Změna délky rodičáku, návrat do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
ona uz zadna dvouleta neni,ja jsem na tom stejne,az zjistim kdy mam tp a kdy mi bude zacitat materska s druhym,tak zazadam o rychlejsi cerpani,do doby,nez nastoupim na md......oni ti vypocitaji,kolik ti to da mesicne,max neco pres 11,ale to se odviji od predchoziho platu…uz jsem to tu zakladala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už není jen dvou - tří - čtyř letá varianta, můžeš si zvolit, kolik měsíců chceš. Spočítá se, kolik peněz už jsi vyčerpala z 220 000,– zbytek se rozdělí počtem měsíců, kdy chceš rodičák brát a vypočte se měsíční částka. (maximální je myslím 11500,– omezeno ale předchozím výdělkem)
Takže bys pobírala rodičák až do nástupu na druhou mateřskou.
Příspěvek upraven 12.05.12 v 17:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neměníš délku rodičovské dovolené ale výši pobírání rodičovského příspěvku, jeho max. výše se odvíjí od tvého nebo otce dítěte příjmu, takže nejlepší je spočítat, kolik peněz ti chybí do vyčerpání částky 220000,– a tu si rozpočítat na zbylé peníze. Pokud si je vyčerpáš dřív, tak budeš doma do mateřské prostě bez peněz, ale do práce nemusíš, tam jsi pořád evidováná jako osoba na rodičovské dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahaa tak to díky za info, a já si malovala, jak mi doplatí ten zbytek co mi zbývá a bude na pořádnou výbavičku
umějí si to vypočítat to je fakt
- Citovat
- Upravit
Herdek teď nevím, jestli nekecám s tou nemocenskou, když máš v práci nahlášenou rodičovskou dovolenou ![]()
No stejně na ni nepůjdeš=)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
Herdek teď nevím, jestli nekecám s tou nemocenskou, když máš v práci nahlášenou rodičovskou dovolenou
No stejně na ni nepůjdeš=)
Kecáš
Musela by se „vrátit“ do práce a z té na nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ona muze byt do trech let ditet doma,i kdyz to vycerpa pred tim ne??nejsem si jista..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
KecášMusela by se „vrátit“ do práce a z té na nemocenskou.
Jn, mi to došlo, jak jsem četla tvůj příspěvek… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brambůrka10 píše:
ona muze byt do trech let ditet doma,i kdyz to vycerpa pred tim ne??nejsem si jista..
Ano, doma může být do té doby co nahlásila zaměstnavateli bez ohledu na to zda pobírá nebo ne RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky by tech 220 000 mohli poslat po porodu najednou a delejte si s tim co chcete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brambůrka10 tak to bych už teď měla utraceno a nyní dřela bídu s nouzí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1024 píše:
@Brambůrka10 tak to bych už teď měla utraceno a nyní dřela bídu s nouzí
to já asi taky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
omlouvám se předem az anonym, ale je to z důvodu, že těhu je zatím moje sladké tajemnství tak proto:-)
nebo prostě byla doma zadarmo?
díky moc za rady a zkušenosti
Prosím o radu nebo zkušenost se situací- Jsem na rodičovské dovolené syn 19měs. na variantě 3leté.
1. nyní jsem zjistila že jsem podruhé těhu cca 6tt k mudr až pondělí:-) a přemýšlela jsem že bych si po potřebných testech až budu vědět že mimi je o.k.
dala změnu na 2 letou variantu a nechala doplatit zbytek peněz na rodičák.
2. jsem zaměstnanec a podle cca výpočtu bych šla na další mateřskou začátkem prosince, ale malýmu budou 2 roky v říjnu.
A ted ten dotaz:-) to bych šla na měsíc a půl do práce?