Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj chtěla bych se zeptat od kdy do podsedáku?Je to daný výškou nebo kilama?Děkuji za odpovědi
Za mě, po tom co při lehké nehodě 10 leté dítě vypadlo z podsedáku a jediné z auta se potlouklo tak nikdy. Radši nějakou pořádnou sedačku, kde to dítě drží.
Za mně taky nikdy. Podsedák není autosedačka. Není to vůbec bezpečné a dítě to nechrání při žádném nárazu.
Aspera píše:
Za mě, po tom co při lehké nehodě 10 leté dítě vypadlo z podsedáku a jediné z auta se potlouklo tak nikdy. Radši nějakou pořádnou sedačku, kde to dítě drží.
NIKDY-podivej se na videa crashtestu a pochopis,proc podsedak NENI ABSOLUTNE BEZPECNY ![]()
Podsedák nikdy.
Je to spíš jen splnění legislativy pro policajta, nikoliv ochrana pro dítě. Źádný ochranný prvek proti bočnímu nárazu.
Za mě taky nikdy!Podsedák nemám v plánu kupovat chlap teda chtěl ale pěkně jsem ho jsem ho sjela…stačí že ho má na těch pár ulic přejíždění tchýně a vždy se klepu hrůzou
![]()
Od 15kg,ale za mě teda nikdy ![]()
Pořádně si to nech projít hlavou,podívej se v klidu na videa crashtestů a pak možná změníš názor
Není to vůbec bezpečné,my máme sedačku 15-36 kg,podsedák nikdy nekoupím.Když vidím ty prťavý děti sotva 3 letý na podsedáku tak bych vraždil.Pás jim vede přes krk a to je tak akorát na oběšení a zlomení vazu,rozdrcení hrtanu atd. ![]()
Tohle jsi asi slyšet nechtěla,ale nikdo ti podsedák nedoporučí.Jedný kdy to akceptuji jsou velké děti…cca 10 let a výš
Já teda ještě, švagrovco kpupili podsedak, když měla jejich dcera tři roky, náš syn v té době taky (jsou stejně staří)a my brali cybex solution a divili se, že berem velkou sedačku…
Když jsem jim řekla mé důvody, najednou koupili velkou autosedačku.
Cybexka mě tehda v akci stala do dvou tisíc a je na hodně dlouhou dobu.
Tak teda děkuji já se jen ptala pač kamarádka říkala,že nemůže nic najít od kdy.Já mám sedačku 9-36kg je s podsedákem,ale dokud tam malá půjde bude jen v sedačce.A popravdě jsem netušila,že podsedák ee.Děkuji moc za rady
Já mám i pocit, že jsem někde četla, že podsedáky už budou mít zákaz. Ale nenajdu už kde
Tak to by mě zajímalo, do které sedačky narvete 30 kilové 135 cm vysoké dítě
I na těch sedačkách do 36kg jasně píšou, že od 25 kil sundat záda a nechat jen spodek, tj. podsedák.
Já si myslím,že by ta sedačka do těch 36kilo měla stačit pak už můžou být bez…Ted jsem objednávala sedačku malýmu a rozhodovala se jestli vzít 9-25kg a pak podsedák nebo 9-36kg a ta zvítězila tak jsem ráda,že mám tu.Sem to vůbec netušila s těma podsedákama nějak těm sedačkám neholduju ![]()
Podsedák tak nejdřív v 8-9 letech - spíš dle výšky dítěte, nedovedu si představit svého syna, který má 145 cm (takže zádržný systém mít musí) v autosedačce. Ač je střízlík, stejně by se tam mačkal .
Fakt záleží i na proporcích . Bude mu 12 a nemá ani těch 36 kg , ale sportuje a má docela ramena.
haninka: my máme 9-36kg Storkenmuhle a do podsedáku to rozebrat nejde, jde vyvýšit zádovou podpěru, tak snad to nějak jde ![]()
podsedák opravdu jen pro děti, kterým chybí do výš. limitu pár čísel a řekla bych tak kolem 10let ![]()