Od jaké doby šátkovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
151
10.3.12 15:22

Od jaké doby šátkovat?

Chci se zeptat zkušených šátkařek, od jaké doby se může miminko vázat do šátku? Mám 6ti denního chlapečka. Zatím to teda vůbec neumím, takže i odkaz na stránky, kde jsou návody na vázání přivítám. Asi se toho dá hodně zkazit, když se šátek používá špatně, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81476
10.3.12 15:42

Klidně hned. Dcera šla do šátku hned po příchodu z porodnice.
nejlepší jsou videonávody, třeba na youtube, uživatel Vonzino1 .
máš pevný nebo elastický šátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
10.3.12 15:43

Mám pevný šátek. kuknu na youtube, díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
10.3.12 15:57
Lúca T píše:
Mám pevný šátek. kuknu na youtube, díky :mavam:

tak asi koukni na nějakou kolíbku - buď v dvojitém kříži nebo v kříži s kapsou uvnitř.
pokud chceš zkusit vertikál, tak užčitě kříž s kapsou uvnitř.

kříž s kapsou venku je spíš pro elastiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
10.3.12 17:10

a zkus kouknout, jestli se nekde u vas v okoli neporada kurz vazani- to je docela uzitecny ;)

• Citovat
  • Upravit
81476
10.3.12 17:12
Kaca007 píše:
a zkus kouknout, jestli se nekde u vas v okoli neporada kurz vazani- to je docela uzitecny ;)

mě přijde lepší vyhledat nějakou nosnici v okolí. je to zadara a individuální.
třeba na nosenideti.cz jsou diskuze podle lokality, tak tam mrkni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
11.3.12 06:43
Lúca T píše:
Asi se toho dá hodně zkazit, když se šátek používá špatně, co? :think:

Mrkni na ty videa, co ti doporučovala Alpaka.
Hodně lidí tvrdí, že napolohovat do kolíbky je těžký, ale já bych neřekla, připadalo mi to intuitivní a takové přirozené, pro to malý miminko. Naopak jsem měla trochu problém s tou svislou polohou, to už mi pak připadalo lepší a jednodušší nosítko.
Ale na tu kolíbku byl šátek super.
A podle mě se vůbec neboj, že bys mohla něco zkazit :) Popravdě si nedokážu představit, jak bys ho tam musela dát, aby mu to ublížilo. Ono by se ozvalo, kdyby mu to bylo nepohodlné, neboj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
11.3.12 12:39

Elik- pri kolibce se zkazit da :? kdyz se tam dite blbe napolohuje, muze to i narusovat dychani… a deti se sirokym balenim ci refluxem treba kolibky vubec nemuzou…

Alpaka-to mas taky pravdu ;)

• Citovat
  • Upravit
10799
11.3.12 19:19
Kaca007 píše:
Elik- pri kolibce se zkazit da :? kdyz se tam dite blbe napolohuje, muze to i narusovat dychani… a deti se sirokym balenim ci refluxem treba kolibky vubec nemuzou…

Jako já se nechci nějak hádat… nijak zvlášť tomu nerozumím… ale podle mě je škoda, aby zakladatelka měla pocit, že to nějak extra super mega složité, bála se, a kvůli tomu to nezkusila. Ženy různých kultur nosí mimina v šátkách po staletí a žádné kurzy na to nemají.
Podle mě, pokud by se dítěti blbě dýchalo, tak to poznáš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
11.3.12 19:35
Elik píše:
Kaca007 píše:
Jako já se nechci nějak hádat… nijak zvlášť tomu nerozumím… ale podle mě je škoda, aby zakladatelka měla pocit, že to nějak extra super mega složité, bála se, a kvůli tomu to nezkusila. Ženy různých kultur nosí mimina v šátkách po staletí a žádné kurzy na to nemají.
Podle mě, pokud by se dítěti blbě dýchalo, tak to poznáš :nevim:

J8 kolíbku se starším vázala, nyní, když idím fotky, tak blbě. S dcerou jsem je vázala, myslím, že už jsem věděla jak a hlavní zásady správného polohování dodržela. Bohužel z kyčlí ve 3 týdnech už jsem odcházela s vertikálem.

Jinak ke kurzům - po staletí nebyly třeba kurzy, dokonce ani videonávody, protože se žilo pohromadě a ženské všechno měly okoukané.
Většina kultur nosí na vertikál - bu´d na zádech nebo na boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
11.3.12 19:48

Alpaka a v čem myslíš, že jsi to předtím dělala blbě?

To máš pravdu, že to měly okoukané, ale věděly, co je správně, a proč? A víme s určitostí my, co je správně? :nevim:

Já fakt nechci nějak vířit vody, myslím že je fajn, že k tomu zakladatelka přistupuje zodpovědně, sama jsem se si taky snažila sehnat všechny možné informace, abych neudělala něco špatně… no a možná jsem to i tak nakonec špatně dělala, kdo ví? Ale žádný výčitky kvůli tomu nemám, nevěřím, že se dá tímhle způsobem miminku nějak výrazně „ublížit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
11.3.12 19:57
Elik píše:
Alpaka a v čem myslíš, že jsi to předtím dělala blbě?

To máš pravdu, že to měly okoukané, ale věděly, co je správně, a proč? A víme s určitostí my, co je správně? :nevim:

Já fakt nechci nějak vířit vody, myslím že je fajn, že k tomu zakladatelka přistupuje zodpovědně, sama jsem se si taky snažila sehnat všechny možné informace, abych neudělala něco špatně… no a možná jsem to i tak nakonec špatně dělala, kdo ví? Ale žádný výčitky kvůli tomu nemám, nevěřím, že se dá tímhle způsobem miminku nějak výrazně „ublížit“.

kluk tam byl dost zapadlý, určitě měl bradu dost přitisklou k hrudníku. A jako větší už byl okolo mě stočený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí