Od kdy mi vystaví doktor neschopenku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Neschopenka může být maximálně 6 měsíců , Dr. to dýl udělat nemůže, pak se to postupuje někam výš …a co jít na pár měsíců do práce??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těhotenství není nemoc, takže se nedá říct, že ti doktor od nějakého týdne vystaví neschopenku, vystaví ti ji, pokud budeš mít nějaké komplikace, pokud je vše bez problémů, tak ti ji třeba taky nevystaví vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Správně by Ti lékař měl vystavit neschopenku jen kvůli zdravotním důvodům…
Jinak není pravda, že může být jen půl roku, u těhotných ne. A myslím, že i u jiných práce neschopných se jde ke komisi až po roce, ale nejsem si jistá.
Můžeš se v práci domluvit na prodloužení RD - musí Ti držet místo 3 rok a RD se neváže na čerpání RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to, že první dítě šlo hned, nemusí nutně znamenat, že další půjde taky tak snadno, být tebou, jsem připravena na eventualitu nastoupit do práce, abys pak nebyla zaskočena ![]()
Jinak doktor ti může vystavit neschopenku ihned po zjištění těhotenství, pokud to zdravotní stav vyžaduje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teď vypadá jako bych nechtěla vůbec pracovat
s první holčičkou, jsem měla nějaké komplikace, původně jsem dr přemlouvala jít do práce, pustil mě zpět do práce na měsíc a opět mi pak neschopenku vystavil, neboť mi pracovat zakázal a to mám relativně klidné a pohodové zaměstnání… Napadlo mě, že to nechám být, kolem Vánoc se pokusíme, uvidím co dr, kdyžtak bych si nahlásila nějaké to neplacené volno … každopádně jsem to nechtěla komplikovat s malou, kvůli umístění do jesliček atd… díky moc za rady
- Citovat
- Upravit
@ana11 píše:
Správně by Ti lékař měl vystavit neschopenku jen kvůli zdravotním důvodům…
Jinak není pravda, že může být jen půl roku, u těhotných ne. A myslím, že i u jiných práce neschopných se jde ke komisi až po roce, ale nejsem si jistá.Můžeš se v práci domluvit na prodloužení RD - musí Ti držet místo 3 rok a RD se neváže na čerpání RP.
Mně moje gyndařka řekla, že mi jí může dát maximálně na půl roku vkuse…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka píše:
No tak to Ti neřekla pravdu. Ale já nevím, co a v jaké situaci bylo řečeno, takže neposoudím. Takto, jak to píšeš, tak Tě docela balamutila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla na neschopence od 6tt,hned jak zjistil,že mimi roste,začal růst i hematom přímo vedle mimi. Jinak první se podařila hned po vysazení HA,na druhé jsem si musela počkat skoro rok a už jsem chytala nerva-byla jsem totiž po umělém přerušení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka píše:
Neschopenku můžeš mít mnohem, mnohem déle, tak dlouho, jak to tvůj zdravotní stav vyžaduje, nebo dokud nedostaneš ID. Jenom je tady ochraná lhůta 12 měsíců kdy ti je vyplácena nemocenská, pokud marodíš déle, tak si žádáš buď o prodloužení této lhůty, což jde až na dalších 12 měsíců… Takže ti kecala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No takové plány jsem měla loni taky, první dítě jsme též měli na první pokus a druhé jsme si vehementně plánovali taktéž na určitý měsíc a uběhl rok a ještě nejsem ani těhotná, tož tak
. V druhém těhu mi chtěl dr. vystavit neschopenku hned od 5tt.. prostě záleží, jaké máš problémy. Pokud nebudeš mít žádné, tak tě těžko na neschopence nechá ![]()
- Citovat
- Upravit
@monika32 píše:
Neschopenku můžeš mít mnohem, mnohem déle, tak dlouho, jak to tvůj zdravotní stav vyžaduje, nebo dokud nedostaneš ID. Jenom je tady ochraná lhůta 12 měsíců kdy ti je vyplácena nemocenská, pokud marodíš déle, tak si žádáš buď o prodloužení této lhůty, což jde až na dalších 12 měsíců… Takže ti kecala
Možná, že mi říkala, že by jí pak přišla kontrola, že do těch 6ti měsíců se to nesleduje, já už nevím. Ale dík za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. V případě nějakých potíží vystavuje neschopenku obvodak nebo gynekolog? Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Holky,
jsem stále zaměstnaná, nyní s dcerkou na RP na dva roky. RD mi končí 9.2.2013. Chtěli bychom druhé miminko, ale chtěla bych je od sebe minimálně 2,5 roku. Takže máme v plánu otěhotnět kolem Vánoc, že bych potom do práce donesla neschopenku, pak PPM a dále nový RP.
Ale teď mě napadá jak to pak udělat kdyby se nepodařilo otěhotnět (s první to šlo hned na první pokus) a nestihli bychom to tedy do skončení RP na první dítě? Také od kterého tt mi gynekolog vystaví neschuponeku? Musím už být těhotná aspoň třeba v 9tt nebo jak to je?