přijde nová vlna korony a bude se všechno zase zavírat? A budou sedět doma do vánoc?
A druhá věc, taky dost podstatná, je, že pokud ty děti budou půl roku v podstatě jenom doma, tak budou mít totálně v háji imunitu a přinesou pak z té školky každou rýmu, chřipku, střevní chřipku atp., co jenom projde okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.4.20 23:28

Co to půjde, tak nikam nepůjdou. Kdoví, co to „děti do škol“ udělá, počkáme si. Doma si režim tak nějak sedl, tak to zatím jde.
Jen škoda, že vláda tu dobu, kdy se sedí doma, smysluplně nevyužije na testování a další opatření, aby se mohlo rozvolňovat smysluplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
17.4.20 23:57

U nás je zatím školka zavřená a žádné novinky ohledně otevření nikdo neví. Já jsem na tom podobně jako některé z vás, mám doma 2 měsíční miminko a školkové dítě, které pořád čeká, kdy už se bude moci vrátit mezi kamarády. Na víc ještě bydlíme v jednom domě s mojí mamkou, které je přes 70 a už měsíc pro jistotu nikam nechodí. Malá asi nakonec zůstane doma, aby neohrozila babičku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.4.20 16:19

Dnes mi na e-mail přišel dotazník ze školky, jestli bych měla zájem umístit dítě do školky v případě, že by se v polovině května otevřela. Naše malá je velice společenská a je na ní vidět, že jí kontakt s vrstevníky hrozně chybí. Za normálních okolností bych neváhala a do školky jí dala. Ale jsem těhotná, v 19 tt. Tak mám velké dilema. Manžel řekl, že by jí do té školky poslal, že v září (to mám termín porodu) bude situace podobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
18.4.20 17:35

Já počítám s tím, že syn letošní školní rok už do školky nepůjde. Jednak si neumím představit, jak by to tam mělo probíhat, aby se dodržela všechna hygienická opatření (jako nedělám si iluze, že by vydržel třeba v roušce a ještě si ji neochmatával atd.), jednak pokud bude i pro školky platit to, že tam budou moct být děti jen v menších skupinkách (jako na 1. stupni ZŠ max. po 15 dětech), tak by pro naši školku bylo nemožné otevřít pro všechny - nemá tolik prostoru. Zatím se to nijak neřeší (ono je do května ještě dost času abůhví jak to všechno ještě bude), ale počítám s tím, že budou potřebovat, aby do školky nešli všichni. Já dělám z domu a můžu s ním být doma, takže bych místo ve školce nechala někomu potřebnějšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
18.4.20 17:49

Od května dávám obě děti na dva půldny týdně do soukromé. Je otevřená celou dobu, na duben a půl března jsem mladšího stáhla (starší byla doma ze státní), ale vzhedem k tomu, jak se situace nemění a nejspíš měnit nebude, je pro psychické zdraví všech dám. Buď to chytneme nebo ne, v praze se tomu stejně nejspíš nevyhneme, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
18.4.20 18:45

Já všera zaslechla, i když to může být mylny, že říkali v televizi, že ošetřovné se zvýšína 80 procent a že se budem vyplácet do konce školního roku. Bylo to v hlavních zprávvách na NOvě..
Je možné, že to udělají jak na prvním stupni, kdo chce pošle, kdo je rizikový tak nemusí. Třeba unás chlapec je kardiak, nesmí prodělat infekty, a starší byl onklog pacient.. Takže u toho prvního do školy nepůjde je je rizikový, a mylsím, že to může mít i školka tak, protože u nás je taky nějakých 23 dětí na třídu a 15 nevím, jak by třídili..
Každopádně se budu řídit, jak to tady bude.. Pokud neotevřenou neotevřenou, pokud ano, tak zjistím jak to je, a kdyžtak se domluvím manželem a byli by kluci doma s ním, pracoval by ten měsíc z domova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
18.4.20 19:50
@sakota píše:
Od května dávám obě děti na dva půldny týdně do soukromé. Je otevřená celou dobu, na duben a půl března jsem mladšího stáhla (starší byla doma ze státní), ale vzhedem k tomu, jak se situace nemění a nejspíš měnit nebude, je pro psychické zdraví všech dám. Buď to chytneme nebo ne, v praze se tomu stejně nejspíš nevyhneme, tak co.

Jak to mají nastavené v té soukromé, musí mít roušky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7955
18.4.20 20:49

@Janasas myslím, že pokud bude omezení počtu dětí na třídu, tak školky by to mohly vytřídit tak, že by upřednostnily děti pracujících rodičů, tím si myslím, že by byl problém vyřešen. Pokud je rodič např. na rodičovské dovolené tak by na školku do konce školního roku neměl nárok. Pokud oba rodiče pracují (i home office), tak by dítě mohlo do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
18.4.20 21:27
@Sonmi píše:
Jak to mají nastavené v té soukromé, musí mít roušky?

Ptala jsem se a nemusi. Pry to zkouseli ze zacatku, ale protoze cely den nedelali nic jineho nez hlidali rousky, tak tu povinnost pro deti zrusili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
20.4.20 06:33

Pokud školka otevře, dám dceru na tu část kdy chodí ven. Jsem si jistá že se půjde domluvit. Těší se na kamarády a p. ucitelky. šla by na dvě hoďky na zahradu a pak domu. Věřím že se do školek budou dávat konečně jen zdravé děti.. to kdy chodí usoplene a s kašlem prostě nepřipadá v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.4.20 09:33

Nedám dítě do školky. Myslím, že v této chvíli by měla být otevřená jenom pro rodiče, kteří to opravdu potřebují a musí do práce, tedy aby ve školce bylo co nejméně dětí. Myslím, že je to takto ohleduplné vůči rodičům techto dětí a vůči učitelkám. Vůbec to v této chvíli těm učitelkám nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí