Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj holky máme vajíčko do 12kg ale jezdíme často autem a už ted nám docela trčej nožičky ven..a to je malý 8m.Chtěla bych nějakou autosedačku popředu ale nějakou bezpečnější a jistotu že si malá nedokáže rozepnout pásy.porádíte jaký jsou lepší a ne moc drahý??díky ![]()
Ahoj. To, že trčí nožičky, nevadí. Neměly by být pásy za ramínkama a přesahovat hlavička. Autosedačka po směru jízdy je méně bezpečná než ta proti směru, takže já být tebou bych nespěchala. ![]()
máme v autě krátký pásy tak jí musím vozit vepředu a mám vždycky hroznej strach..byla bych radši kdyby byla vzadu..a naše vajíčko nemá pásání přes ramena ale přes nožičky a okolo autosedačky.
Jsou sedačky 9-18kg,ale když nepřečuhuje hlavička tak bych nechala vajíčko ![]()
wercis píše:
máme v autě krátký pásy tak jí musím vozit vepředu a mám vždycky hroznej strach..byla bych radši kdyby byla vzadu..a naše vajíčko nemá pásání přes ramena ale přes nožičky a okolo autosedačky.
Hkac myslela ty pásy ve vajíčku, že mají být - „začínat“ nad ramínkama. Na posměr je fakt moc malá.
My kupovali dneska
sice jeste budou ve vejci, ale budu mit doma pro pripad nutnosti, deti rostou nevuveritelne rychle, nejeli jsme golfkama tyden a museli jsme posunovat popruhy, jak kluci vyrostli
jinak jsme vybrali chicco key 1 XP, slusna cena a v ADAC ma 3 hvezdicky, do auta se nam vejdou 3 vedle sebe, takze super ![]()
wercis, hkac myslela ten pětibodový pás .. to určitě má i Vaše vajíčko … a sedačka je malá, pokud přesahuje hlavička dítěte přes horní okraj autosedačky ..
kritéria jsou: samostatný sed, 9 měsíců, a myslím že 9 kg, snad se nepletu
poslechni holky, radí dobře ![]()
my klárku taky vozíme stále ve vajíčku
nespěcháme jen to asi dostane k ježíšku tak jsem chtěla vědět jaká je dobrá,můžem jí mít doma a až bude vajíčko malé tak přesednout ![]()
zuzka.mamka píše:
kritéria jsou: samostatný sed, 9 měsíců, a myslím že 9 kg, snad se nepletuposlechni holky, radí dobře
my klárku taky vozíme stále ve vajíčku
Zuzko já myslím,že nemusí súplňovat všechny kritéria co ty píšeš,tyhle 9-18 se dajíjěště dost naklopit takže mimi pololeží ![]()
já vím co myslíš, ale nedavno jsme to tady řešily a ty kritéria tak nějak byly
verenika píše:zuzka.mamka píše:Zuzko já myslím,že nemusí súplňovat všechny kritéria co ty píšeš,tyhle 9-18 se dajíjěště dost naklopit takže mimi pololeží
kritéria jsou: samostatný sed, 9 měsíců, a myslím že 9 kg, snad se nepletu
můsí splňovat všechny. Dítě které nesplní byť jedno kriterium do takové sedačky nesmí.
jj,už jsem to našla
Máte pravdu…Už si to nepamatuju,my máme tu 18-36 ![]()
wercis píše:
ahoj holky máme vajíčko do 12kg ale jezdíme často autem a už ted nám docela trčej nožičky ven..a to je malý 8m.Chtěla bych nějakou autosedačku popředu ale nějakou bezpečnější a jistotu že si malá nedokáže rozepnout pásy.porádíte jaký jsou lepší a ne moc drahý??díky
Ahoj, pred nejakou dobou jsem resila podobny problem…
Nakonec jsme vybrali (myslim dobre)
Je do 18 kilo
Dá se upevnit i po smeru i v protismeru jizdy
Dá se naklonit(takze uvest skoro do lehu)
A hlavne kdyz se pasy rozepnout tak to zacne pipat..!
Malemu se tam lezi moc dobre…teda uz se tolik nemrvi…vajicko jsme teda nemeli moc kvalit. nechala jsme to od kocarku…moc spokojena jsem teda nebyla ![]()