Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se jen zeptat, jak jste ve 24. tt cítili pohyby plodu. Mám od čtvrtka chřipku, už jsem tedy dnes bez horečky, ale přijde mi, že malej je mnohem méně aktivní. Pohyby cítím od 19. tt, ale zatím nic velkého, jen minulý týden mě vzbudil pořádný šťouchanec. Nicméně jsem pohyby cítila každý den a teď poslední 2 dny spíš jen takové slabé převalování třeba jen 2× za den. Ve středu jdu do poradny, tak se tam na to zeptám. Jinak jsem vypozorovala, že je malej aktivní, když jsem aktivní já, např. přes den v práci apod. Díky.
Ahojky. Může to být tím, že přibylo víc vody a prcek tam má víc místa, takže pohyby tolik necítíš. Já mám pocit, že právě v tomhle období se to množství dost mění. Já si břicho vždycky trochu prohmatala a tím jsem ho vyburcovala k větší aktivitě, abych věděla, že je v pořádku. Každopádně pokud jsi nejsi jistá, zajdi k dr., zkontrolujou zda je vše OK a budeš mít klid!
Taky jsem tohle mívala. Dr. mi říkal, že je to tím, že se mimčo otočí zady k tvému bříšku a nohy má jakoby k páteři a tam ty pohyby nejsou moc cítit.
Pokud máš ale pochybnosti, tak šup k doktorovi, za ten klid na duši to stojí.
taky si myslím, že bude v pořádku jen se nějak jinak otočilo nebo tak. Můžu se tě zeptat jak vysoko jsi cítila pohyby ve 20.týdnu? mě to naše mrně pořád kope jenom v podbřišku, nejvíc uprostřed, čekala jsem, že bude kopat někde v břiše a ne tak dole, je to normální?
Díky holky, snad je opravdu vše ok, uvidím ještě co dnes přes den. Jak je člověk doma sám se svým mozkem, tak nad tím vším přemýšlí víc.
Goldenko, ty pohyby kolem 20. týden jsem cítila na úrovni pupíku a pod ním, ale určitě ne nad, to přišlo až později.
goldenka píše:Řekla bych, že je to normální, mě taky kope spíš v podbřišku, někdy ža u stydké kosti ale někdy se mu podaří nakopnout trochu výš
taky si myslím, že bude v pořádku jen se nějak jinak otočilo nebo tak. Můžu se tě zeptat jak vysoko jsi cítila pohyby ve 20.týdnu? mě to naše mrně pořád kope jenom v podbřišku, nejvíc uprostřed, čekala jsem, že bude kopat někde v břiše a ne tak dole, je to normální?
Já to mám stejně jako Ty.Jsem ve 25tt,pohyby cítím hodně málo ,třeba jen 2krát denně,navíc mam placentu na přední stěně,takže to mám hodně tlumené. Žádný pořádný štouchanec jsem ještě nedostala, navíc malá kope taky jakoby dole v podbřišku.
Na kontrole jsem byla, prý je to normální. ![]()
goldenka píše:
Je to normální. V tom 20.týdnu jsem ho taky cítila hodně dole, teď už od spodku až k pupíku, podle toho jak je asi zrovna natočený a kde se nachází. Takže zatímco v těch začátcích to bylo hodně dole a spíš do boku, tak teď je to všude možně - těsně nad močákem, kolem pupíku…
minule mě právě doktor říkal, že si malej hoví dost nízko, ale neříkal že by to nějak vadilo a je fakt, že občas cítím tlak v podbřišku tak lítám co chvíli čurat, asi když se mě navalí na močák a pak je třeba několik dnů pokoj, asi jak povyleze výš.
chiquito-nic si z toho nedělej, taky jsem doma a věčně sama, tak moc přemýšlím, když mám činnost tak mě je hned líp a nic mě nikde nebolí a cítím se v pořádku, člověk se zbytečně stresuje přemýšlením ![]()
tak ja citim pohyby od toho 18-19tt, nyni jsem ve 26.tydnu, pravidelne kazde rano, kazdy vecer, plus i pres den, kdyz se malymu chce, citim kazdy jeho pohyb, jak me kope do mocaku, nebo i do vnitrnosti u patere…
Je to celkem pravidelne, a kolem pupiku jsou boulicky nejcastejsi
Uz me parkrat dloubnul i do zeber…
Ahoj, mame to podobne, taky se tam jakoby uklidnil. Ja vim od murd, ze mam hodne plodove vody a citim ho tedka jinak nez jsem ho citila pred mesicem
Pohyby cítím už opravdu dlouho, ale když jsem byla o vánocích nemocná, tak to taky bylo mnohem méně, prcek reaguje i na aktuální zdravotní stav, víc spí.
Podle mě je to normální, uvidíš, že za pár dnů bude zase kopat víc, až budeš úplně fit. Počkej až najde močák, do toho se totiž tak krááásně kope ![]()
a podaří se vám někdy dát ruku na bříško a cítit ho? mě když kope tak tamr rychle položím ruku a čekám, no a on pokaždý přestane, jak kdyby se zalekl ![]()
goldenka píše:
a podaří se vám někdy dát ruku na bříško a cítit ho? mě když kope tak tamr rychle položím ruku a čekám, no a on pokaždý přestane, jak kdyby se zalekl
Mě jo, ale když položí ruku taťka, tak přestane.
Tomu se to zatím podařilo jen dvakrát. A už kope chvílema tak, že se dělají bouličky na pupíku. Když jsem to viděla poprvé, tak jsem nevěřila vlastním očím. ![]()
goldenka píše:
a podaří se vám někdy dát ruku na bříško a cítit ho? mě když kope tak tamr rychle položím ruku a čekám, no a on pokaždý přestane, jak kdyby se zalekl
jen jednou a přítel bohužel zatím vyčkává ![]()