Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@eva valoi píše:
Zdravím, pustily byste dítě na víkend k babičce? Podotýkám, že jsme již přes měsíc doma, nebyli jsme za celou dobu ani v žádném větším obchodě, jen v lese a na zahradě, takže by snad nikdo z nás nakažený být neměl. Přesto mám strach ji pustit, abych si to pak nevyčítala, že jsme někoho nakazili..
Ptala bych se babičky, zda k sobě pustí vnouče. Je snad svéprávná dospělá osoba.
Určitě ano. My jsme dodržovali karanténu dva týdny, a od té doby se normálně vídáme. Nakonec jsem zjistila, že naši jsou vlastně víc rizikoví než my, protože se zrovna moc doma nedržej. ![]()
Ostatně virus tu bude furt a lepší už to nebude.
A ty děti už tak teď z toho života prd mají, na hřiště nemůžou, na kolo nemůžou, za kamarádama nemůžou, do školky nemůžou, a kdyby nemohli ještě ani k babičce, už nevím, co bych s nima dělala.
Já vidím důchodce pořád courat venku, jsou jich plne obchody v jakoukoli dobu, plné autobusy. Babky sedí na lavice klabosí, roušku na půl pusy, nevypadá že by se bály o svoje zdraví. Moje znama před dvěma měsíci dokončila chemoterapii a doktor ji řekl, že opatrnost je na místě, ale že víc než ona jsou ohrožení především lidé s vysokým tlakem, obézní lidé a hodně stáří lidé.
Já být stará, tak na nějakou karanténu taky kašlu, bůhví kolik času jim ještě zbývá..mají své třeba poslední měsíce, strávit zavření doma? Bez svých blízkých, dětí, vnoučat..?
Syna dávám normálně svému ex, který žije se svou 72 letou matkou, stejně tak tam chodí ostatní její vnoučata.
Ach jo, je mi z toho smutno, jak jsme se nechali všichni zastrašit a jak moc se bojíme toho, co je v životě beztak přirozené a nevyhnutelné. Tak raději sedíme doma a ochuzujeme sebe i své bližní o každý den.
@Sonarka píše:
Já být stará, tak na nějakou karanténu taky kašlu, bůhví kolik času jim ještě zbývá..mají své třeba poslední měsíce, strávit zavření doma? Bez svých blízkých, dětí, vnoučat..?
Syna dávám normálně svému ex, který žije se svou 72 letou matkou, stejně tak tam chodí ostatní její vnoučata.
Ach jo, je mi z toho smutno, jak jsme se nechali všichni zastrašit a jak moc se bojíme toho, co je v životě beztak přirozené a nevyhnutelné. Tak raději sedíme doma a ochuzujeme sebe i své bližní o každý den.
Přesně. ![]()
Ne, my nepouštíme, nejezdíme k babičce (nákup necháváme před dveřmi). Ale naše babička má už svůj věk a řešila potíže se srdcem, takže je vysoce riziková skupina a u nás manžel chodí do práce a chodíme do obchodu - jinam taky ne, ale přece jen možnost, že k ní koronavirus zaneseme, tady je a to v žádném případě nechceme. Ona se v nejbližším měsíci umírat nechystá ![]()