Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
máte to taky tak?
Jsem v 8tt. Více jak rok jsme se snažili, a já jsem se těšila každý měsíc na nějaké ty těhotenské příznaky…Teď jsou tady, ajá se těším, až budou pryč
máte nějaké tipy rady návody, co pomáhá? Bolí mě prsa mám zácpu
jsem věčně unavená a žaludek taky na mě není zrovna nejhodnější
co pomohlo vám ? - Jestli teda nějaká babská rada existuje ![]()
Mě pomohlo vydržet.
Rada je to naprd, já vím, ale neboj, ono to přejde a bude lépe. Na zácpu pojídání kompotů, vláknina nebo rozpustná vláknina Benefibra. Na únavu spát - pořád. Usínala jsem v práci, doma, všude. Večer jsem chodila spát o sedmi, zmlácená jak pes. Špatně mě nebývalo, snad jen parkrát takový to pohupování žaludku a na to popíjení Coly.
Vyděržaj pianier
Mně pomáhalo ovoce- teda na nevolnosti, jinak se to musí vše přetrpět ![]()
na nevolnost mi pomáhal mátový čaj nebo zázvorová lízátka z lékárny ![]()
Nevolnosti jsem naštěstí neměla, byla jsem cca měsíc a půl hrozně unavená, nic se mi nechtělo, tak jsem si prostě lehla. Zácpy se pravděpodobně nezbavíš až do konce, mně teda trochu pomáhá Lactobacillus od Swiss, 2 tablety denně. Ale vydrž, 2.trimestr je dobrej, teď mě zase tak strašně pálí žáha, ať sním co sním… Ale vždycky když mě prcek nakopne, je to zapomenuto ![]()
Jsi teprve na začátku, taky radím, musíš to vydržet a doufat, že to po prvním trimestru přejde. Já taky doufala, v prvním těhu jsem přestala blít až v polovině a v druhém jsem blila skoro až do porodu.
A k tomu jsem měla snad úplně všechny těhu-neduhy (děsné pálení žáhy, nespavost, křeče v rukách, neustálé nucení na wc atd.) Pro mě to rozhodně nebylo 9 nejkrásnějších měsíců v životě ženy, těšila jsem se, až porodím.
Na zácpu mi taky pomáhaly kompoty, na nevolnosti teda vůbec nic (většinu jídla jsem v sobě neudržela déle jak půl hodiny), jíst pravidelně, velmi často, a po mělých dávkách. Tak přeju, ať si začneš těhu co nejdřív užívat. ![]()
díky holky
tolik reakcí jsem ani nečekala…
tu mátu skusím - mám ji ráda tak uvidíme ![]()