Od kdy dát dítěti rukavice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
288
27.10.24 07:05

Od kdy dat diteti rukavice

Ahoj holky, prosím vás. Mám 4.mesicni miminko, od kdy mu mám dávat rukavicky? Původně jsem si říkala, že se budu řídit podle chladu, ale on má od narození ledový ruce, ikdyz topime, tak jako nevím.
Poradíte mi prosím zhruba v kolika stupních mu dávat rukavice? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
27.10.24 07:10

Studené ručičky a nožičky jsou u miminek normální. Teplota se u miminek hlídá vzadu za krčkem. Nesmí tam být spocené ani chladné. Tenké rukavičky bych dávala od 10 stupnu niz, od třech nebo nuly uz nejake teplejsi…

• Citovat
  • Upravit
288
27.10.24 07:13

@Asta135 jj vím, že podle zátylku. To je hlídám, aby byl chlapec v teple :)
Děkuji za info. Právě jak je teď už takový počasí kolem 12 tak jsem přemýšlela, jestli už dávat nebi ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8870
27.10.24 07:14

Nedávala jsem vůbec takhle malým dětem rukavice. Venku jsem holky vždy zabalila v kočáru, že ruky netrčely. Mám dvě podzimní. Takže ty první zimu vůbec nepotřebovaly ven rukavice. Až tu další zimu, až byly chodící, sedící v kočáře. Syn je jarní. Nějak v prosinci už seděl, šermoval rukama. Tak jemu se rukavice daly. Nebo měl kombinézu, která měla rukavice.
Doma jsem žádnému nikdy nedávala. Nehty jsem jim pravidelně stříhala. Tak nebylo ani třeba, ať se neškrábnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
27.10.24 07:24

Na ven bych už klidně nějaký tenký dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
27.10.24 08:54

Takhle malému miminu jsem rukavice nedávala vůbec. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
27.10.24 10:07

Pokud je ve fusaku tak zadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
27.10.24 10:44

Fusak mu ještě nedávám. Má fleecovy overal s kapucí. Ruce má venku, když mu je zababuším, tak se vzteka a chce je venku, proto se ptám na ty rukavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
27.10.24 11:00
@Kateřina19955 píše: Více

Tak klidně nějaké tenké bavlněné dej, tím nic moc nezkazíš 😁

• Citovat
  • Upravit
3722
27.10.24 19:04

Takhle malému miminku jsem rukavice nedávala. Měla jsem kombinézu kde byly ruce o nohy kryté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
27.10.24 19:51

Řiď se svým pocitem a chováním svého miminka ;). Já když mám studené ruce a nohy, tak mi tedy příjemně není a nějaká poučka je mi fuk. Bavlněné bych teď klidně už dávala, pokud nemá ruce přikryté dekou nebo něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková