Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, od kdy se můžou dávat dětem chrastítka a různý věci na žužlání dětem do ručiček?
Ta moje dvanáctidenní žabka několik hodin denně pročučí nebo prořve
, protože se prostě nudí…teda já mám takovej dojem(nakrmená a vykakaná a přebalená je). Tak na ní mluvim a dělám s ní různý kravinky, abych jí zabavila…děsně jí to vždy zaujme
Ale když potřebuju umejt nádobí a tak podobně, nevím jestli jí můžu už teď dát na hraní nějaký žužlátko, aby se na tu chvilku zabavila. Děkuju za zkušenosti a případné rady (rady typu: umej nádobí jindy, nepřijímám
)
No klidně jí to dávat můžeš, ale mám pocit, že takový mimčo zajímá jenom mamina a její obličeje
A ještě by ti to stejně neudržela.Já myla nádobí tak, že Kuba byl v lehátku nebo v sedačce a já ho nohou houpala ![]()
Stensa píše:
No klidně jí to dávat můžeš, ale mám pocit, že takový mimčo zajímá jenom mamina a její obličejeA ještě by ti to stejně neudržela.Já myla nádobí tak, že Kuba byl v lehátku nebo v sedačce a já ho nohou houpala
tak to je dost dobrý
no, my máme fuj pudla a ten by jíhned olíz…bych ho prokopla, takže v lehátku jí u sebe v kuchyni mám, ale na stole…a nádobí meju běžně na desetkrát ![]()
No ne, mě jde jen o to, když je ještě tak malinká, aby si tím neudělala bouli…přecejen má ještě ty ručičky chramlavý ![]()
Spíš nad ni něco zajímavého pověsit, dost nízko, aby třeba když máchá ručičkama do toho se mohla trefit. Ale i tak je asi fakt ještě brzo, zkusila bych šátek a nosit=) I když sama jsem nenosila, ale Majda taky lehla a spala, tak co bych se s ní tahala, že=)
Pipet píše:
Spíš nad ni něco zajímavého pověsit, dost nízko, aby třeba když máchá ručičkama do toho se mohla trefit. Ale i tak je asi fakt ještě brzo, zkusila bych šátek a nosit=) I když sama jsem nenosila, ale Majda taky lehla a spala, tak co bych se s ní tahala, že=)
Zelená závist
ta moje žabka je děsná zvědavka a čiperka…uspat jí je nadlidský úkon
Hyper mimi… co bude dál?
![]()
Prodigy, já malýmu dala hrazdičku, měla jsem takovou s tou dekou, na jedno zvířátko jsem mu ještě pověsila chrastítko, aby když máchal ručkama do něj bouchnul a nic si neudělal, takhle si vydržel hrát dlouho a bavilo ho to ![]()
Pettulle píše:
Prodigy, já malýmu dala hrazdičku, měla jsem takovou s tou dekou, na jedno zvířátko jsem mu ještě pověsila chrastítko, aby když máchal ručkama do něj bouchnul a nic si neudělal, takhle si vydržel hrát dlouho a bavilo ho to
No jooo vlastně…nějaká hrazdička na to lehátkohoupátko vlastně je…jůůůůůůůůůůůůto zkusím… díky
![]()
malej mi dneska zacal koukat na kamarady co ma v postylce (spiralku, sustivyho plysovyho dracka a kolotoc nad sebou, ale na ten asi jeste moc nevidel
ale do rucicek jeste nic nebere, to me radsi drapne za hubu ![]()
careynka píše:
malej mi dneska zacal koukat na kamarady co ma v postylce (spiralku, sustivyho plysovyho dracka a kolotoc nad sebou, ale na ten asi jeste moc nevidelale do rucicek jeste nic nebere, to me radsi drapne za hubu
Malá když nemá co, tak si do ručiček pevně uchopí pusinku nebo tvářičky a tahá si za ně…střevo ![]()
prodigy222 píše:careynka píše:
malej mi dneska zacal koukat na kamarady co ma v postylce (spiralku, sustivyho plysovyho dracka a kolotoc nad sebou, ale na ten asi jeste moc nevidelale do rucicek jeste nic nebere, to me radsi drapne za hubu
![]()
![]()
tak tohle mě pobavilo…
![]()
Malá když nemá co, tak si do ručiček pevně uchopí pusinku nebo tvářičky a tahá si za ně…střevo
On si furt drape do oci
v porodce dostaval rukavicky. Ted dostal dudlika, jinak by furt cucal me a jak pocucaval, tak ho hodne bolelo brisko, ted se to spravilo a vzdy drapne ten dudel a drzi ho az si to vytahne s pusinky a pak rve ![]()
Představuju si ani ne dvoutýdenní miminko, jak si hraje s chrastítkem…
![]()
Ne, vážně, možná kolotoč nebo hrazdička, ale takovýhle prcek si fakt s hračkami ještě nepohraje. Když myješ nádobí, nech si ji někde poblíž a povídej něco nebo si zpívej, ona Tě uslyší a bude to. Není potřeba vymýšlet jí nepřetržitou zábavu… ![]()
ja mela pro prcka takove mekoucke chrastitko ve tvaru zviratka, navlekalo se mimcu na ruku,jako naramek. neublizi si a odpadaji potize s drzenim.
lucie.t píše:
ja mela pro prcka takove mekoucke chrastitko ve tvaru zviratka, navlekalo se mimcu na ruku,jako naramek. neublizi si a odpadaji potize s drzenim.
A kde jsi ho koupila? Kde to sehnat? ![]()
Rekla bych, ze pro tak malymimco jeste hracky nejsou k nicemu.Az pozdeji.U nas na dobrou pohodu zabiralo zavinuti do deky nebo perinky,zpivani a nebo rytmicke houpani.Prababicka poustela nasemu synovi radio Proglas a ty modlitby a zpevy ho ohromne uklidnovaly
.