Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Já bych dala hned, už jsem nějak otupela…
Ale predpokladam, ze až /pokud otevřou, bude to „choďte jen pokud musíte“ a to já zase nemusím, jsem doma s miminem a batoletem.
Mrzí mě to, dcera chodila sice jenom na dopoledne, ale náš život se školkou byl teda lepší nez bez školky ![]()
Kdyby se aspoň otevřely kroužky.
Mám stejné dilema. Dítě školku miluje, já ji nepotřebuji a z nemoci mám respekt. Navíc si nechci zničit možnost dát děti na prázdniny k babičce. Ale už začíná dítě prudit víc a víc, takže nejraději bych ho poslala.
@Svistice ne, nic takového nepsali a ani nevím, proč by měli. Ředitelka za současnou situaci opravdu nemůže.
U mě fakt strach z nemoci nehraje při rozhodování roli. Tam mám tu výhodu, že se vláda bojí víc, než já.
Takže když se začnu bát já, vláda mi předběhne a zavře.
Takže já spíš porovnávám benefit z toho panoptika, co tam vznikne verzus panoptikum, co bude doma, když budu chodit do práe a děti tam budou sami a já budu vzdělávání řídit na dálku. Pak vlítnu urvaná doma a sjedu je tam na jednu kopici.
Na jednu stranu ve škole bude socializace, někdo na ně dohlídne. Ale pokud to bude tak, že to tam bude jak v káznici, nebude se učit, ale jen nějaká družinářka bude buzerovat: Pepíku, nepřibližuj se Marušce, Honzíku, seď v lavici, Terezko, nesahej si na ústenku… tak představa, že budou sedět takle kdesi 6 hodin, tak to ať josu raději doma, kde se budou moct alespon na zahradě vyřádit, zahrajou si hru.
Něco jiného by bylo, kdyby se bud mohli normálně socializovat, bez výuky - prostě se potkat s kamarády, zahrát si nějaké hry, jít ven. Nebo by probíhala klasicky výuka. Ale to prý nebude, prostě skupina, děti i z různých tříd, družinářka, která dohlédne, že budou sedět po jednom v lavicích a dělat úkoly, co zadá úča všem online.
Já bych děti poslala do školky hned, ale jedině když bude bez roušek. Roušky jsou u školkových dětí stejně nesmysl.
Ale obávám se, že školky stejně neotevřou, že o to nebude zájem. Zvláště po dnešku, když zvedli očr na 80%. ![]()
@Sonmi ono asi i záleží na situace v každé rodině. Třeba já vedle někde napsala, že klidně otevřít nemusí do konce června, že by mě to nevadilo a málem mě tam jedna sežrala ![]()
Já třeba vím, že někdo to ted lehké nemá, samozřejmě, dokážu pochopit i jiné situace, ale rpostě u násje to tak, že v práci práce neni a zaměstnavatel je rád, že ženské jsou doma.. Jsem s ním domluvená, pokud bude ví práce, že dá vědět, zatím mi vzkazoval, že to necháme tak jak je, chtěla jsem se měnit s mužem..
Takže mě zase, kdyby otevřeli školku, i kdybych dala nedala tak asi nárok na ošetřovné nemám,, když je otevřená, a v práci si lidi berou neplacené, pořád jsou doma,.. takže zase já bych byla pro nechat to tak.. Kdyby se práce nakupilo, tak zase měním názor, chci do práce, malý už o školce básní..
@Cuddy přesně tak to cítím já. chtěla bych ho poslat, chybí mu děti, nevím pak co prarodiče, v létě navíc se narodi švagrové malé co bydlí u tchýně,
@chaela píše:
@Svistice ne, nic takového nepsali a ani nevím, proč by měli. Ředitelka za současnou situaci opravdu nemůže.
Za soucasnou situaci nemuze, ale nic ji skolku (byt v omezenem rezimu) otevrit nebrani. Jen by musela byt nejaka snaha vyjit vstric alespon tem rodicum, co ted muzou a potrebujou (at uz kvuli penezum nebo ze jedou v opravdu potrebnych provozech) pracovat a potahnou ted chvilku ekonomiku.
Aby se pak pani reditelka nedivila, ze za rok nebude na nove hracky, jeji plat a endoprotezu.
@Svistice no, jak jsem psala, trochu me jiz tento rozhazovaci mejdan desi. Ono by bylo příjemné, dat ocr 80%, garantovat najemcum 80% najmu apd, ale at je to jen na nezbytne dlouhou dobu. At otevření skol a skolek vychazi z odbornych zkusenosti epidemiologu a ne ze se bude vyhovovat petici s 80tis podpisu lidi, kteri jednaji na zaklade svych zajmu a pocitu. Pokud to epidemiologicke riziko dovoli, tak at se skoly otevřou a kdo chce nechat dítě doma, tak za sve. Takto se akorat budou delat draha opatření, aby mohly byt deti ve skolach a skolkach a tam stejne bude minimum deti.
@Cuddy tak s tímto taky souhlasím. za prvné o zvýšením jsem nevěděla, a za druhé, pokud by byla nakažlivost větší, tak jsme domluveni s mužem, že bude doma on- práce z domova, a kluk nepůjde do školky..
Já do práce, pokud bude v práci práce..
Jako mylsím, že vrámci uchování zdravých nerů mě i dětí, je dobré kolektiv, a změna.. toto neni o tom, že se člověk nechce starat o děti, jak čtu vedel výkřik
@Cuddy Me to teda desi velmi, protoze tohle bude mit dominovy efekt a nejvic to odsere podnikajici a pracujici stredni trida a pak duchodci a rodiny s malymi detmi. Zadne valorizace, ale zdrazovani, zvedani dani, horsi dostupnost zdravotni pece a skolstvi.
Netahel se to moc nedotkne, kdo do ted umel jen nastavivat ruku ji bude nastahovat dal a jeste vic, protoze preci krize. To, ze za pulku te krize si lidi budou moct svou hlouposti a kratkodobym premyslenim, uz malokomu dochazi.
@Svistice Je to bohuzel tak. Mne prijde, ze jsme velmi pekne zvladli tu prvni cast epidemie, ale uz mam obavy, ze nezvladneme tu druhou, kdy se budou delat nepopularni rozhodnuti. On se totiz rade lidi ten rezim libi a zvlast ted, pokud budou doma za 80% platu. Z nejakeho zakazu vychazeni si jiz hlavu nelamou a maji z toho pekne prazdniny.
No, synovi skolka nechybí vůbec, takže naštěstí tohle mně netrápí. Zatím jsme oba z HO, takže co to půjde, necháme si syna doma. Určitě pokud by musel mít roušku. Naše skolka by měla otevřít, dokonce prý by měla během prázdnin jet v normálním režimu. Co budeme dělat pokud budeme muset zpět do kanceláře netuším, do školky prostě bude muset. Na druhou stranu nemyslím si, že v září to bude co se týká nemoci jiné, v říjnu stejně nastoupí první vlna chripek a sopleni, takže nevím jak to nejlíp vymyslet ![]()