Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Koukni do h&m. Do kancelare jsem si obleceni nakoupila tam. Jinak ja nejradeji dziny a mikinu
jinak prolejzam jeste Mohito, tam se da taky sehnat pekny obleceni za normalni cenu ![]()
Nic lepšího než šaty podle mě do kanclu vymyslet nejde
.
Pohodlné, univerzální, dobře to vypadá. Netřeba vymýšlet kombinace vršku a spodku.
@Caridina džíny a funkčná mikina to aj ja najradšej
. Aj v práci to bola ideálna kombinácia, ale do kancelárie už treba niečo iné
.
@Karamba2020 akú obuv skombinovať so šatami? Ak nosím šaty tak na udalosť ako je svadba/oslava a tam si beriem podpätky, len v tých chodiť do práce nechcem ![]()
Saty. A do trenu mit boty na prezuti. Ja nosim saty a nebo kalhoty s nejakym topem. Saka nenosim, je mi hic, spis obcas bolerko odpovidajici veku, abych nemela nahata ramena. Sukne me ted nejak nebavi, ani nevim prc
.
@Karamba2020 souhlas! Už několik let nosím do kanceláře výhradně jen šaty (nebo tak z 20 % sukni + top) a je to nejlepší…nic nemusím ráno vymýšlet, nepaří se mi zadek na židli… Hodně holek v práci, jak tak pozoruji, na to postupně najelo taky
@Silviiii obuv úplně jednoduše - v létě sandály, jaro balerínky, bílé tenisky, podzim kotníkové kozačky na nízkém podpatku, v zimě vysoké kozačky. (To jen za mě pro inspiraci). Obecně moc nevídám, že by k těm šatům nosil někdo boty na podpatku, jakože styl lodičky…to působí divně, venkovsky, jakože se nějak zoufale snažíš o něco… tahle obuv prostě patří jinam. V kanclu v tom vídám jen ty holky, co měří metr padesát a snaží se tím trochu „vyrůst“ a tak nějak jsou s těmi vysokými podpatky už skoro srostlé ![]()
Do kanceláře nosím dle nálady šaty, sukně nebo společenské kalhoty. Mám různé střihy, barvy, vzory. Záleží na tom, zda jdu jen normálně do kanceláře nebo zda je nějaké jednání. Jako vršky mám halenky, topy, basic trička, saka, svetříky, kardigany. Boty mám buď lodičky na nižším širokém podpatku, v létě sandále či pantofle (pokud nemáme jednání, jinak uzavřenou botu a silonky i v létě). V zimě mám na přezutí z kozaček baleríny na vyšší podrážce. Ze značek bot mám nejčastěji Caprice, Hogl, Hispanitas. Jo a boty jedině kožené.
Radu nemám, samotnou by mě to zajímalo a nikdy jsem teda nepracovala nikde, kde by byl potřeba nějaký dresscode (a asi bych ani nechtěla
) ne, že bych se oblíkala jako vágus, ale nějak nemám žádný styl a nějak líp jsem se začala oblíkat až s manželem. Ale hlavně jsem teda tým džíny, teprve před pár lety jsem začala nosit šaty aspoň v létě, ale (a teď blbá otázka
) jak vlastně nosíte ty šaty v zimě?
Mě odrazuje, že bych k tomu musela složitě vybírat bundu a boty, aby to nějak vypadalo a to vám není zima jen v silonkách? Já jsem zimomřivá celoživotně ![]()
Než jsem se vracela do práce, vlezla jsem na Vinted a koupila za pár korun asi patery šaty. Nepříliš výrazné a divoké, nepříliš odhalující a hlavně od pohledu pohodlné. Pokud jsi typ džíny a mikina, ve vypasovaných pouzdrovkách se budeš cítit dost svázaná. Taky záleží, jaký máte dress code, někde projde ledasco, někde jedou víc business. A taky jak je u vás teplo
Protože jinak se člověk obleče do vytopeného kanclu a jinak do prostoru, kde se pořád větrá. Jinak zázračným kouskem je pro mě sako, vždycky mám nějaké v kanclu na věšáku - jednak to člověk přehodí přes cokoliv, když je mu chladno. A druhak i dost obyč outfit to umí hezky zvednout. Takové to v pohodlí kanceláře, datluju do počítače a usrkávámkafe a najednou bum, důležitá návštěva - hodím přes sebe sako a hned to vypadá líp. A mám ráda brože.
A do kanclu se přezouvám. Mám tam klasika obyč černé baleríny. Pohodlné, že se v tom dají naběhat kilometry, a pořád k šatům vypadají slušně. Nikdy jsem nepobírala kolegyně, co chodily celý den v kozačkách, co v nich dorazily do práce.
@Marieke kabát vlastním, vlněn pěkně zahřeje. Když leje, klidně přes sebe hodím i softshellový z Atomratu. V zimě kozačky nebo vyšší boty. A silonky většinu zimy stačí - pokud ne, dají se sehnat i teplé punčochy. A šaty můžou být z různého materiálu, třeba vlna fakt hezky hřeje.
@Marieke v zimě nosím punčochy s podílem kašmíru a kozačky s beránkem. V kanceláři se přezuji. Ale jezdím MHD, nikde dlouho nechodím ani necekamz. To také dělá hodně.
Boty vychytat je zaklad. Kozacky a zateplene boty prezouvam. Driv jsem baliriny obcas mela, ted se v nich moc necitim (ale mam je
). Letos v lete jsem to stridala. Uz jsem se zase po materske vycvicila silny podpatek snesu max 7,5 a uzivam si ho, nateniskovala jsem se dost na matrske. Ale obcas se zuju, mam kancl pro sebe. Mam i nizke sandaly k dlouhym satum. Silonky v lete jsem nenosila, nikdo me nastesti nekritizoval (nad sebou mam jen dva). A dokonce jsem si dovolila nosit sandalyna klinku, ale moc tim nedrazdim. Spis v patek, to chodil sef v teskach. Na ted kotnikove kozacky ruznych druhu. Hezky drzi nohu, jsou docela pohodlne.
@nozu píše: Více
Co to je? To zni dobre. Jsem neco zameskala ![]()
Dobrý večer, poraďte mi oblečenie do kancelárie, mám 40 rokov, postava myslím že taká normálna a výška 170cm, váha 70kg. Pracujem ako geodétka, posledné roky som pravidelne chodila do terénu takže toto som vôbec neriešila, teraz idem na vyššiu pozíciu kde budem prevažne v kancelárií a občas práca v teréne.
Teraz sa obliekam prevažne športovo čo vyhovovalo aj mojej práci, ale som otvorená všetkým nápadom, rada sa inšpirujem. Akurát ešte doplním že moc sa mi nepáči súčasná oversize móda, skôr niečo na telo. Ďakujem za nápady a tipy