Dvouletá rodičovská dovolená

čtverda
12.5.12 15:10

dvouletá rodičovská dovolená

ahoj maminky. 25.1.2011 se mi narodila první dcerka Michalka.Šla jsem na mateřskou dovolenou,poté na rodičovský příspěvek,který čerpám do dvou let dítěte. zajímalo by mě,jsem znovu těhotná,termín mám 7.října 2012.Poté vlastně budu muset nastoupit na další rodičovský příspěvek(na MDnemám už nárok,protože mi po nástupu na první MD skončila pracovní smlouva).Zajímalo by mě,jestli si můžu svůj první rodičovský vyčerpat tím způsobem,že si zkrátím dobu rodičovské dovolené o tu dobu,kterou nestihnu vyčerpat,z důvodu narození druhého dítěte.Dneska beru měsíčně 11400kč. Přítel práci má,proto kdyby byla potřeba by šel vyřizovat se mnou,má hezký průměr,práci stálou,nemocenskou také neměl dlouhý čas. děkuji za radu :P

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4387
12.5.12 15:13

No zmenit si to mozes, ale mesacne maximum je 11 500Kc, tak to ti moc nepomoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
12.5.12 15:14

Jde to, ale maximální výše RP je 11500 Kč měsíčně, takže je to otázka doslova pár stovek. Mě to za to nestálo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
12.5.12 15:28

hm,to jsou tak tři kilča.to nemá cenu tam ani chodit,děkuju za info :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.14 20:00

Ahoj holky,
stručný dotaz - jaké jsou podmínky pro dvouletou rodičovskou?? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
10.3.14 20:05
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
stručný dotaz - jaké jsou podmínky pro dvouletou rodičovskou?? :kytka:

splnit nárok na MD a pak mít dost vysoký plat nato, abys tuhle variantu mohla zvolit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.3.14 20:32
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
stručný dotaz - jaké jsou podmínky pro dvouletou rodičovskou?? :kytka:

Přesně jak píše Martina. Jen teda nechápu, co je na tom dotazu tak intimnní, že anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.14 21:19

Jak moc vysoky plat musí být?? Anonym proto že mě tu zná víc lidiček a nevedi ze chceme druhé dite ;)

• Citovat
  • Upravit
5822
11.3.14 22:26

No já teda myslím, že žádná dvouletá md není, na md máš obnos peněz tuším 220tis. a je na tobě, jakou částku si necháš měsíčně posílat a až ji vyčerpáš, tak ji vyčerpáš. Já jsem si u první md vybírala délku u druhé md, která na první navazovala, jsem jen udávala, kolik chci posílat měsíčně. Max je 11500,– což si nechávám posílat já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.3.14 22:45
@jopo píše:
No já teda myslím, že žádná dvouletá md není, na md máš obnos peněz tuším 220tis. a je na tobě, jakou částku si necháš měsíčně posílat a až ji vyčerpáš, tak ji vyčerpáš. Já jsem si u první md vybírala délku u druhé md, která na první navazovala, jsem jen udávala, kolik chci posílat měsíčně. Max je 11500,– což si nechávám posílat já.

Není to tak přesně. Vyčerpat částku 220 tis. necelých dvou let nemůže každý na RD, je to omezeno tím, kolik člověk vydělával. Já jsem se o to příliš nezajímala, protože mi to nepřijde ideální pro dítě, ale od kamarádek vím něco o částce 16tis. čisté mzdy. Sociální pracovnice mi říkala, že to vychází cca na 18 měsíců, a když se k tomu přičte předchozí mateřská, pak to vychází na ty dva roky, proto se tomu říká dvouletá mateřská..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
12.3.14 14:38

@Gallianka Tak to pak jo, já měla víc než 16tis. a proto mi to vyšlo, je fakt, že jsem nesla na pracák vyplněnej papír o příjmu a paní mi řekla, že si můžu zvolit částku a strop je právě těch 11500,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.14 12:34

Dvouletá rodičovská- a co pak? Vaše zkušenosti

Ahoj, zatím se v teoretické rovině domlouváme s přítelem (brzy manželem:-)) jak to provedeme až (potažmo když) budeme mít děti. Prosím nesmějte se :oops:,vím, že prakticky ta situace může být úplně jiná, ale prostě přítel je ten z těch co potřebuje mít věci dlouho dopředu promyšlené a já mu potřebuju dát argumenty, proč jako fakt nemůžeme automaticky počítat s tím, že budeme mít 11 tis měsíčně :lol:

Přítel automaticky počítá s tím, že půjdu jen na dva roky na rodičovskou a pak hned do práce. Akorát mám pocit, že nějak nedomyslel co jako s tím dvouletým dítětem uděláme, že dvouleté miminko je vlastně pořád ještě dost malinké a do školky ho těžko vezmou atd. Takže by mě zajímalo, jaké jsou vlastně reálné možnosti, jak to prostě třeba bylo u vás, pokud jste byly na té dvouleté variantě a pak jste šly do práce.

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
2.4.14 12:39

Dítě šlo do jeslí. Ty jsem zarizovala snad s ročním předstihem. Ale pracovat jsem začala mnohem dřív na zkrácený úvazek a pokud by jesle nevyšly, pracovala bych dál na zkrácený.

Příspěvek upraven 02.04.14 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.4.14 12:40

Buď státní jesličky - na to musíte splňovat nějaká pravidla. Nebo soukromá školička za peníze od dvou let a neměli by ti ani sebrat rodičák. O té druhé verzi také do budoucna přemýšlím, ale až jí bude více než 2 roky, tak 2,5 roku a od tří let do státní (snad). Ale já mám rodičák na 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
2.4.14 12:43

Ahoj, v nasem meste jsou jesle, kde berou od sesti mesicu, je treba se hlasit rok a pul dopredu, ale vezmou. Tak zalezi, jestli mate neco podobneho u vas. Jinak hlidani ve dvou letech v soukrome skolce nebo chuvou, coz vyjde ale dost draho. U nas ve meste by dvoulete dite zcela jiste do normalni skolky nevzali, ale zalezi, u vas treba jo…
Jinak je to dost nejista varianta i z toho pohledu, ze nevis, jak na tom to ditko ve dvou letech bude, jak se ti od nej bude odchazet. Muj syn je treba v pohode s cizimi lidmi, vim, ze uz ve dvou letech by do skolky mohl, ale na plny uvazek ne, umela bych to si predstavit tak 2-3× tydne max. Je to dost individualni no. Z meho pohledu je vyhodnejsi trileta varianta RD a v pripade, ze ditko bude sikovne, jit kdyztak do prace driv a nechat si k tomu dobehnout rodicovsky prispevek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat