Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
lokofa píše:
Já mám i pocit, že jsem někde četla, že podsedáky už budou mít zákaz. Ale nenajdu už kde
V nekterych zemich uz zakazane jsou, jestli to dojde i sem ![]()
LeaZbrna píše:lokofa píše:V nekterych zemich uz zakazane jsou, jestli to dojde i sem
Já mám i pocit, že jsem někde četla, že podsedáky už budou mít zákaz. Ale nenajdu už kde
to už by mělo.
No doufám ,že nedojde . Protože , jak už někdo psal , u těch, co jim chybí pár cm , by to byla tragédie. A dokonce záleží i na autě . Máme jedno auto nejmenoované značky , kde jezdí i se svými 145 cm bez sedačky (podsedáku) , protože s ní má hlavu cca 5 cm od stropu , absolutně už mimo opěrku.(Je to auto osobní)
taky si nedovedu představit, že dvě děti,které vozím -osm a deset let, vozím obě v autosedačce… zvlášt, když za chvíli přibyde ještě vajíčko.máme pro obě podsedák, takový ten masivní - graco asi za 1000 korun.
Já mám syna a ten je na podsedáku asi od 3 let
…nejsou prostě peníze na velkou sedačku,máme teď ještě vajíčko a nejstarší dceru bez sedačky…s velkou bysme se stejně nevlezli
…za nás sedačky nebyly vůbec
![]()
evka píše:
Já mám syna a ten je na podsedáku asi od 3 let![]()
![]()
…nejsou prostě peníze na velkou sedačku,máme teď ještě vajíčko a nejstarší dceru bez sedačky…s velkou bysme se stejně nevlezli
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evko,
ja mela z neznalosti dceru v podsedaku od tri let taky/je vysoka/.Po shlednuti craschtestu s podsedakem letel OBLOUKEM a na sedacku jsme okamzite nasetrili!!!!!
Cybex X Solution napriklad opravdu cenove jde a je ohromne prostorna!!!!!!!
evka píše: …za nás sedačky nebyly vůbec![]()
![]()
![]()
To ani automatický pračky… ![]()
Učitě je rozdíl tříletý dítě a desetiletý dítě. Mám dceru pět let a jezdí v Romerce Kidfix, na podsedák bych jí nedala, ani kdybych jela za roh do sámošky.
Jak už tady někdo psal, podsedák plní stejnou funkci, jako kdybyste dítě posadili na krabici, ochranná funkce žádná. Desetiletý dítě, 30kg, 145cm už bych na podsedák posadila bez hnutí oka, ale tříletý, pětiletetý ani osmiletý ani omylem.
Haninka, ty ses ptala, do který sedačky se narve dítě 30 kilo a 135 cm, moje dcera má 34 kg a 136 cm a do Maxi cosi Rodi se vejde
Má deset let, držkuje, že chce jezdit aspoň jen s podsedákem nebo úplně bez, ale má smůlu, trvám na sedačce. Teď v létě je to lepší, v bundě v zimě je to maso.
Podsedák nikdy. Někdo ti tu určitě hodí odkaz na test, co se s tane s dítětem na podsedáku při nárazu. To už je lepší pořídit levnou supermarketovou sedačku do 36kg.
U nás jezdí obě devítileté neteře v sedačkách, není pravda, že se později musí odendat záda. ![]()
Odendat záda a udělat ze sedačky pdosedák musíš u autosedaček co nejde výškově nastvit hlavová opěrka
To máme třeba u Concord fixmax,tam může být do 25kg v autosedačce a pak z toho udělat podsedák ![]()
My máme Cybex solution X(přijde mi dost rpostorná) a u tchánů v autě Babypoint Comet(ta mi prřijde jěště větší),koukala jsem aby šla nastavit opěrka hlavy do výšky.Sousedi mají 7letou a vozí v ý Babypoint v pohodě ![]()
Vereniko, jo tak jsem to myslela, že existují sedačky, kde se to musí udělat, ale u některých ne ![]()
evka píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
promin, ale tohle mi prijde jako hodne blby argument, nejsou penize.
lokofa píše:evka píše:promin, ale tohle mi prijde jako hodne blby argument, nejsou penize.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
souhlasím!
lokofa píše:evka píše:promin, ale tohle mi prijde jako hodne blby argument, nejsou penize.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To mě taky,dá e koupit sedačka v bazaru,na inzerát.raději nějakou jedtou než podsdák
Ale ty jsi matka,ty rozhoduješ.
Tak ono je rozídl tříleté a cca šestileté díte.
Ovsem u sousedu na bc davala holcina fotku osmiletáka v romerce a byl porad ok. Pořád lepsí nez podsedak.