Od jakého věku dítěte dávat klasické jídlo?

779
17.5.15 13:31

od kdy dávat normální jídlo

Ahoj, chtěla bych se zeptat, od kdy jste začali dítěti dávat normální jídlo jaké jí dospělí? Náš syn - 15měsíců - má k snídani normálně chleba s máslem, marmeládou, sýrem (ne taveným), jí bílý jogurt, ovoce, kravské mléko zatím ne, ale obědy mu pořád ještě vařím extra… nějak si nedovedu představit mu dávat v obchoďáku koupený maso (pro něj jsem splašila po příbuzných doma vykrmený zvířectvo všeho druhu), zeleninu (něco z domácích zásob, něco bio koupené)… Ale říkám sí, jestli to nedělám blbě, pak půjde do školky a beztak dostane normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1450
17.5.15 13:37

V patnácti měsících jedla to co my.. maso normálně v krámě kupované ani od příbuzných nemáš jistotu že je maso v pořádku pokud ho nenechávají kontrolovat :nevim:.. vařila jsem normálně pro nás jen před dokořeněním jsem odebrala malé zvlášť a nám dochutila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
17.5.15 13:39

Právě sis odpověděla…1taky jsem to u první moc řešila, takže chápu.
Jinak naš druhý syn jí s námi už od roka jen míň solím, a my si to dochucujeme na talíři. Staršímu jsme to přestala hlídat od dvou let kdy nastoupil do školky, to mi povídá, že dostávají i bonbony (které neznal) od pani učitelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.5.15 13:44

@a0b9 podle me to prehanis. Nereknu kdybys to michala, ze extra uvaris, kdyz vy dospeli mate neco nevhodneho, ale bat se diteti dat zeleninu bezne dostupnou v prodejni siti, to uz zavani fanatismem.
Nikdo netvrdi, ze musis maso kupovat v supermarketu, zajdi do reznictvi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.5.15 13:48

V tomhle věku jedl kluk už dávno s námi. A ani předtím jsem to jídlo moc nehrotila. V obchodě snad jedovatý jídlo neprodávají :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5010
17.5.15 13:51

Malá jí tak od roka to co my, jen když vařím kořeněná jídla, udělám základ a před okořeněním dám porci stranou. A méně solím, na což si ostatní strávníci museli zvyknout.
Suroviny se snažím kupovat takové, o kterých si myslím, že jsou zdravé a nezávadné. Ale když je potřeba, nakoupím i v supermarketu a zas tak moc to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.5.15 13:55

Maly jedl vetsinu naseho jidla od 10 mesicu v upravene forme. Po roce uz jsem to neresila skoro vubec a pokud mame nejake fakt nevhodne jídlo, tak to resime krabickama. Varit extra pro mimino me fakt nikdy nebavilo a syn je nastesti v tomhle bezproblémový :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
17.5.15 14:08

@a0b9 tak malemu ted budou dva roky a obedy s vecerema mu vicemene take porad varim extra :-D jako, kdyz mame nejake jidlo, ktere si da, tak mu trebas obed od nas dam, ale spis papa stale to svoje…ma to malo korenene a takove zdravejsi…a ja jsem zvykla, ze ma svoje.. :-D tak u toho i asi jeste chvilku zustanu ;-) ale postupne urcite zacnu uz i vic davat i to nase jidlo… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
17.5.15 14:28
@veronika6913 píše:
@a0b9 tak malemu ted budou dva roky a obedy s vecerema mu vicemene take porad varim extra :-D jako, kdyz mame nejake jidlo, ktere si da, tak mu trebas obed od nas dam, ale spis papa stale to svoje…ma to malo korenene a takove zdravejsi…a ja jsem zvykla, ze ma svoje.. :-D tak u toho i asi jeste chvilku zustanu ;-) ale postupne urcite zacnu uz i vic davat i to nase jidlo… :-D

Jak tohle děláš? Naše děti co vidí, to chtějí. Proto se stravujeme tak, aby to mohli jíst i ony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.5.15 14:30

@a0b9 Jí s námi cca od 14 měsíců (on by stejně dýl ani nechtěl jíst něco jiného než my), ale vařím doma přiměřeně dítěti (takže vhodná jídla, téměř nesolíme, žádné polotovary atd.). Maso jsem i do příkrmů kupovala a kupuji u prověřeného řeznika, na zelenině z hyper/super až tak nic zlého nevidím (kupovat hlavně sezónní druhy a i když je kolikrát samozřejmě vyhnaná, tak tak velkému dítěti už nějaký ten případný dusičnan neublíží - ona ta domácí zelenina na tom kolikrát může být i hůř, když Ti třeba soused vypouští na černo jímku :evil: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
17.5.15 14:30

Ono otazkou je, co je pro koho normalni jidlo. Pro znamou je to od roka cokolada, burger, hranolky, dzusiky, proste sladkosti vseho druhu.
Podle me ma smysl dbat na kvalitu jidla malych deti. Jednak nemaji vyvinutou plne imunitu a propocet jidla na hmotnost jejich tela je uplne neco jineho nez u dospeleho.
Maso z bezne obchodni site nedavam, mnozstvi pouzivanych antibiotik se da dohledat v oficialnich statistikach a neni to neco, co se mi libi.
Takze za me, neni mi jedno, co moje deti jedi. A nekrmim je tim, co mi zrovna rikaji v TV reklame, ze je to nejlepsi a bez ceho se neobejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.5.15 14:31
@xstrasilka píše:
Jak tohle děláš? Naše děti co vidí, to chtějí. Proto se stravujeme tak, aby to mohli jíst i ony.

Přesně, dát klukovi miminkovský mišmaš a sama mít na talíři třeba rajskou, tak bych s ním ten oběd asi duševně nevydržela. pokud si chci dát něco, co nechci dát dítěti, musím se s tím schovat nebo jíst, když spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
17.5.15 14:33
@Svistice píše:
Přesně, dát klukovi miminkovský mišmaš a sama mít na talíři třeba rajskou, tak bych s ním ten oběd asi duševně nevydržela. pokud si chci dát něco, co nechci dát dítěti, musím se s tím schovat nebo jíst, když spí.

Mám to doma úplně stejně, dcera mě odnaučuje jíst nezdravě a mlsat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
17.5.15 14:38

Mladší se v 9 měsících „rozhodl“ ze nebude jist ani domácí ani kupovane prikrmy :zed:, takže začal jist s námi ( samozřejmě jeho jídlo je s min soli a korenim ), i dr to schvalila, říkala, ze ho preci nemůžu nechat umřít hlady :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
17.5.15 14:51

22 měsíců a často pro něj vařím zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie