Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem tu nová, většinou očumuju jen vaše deníčky a diskuse. Ale stejně jsem se rozhodla zeptat se na to co mě leží v hlavě.
Moje váha před těhu 62 kg, 168 cm .. teď jsem na konci 7. měsíce a přibrala jsem už neuvěřitelných 14 kg:(((
Jsem zvědavá jak budu vypadat po porodu:( Moje relativně pěkná postava bude pryč..!! ( nechci teď slyšet že to za ten krásný uzlíček stojí - to já přeci vím dala bych za něj cokoliv) ale teď se prostě zajímam o tu postavu .. Moje hezky ploché bříško bude pryč a zároveň my bude chybět ten obrovský pupek co nosím před sebou teď. Holky nemáte někdo nějaký fotky pro povzbuzení, že to nemusí být až tak černé po porodu jako si myslim, že jste aspoň některá měla podobné bříško jako před těhu..
A co váha co když už nezhubnu…?? jak dlouho to bude trat..? Kouknu se na ty děsné strie co mám teď a chce se mi brečet.V létě se nevysleču do plavek s takovýma striema..
Řešíte tohle některá nebo jsem vadná jen já:D
prosím tě, tohle fakt neřeš
já jsem 3 měsíce po porodu a postavu mám jako před. bříško teda ještě lehce vystouplé, ale to se dá brzo do kupy. a měla jsem za celé těhu nahoře 11 kg (s dietou kvůli cukrovce); v prvím těhotenství 9kg. jinak jestli čekáš první dítko, tak se hlavně nevyděs hned po porodu. když jsem porodila Klárku, tak jsem si pochvalovala jak je bříško pryč. a pak jsem vstala a vyvalilo se to povolené břicho
do konce šestinedělí bylo skoro v pohodě a zbytek jsem domodelovala s pomocí cvičení pilates. hlavně hned po porodu lež hodně na břiše na srolované peřině, aby se ti dobře zatáhla děloha a břicho.
strije jsem neměla ani u jednoho, ale co píšou holky, tak pomalinku vyblednou. uvidíš, že to bude OK ![]()
Ahojky ja jsme 35tt a jsme do 6 mesice pribrala 3 kila a od ty doby dalsich 12..ted mam nahore 15 kilo..merim 180cm a vazilaj sme vzdy 73 ale pred otehotennim jsem mela 75 a ted mam 90..hrozim se aby ot pres 100 neslo to je moje nocni mura
. Strie teda nemam zadny hodne mazu bricho ale pry se tomu ani mazanim nezabrani pokud to mas v genech..Jinak dost z vahy je voda a obsah krve..cca 10 kilo muzes klidne nechat v porodnici a brisko splaskne tak do 2 mesicu a potom tomu pomoct cvicenim…a ty strie-zkus potom chodit do solarka uvidis e aspon trochu zesvetlaj a nebudou tak napadne…daji se i odstranit laserem ale to je docela nakaldny…Asi sem ti moc nepomohla s tim jak vypada brisko po porodu ale snad aspon neco…
jo, ještě dodám, že teď podruhé jsem se do oblečení, které jsem měla pořed těhu dostala už za 4 týdny po porodu. takže fakt pohodička
jen halenky mi nejsou přes prsa ![]()
Na zacatku tehu jsem mela 58kg pri 160cm,na konci tehu jsem mela 83kg ![]()
V porodce jsem nechala za tyden 15kg a pote doma jeste 4 kg behem asi mesice.
pak jsem teda zas neco malo jeste nabrala,takze ted se to snazim dat zas dolu.....
Dík holky.. jako moje prsa velikosti C před těhu teď ani nekomentuju:D:D Je to děsný, příjdu si teď uplně jiná:(
Ahoj,tak já před těhu vážila 59kg, teď mám o 12kg víc a to jsem teprve ve 24tt.
Taky z toho mám pořádnou depku,ale co nadělám
..nijak extra se nepřejídám,ale jde to nahoru samo.
Musíme doufat,že to po porodu zase zhubneme, i když to bude nějakou dobu trvat.
Aojtakj ed prvním těhu měla 50kg a 158cm,při druhém těhu na začátku 56(a to už bylo dost,chtěla jsem shodit aspon na 54.v těhotenství u obou kluků jsem přibrala 20kg
.takže jsem hubnutí odložila
.A musím ti říct,že čím je člověk starší jde to dolů hůř.po prvním synovi jsem se na původní váhu dostala za 2 měsíce.při druhém,mám pořád kilo nahoře a jde to fakt špatně.začala jsem jíst 5-6krát denně a jde to pomalu dolů,takže žádná sranda…
napsala jsem to nějak chaoticky
,snad to chápeš
.A tomu mladšímu je skoro půl roku už a pořád se s tím peru ![]()
jeste jsem chtela rict ze po tom co jsem u Dr rekla ze sjem pribrala 15 kilo ˇmam 5 tydnu do porodu) tak mi rekl ze je to moc a ze mam dvakrat v tydnu jist jen jablka a ani nepit coz jsem dost koukala a obrecela jsem to (no jo cita ted) a fakt jse m se na to vyprdla..rekla jsem si ze vahu bubu resit az potom..jen se neprejidat a chodit na prochazky…
Já měla před těhu ty samé míry jako ty. Přibrala jsem během těhu 25kilo!!!
ale skoro všechno jsem nechala v porodnici a v šestinedělí. Dva měsíce po porodu jsem se vážila a mám 6 kilo nahoře. Ale to je zřejmě hlavně Vánocema, kdy jsem jen žrala, žrala a žrala ![]()
Bříško nemám tak pevné jako dřív, mám tam takové blátíčko, ale to se dá pár sedama, lehama denně zase zpevnit. Vlastně nevim kde těch 6 kilo mám, přijde mi že vypadám stejně jako před těhu.
Máš pocit na té fotce, že bych nemohla do plavek?
Budeš moct do plavek, neboj!!! ![]()
Ajla píše:
jeste jsem chtela rict ze po tom co jsem u Dr rekla ze sjem pribrala 15 kilo ˇmam 5 tydnu do porodu) tak mi rekl ze je to moc a ze mam dvakrat v tydnu jist jen jablka a ani nepit coz jsem dost koukala a obrecela jsem to (no jo cita ted) a fakt jse m se na to vyprdla..rekla jsem si ze vahu bubu resit az potom..jen se neprejidat a chodit na prochazky…
no tak je doktor kretén, protože dítě,plodovka váží dost a hlavně jsi zavodněná! Fakt v porodce hodně necháš, ne-li vše!!! ![]()
presne tak on mi rekl ze dite s vodu ma 3 kial az e 12 mam nadvahu fakt blbec..a obsah krve a vody atd? vypustilaj sme ot hend druhym uchem…
MirušeProdigy píše:
Já měla před těhu ty samé míry jako ty. Přibrala jsem během těhu 25kilo!!!ale skoro všechno jsem nechala v porodnici a v šestinedělí. Dva měsíce po porodu jsem se vážila a mám 6 kilo nahoře. Ale to je zřejmě hlavně Vánocema, kdy jsem jen žrala, žrala a žrala
![]()
Bříško nemám tak pevné jako dřív, mám tam takové blátíčko, ale to se dá pár sedama, lehama denně zase zpevnit. Vlastně nevim kde těch 6 kilo mám, přijde mi že vypadám stejně jako před těhu.
Máš pocit na té fotce, že bych nemohla do plavek?Budeš moct do plavek, neboj!!!
No tak kdybych po porodu vypadala jako ty na fotce tak budu nejšťastnějši člověk na světě:D Bych ani nevěřila že je prďolka tvoje s takovou postavou po porodu!!
![]()
ja jsem pred tehu mela 72kg (po celozivotnim sportovani) , ted jsem skoro ve 26tydnu a mam nahore 8,5kg… Samozrejme jsem zvedava jak to porodu shodim, ale nemam s tim takovy starosti, ono to spadne samo - behanim za malym, kojenim, uklizenim, atd..
a pak taky nejaky to pomaly cviceni… kojenecke plavani (to pro mamci je taky zahul) a pak zacnu zase sportovat a bude to dole, a mozna jeste niz, nez co jsem vazila pred tehu ![]()
Necham se kazdopadne prekvapit… ![]()