Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, v jakém věku jste jeli prvně s mimčem k moři? Každý mi říká ať nechvátáme, ale u moře bývá hodně malých dětí.
Pro inspiraci http://ona.idnes.cz/…k-/deti.aspx?…
jela bych nejdřív s dvouleťákem
No teď jsem se vrátila z Chorvatka a ty rodiče s miminkama jsem litovala. pořád tam řvali jedno přes druhé, musely to být teda nervy. já osobně budu jezdit na dovolenou s dítětem min. od 3 let. pro mě by to nemělo cenu. ale některé děti jsou hodné… tak to je těžko posoudit… sestřenice teď byla na dovolené jen v Česku s ročním dítětem a taky řekla, že už do toho víckrát nejde…
Ahojky.My byli před dvěma týdny s 8 měsíčním v Chorvatsku a bylo to úplně super. Měla jsem z toho strach, ale malý byl úžasný a my s manželem jsme si taky odpočinuli, jelikož s námi jeli i babička s dědečkem a pohlídali nám malého.
Byla jsem se synem. když mu byl rok a teď jedeme se 4-letým a desetiměsíční holčičkou…dokonce nám to bylo doporučeno lékařem, má exém a astma, tak ji tam prý ten vzduch udělá lépe… ![]()
@Kůželíná píše:
Pro inspiraci http://ona.idnes.cz/…k-/deti.aspx?…jela bych nejdřív s dvouleťákem
Ajk už tu psaly holky, já když vidím ty rodiče, jak už neví co s tím prckem, aby se uklidnil, tak min. od 3 let… Ale tak je to na každým, že.. Ale myslím, že s takovým ročákem z toho nemá nic ani jedna strana ![]()
@ivodička píše:
Byla jsem se synem. když mu byl rok a teď jedeme se 4-letým a desetiměsíční holčičkou…dokonce nám to bylo doporučeno lékařem, má exém a astma, tak ji tam prý ten vzduch udělá lépe…
@RadkaOR píše:
No tak to asi nepojedeme ještě dlouho nikam. Já to plánuji až na příští rok kdy bude mít necelé dva roky, teď ještě ne, ale chceme rezervaci dopředu. Tak snad abychom ještě počkali a zajeli třebas jen do Maďarska.
my jsme byli s prckem kdy mel necele 2 roky a od te doby kazdy rok a po zkusenostech bych jela klidne i driv..
a to jezdime Tunis, Turecko - zadna Evropa ![]()
@RadkaOR Jééééé zas toto téma
každý ti napíše něco jiného. Ale nejvíce budou psát ty, které nikde nebyly a velmi a velmi doporučují nikam nejezdit.
A atopak od te doby nezname, nemocnej byl za zimu 1×, podle me to fakt dela hodne..
ale jestli mas tenhle duvod tak si kup sul z mrtvyho more a davej to do koupele, delam to celou zimu a fakt v pohode…
@Tamaris píše:
@RadkaOR Jééééé zas toto témakaždý ti napíše něco jiného. Ale nejvíce budou psát ty, které nikde nebyly a velmi a velmi doporučují nikam nejezdit.
Jo, a když bylo synovi rok a 9 měsíců, byli jsme v Egyptě…
Ale asi hodně závisí, jaké máš dítě, sama ho znáš nejlíp…jak ti snáší delší cesty, změny prostředí a tak, zda hodně pláče(to by sousedi asi rádi nebyli
), a tak…
Ono asi záleží taky na dítěti. Já měla v plánu jet k moři někdy v září, synovi je aktuálně 13 měsíců, ale po týdenní dovolené tady v tuzemsku, kdy jsme zrovna chytli ty tropická vedra, jsem si to ráda rozmyslela.
Malej měl rozhozenej režim, když se mu něco nelíbilo, tak byl protivnej jak osina v zadku, na koupališti se kolikrát rozhodl, že ho nikdo do vody nedostane a radši bude zdrhat kamsi do khélu… no ne, už si to moře s ním živě představuju.
Děcko protivné, já protivná s ním a manžel naštvaný. To bysme z toho vážně nic neměli. Ráda si počkám, až dítě povyroste a užijeme si to všichni.