Od kdy miminko slyší?

Anonymní
7.2.11 19:37

od kdy miminko slyší?

ahoj maminky, těhulky, snažilky a ostatní.

od kdy miminko v bříšku slyší?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
7.2.11 19:44

Myslím, že od 5 měsíce vnímá více, že se třeba lekne zvuku, nebo ho uklidní hlas. Možná „slyší“ i dřív, ale než to mozeček pobere… To mám teda z těch článků, co se týkají jednotlivých týdnů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.2.11 19:49

me teda prislo ze novorozene jeste neslysi…tak nevim jak je to v brichu :mrgreen: mala zacala vnimat zvuky urcite az po sestinedeli :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.11 19:52

já slyšela, že si miminko na zvuk zvyká už v těhotenství a hudba kterou poslouchá (teda nějaká uklidnující) může pomáhat při uklidnování nebo usínání miminka.
Prot by mě zajímalo jak to je

• Citovat
  • Upravit
18223
7.2.11 19:53

Říká se, že vnímá.

miki- ani na velké zvukové podměty nereagovala? Já nevím, ja ještě mimi nemám, takže sem taky zvědavá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.2.11 20:22

nevim presny tyden, ale vim, ze to vsude na netu pisou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.2.11 20:23

Moje kamarádka byla v sedmém měsíci na rockovém koncertě (konkrétně Precedens a Bára Basiková :wink: ). Po půl minutě úvodní písničky začala malá tak strašně kopat, že Eva prostě musela hned opustit sál… Ale mám teď pocit, že hudebníma sklonama bude malá nejspíš po mamince… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
7.2.11 20:47
Anonymní píše:
já slyšela, že si miminko na zvuk zvyká už v těhotenství a hudba kterou poslouchá (teda nějaká uklidnující) může pomáhat při uklidnování nebo usínání miminka.
Prot by mě zajímalo jak to je

správně. Miminko vnímá hlas maminky už v bříšku. Je to však individuální. Nejvíce zdrojů udává, že mimi vnímá už od 5 měsíce, kdy reaguje na hlasité zvuky prudkým pohybem.

Mikitaa to je zvláštní :think: Mě syn v porodnici sebou cukal a mrkal, když uslyšel hlasitý zvuk. A otáčel se za mým hlasem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.2.11 21:17

Taky bych to viděla od toho 20. týdne dál, že silné zvuky už vnímá, i maminčin a tatínkův hlas…
Já si jednou četla a rupla mi v lampičce žárovka tak nahlas, malá znatelně se v bříšku polekala. Nebo na pouti jsem pak taky musela vyklízet pole, ta hlasitá hudba se jí vůbec nelíbila…

Co je na tom dotazu tak intim, že anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.11 22:38

v pravidlech pro diskusi není, že anonym smí být pouze v intimním případě.

Je to rozhodnutí každého, ale o tom tato diskuse není. To bych se mohla ptát proč některé emimiňačky píší do diskuse, když nemají co říct ( nic proti nikomu a už vůbec se to netýká Tebe Pipet)

zároveň není zde nic neslušného proč by to mělo někomu vadit. Mě osobně anonym nevadí nikde, pokud je slušný.

Toliko mimo diskusi.

• Citovat
  • Upravit
135
8.2.11 10:01

Tak já zase četla,že miminko od narození slyší dobře.I v bříšku si myslím že už reaguje na hlasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.2.11 10:49
Anonymní píše:
v pravidlech pro diskusi není, že anonym smí být pouze v intimním případě.

Je to rozhodnutí každého, ale o tom tato diskuse není. To bych se mohla ptát proč některé emimiňačky píší do diskuse, když nemají co říct ( nic proti nikomu a už vůbec se to netýká Tebe Pipet)

zároveň není zde nic neslušného proč by to mělo někomu vadit. Mě osobně anonym nevadí nikde, pokud je slušný.

Toliko mimo diskusi.

Však jo, mi je to šumák, ať jsou anonymové třeba všichni (ale to by bylo asi nepřehledné :mrgreen: )
Jen mě to tak napadlo, jaký je asi důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
8.2.11 11:49

ahojky..moje doktorka říkala,že od pátého měsíce už mimisek slyší..vnímá hlasy a pocity maminky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janni.na88
9.2.11 17:59

ahojky,také jsem četla,že mimi zacina vbnimat cca od toho pateho mesice..vnima hudbu,hlasy…ma tyto ruzne zvuky samozrejme ztlumene diky "vnitnim zvukum " v brisku,jako je tlukot srdce maminky a tak… ale vnima..moje svagrova dokonce do dneska kdyz opusti malicke pisniku ,kterou sihodne poustela v tehu,tak se mala uklidni..je to zajimavee… :think: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24798
9.2.11 18:34

Ještě jsem někde četla, že když si potopíte hlavu pod vodu i s ušima, že takhle nějak podobně tlumeně slyší to miminko.
Myslím, že hlavní zvuky budou maminčin tep, zvuky trávení, maminčin hlas. A až pak některé silnější zvuky zvenčí, co překonají tu bariéru kůže, dělohy, vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí